Now Reading
Το «Ozempic Face» είναι η νέα εμμονή στο Hollywood για την απώλεια κιλών

Το «Ozempic Face» είναι η νέα εμμονή στο Hollywood για την απώλεια κιλών

Avatar photo

Η Catherine Deneuve παρατήρησε κάποτε ότι, σε μια ορισμένη ηλικία, πρέπει να διαλέξεις μεταξύ του ντεριέ σου ή του προσώπου σου. Όσοι χρησιμοποιούν ενέσεις σεμαγλουτίδης για απώλεια βάρους μπορεί να αντιμετωπίσουν το ίδιο δίλημμα.

Η δερματολόγος Ava Shamban από το Λος Άντζελες αποκαλεί την είσοδο του «Ozempic» στο Χόλιγουντ «το πιο καυτό πράγμα μετά, την παστερίωση και την αποτρίχωση μπικίνι»! Το ενέσιμο φάρμακο για τον διαβήτη έχει γίνει το Νο1 θέμα μεταξύ των πλουσίων. Η γοητεία είναι μεγάλη λέει η Shamban: «Ποιος δεν θέλει να έχει καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αυξημένη μακροζωία, αυξημένη μνήμη, καθαρό εγκέφαλο και απώλεια βάρους, όλα αυτά ταυτόχρονα;»

@danielleatbnew

#ozempic #ozempicforweightloss #sculptra #getreadywithme #facialinjections #greenscreen

♬ original sound – Danielle O

Το φάρμακο για τον διαβήτη έχει γίνει ένα «καυτό» θέμα συζήτησης των εύπορων ανθρώπων της Αμερικής. Και λέμε εύπορων γιατί κοστίζει πολλά, αν θέλεις να το επιχειρήσεις. Όσοι είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν το Ozempic για απώλεια βάρους, ξοδεύουν πάνω από 1.500 δολάρια το μήνα για να κάνουν στον εαυτό τους ενέσεις σεμαγλουτίδης στην κοιλιά και στους γλούτους και να βρουν κάθε είδους λόγους, λίγοι από τους οποίους περιλαμβάνουν την παραδοχή της πραγματικής λήψης του φαρμάκου. Αλλά η παρενέργεια του αδυνατίσματος δεν είναι το μόνο πράγμα που αποτελεί μέρος της συζήτησης. 

Το «Ozempic», ένα φάρμακο semaglutide της Novo Nordisk, έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζει την ινσουλίνη, καταστέλλει την όρεξη και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων για τους διαβητικούς ασθενείς. Μια άλλη εκδοχή, το Wegovy, συνταγογραφείται για ασθενείς με παχυσαρκία. Το Mounjaro, μια ένεση τιρζεπατίδης για τον διαβήτη, βρίσκεται επίσης σε άνοδο, όπως και οι μη επώνυμες εκδόσεις που παρασκευάζονται, συνταγογραφούνται τακτικά για όσους θέλουν να χάσουν βάρος αλλά δεν μπορούν να χωνέψουν τις πληρωμές που δεν καλύπτονται από την ασφάλιση. Τους τελευταίους μήνες, η χρήση της έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που έχει συνδεθεί με ελλείψεις φαρμάκων για όσους είναι ιατρικά εξαρτημένοι, παραδέχεται ο δερματολόγος Paul Jarrod Frank

«Στα 25 και πλέον χρόνια μου στην ιατρική υπήρξαν μόνο δύο άλλα φάρμακα που είχαν τέτοια ζήτηση πριν από αυτό: Το μπότοξ και το βιάγκρα», λέει ο Frank. «Ακριβώς όπως το Botox άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις ρυτίδες και το Viagra άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το σεξ, το Ozempic αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για την απώλεια βάρους», υποστηρίζει ο γιατρός.

Συνήθως κάθε «ασθενής», ιδίως καθώς μεγαλώνει, θα παρουσιάσει χαλάρωση του προσώπου με την απώλεια βάρους. «Λένε ότι το σώμα τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά νιώθουν ότι το πρόσωπό τους έχει κρεμάσει», λέει ο Frank, επισημαίνοντας ότι η απώλεια βάρους σε ηλικία άνω των 50 ετών έχει αισθητικές συνέπειες, τις οποίες παρομοιάζει με το να αφήνεις τον αέρα από ένα μπαλόνι. «Χρειάζεται μια συγκεκριμένη κατηγορία γεμίσματος για να διορθωθεί αυτό, και αυτή είναι η αποκατάσταση του όγκου», προσθέτει ο Frank. Αντί να αντιμετωπίζει μεμονωμένες ρυτίδες, χρησιμοποιεί βιοδιεγερτικά πληρωτικά υλικά για να αναδομήσει το πρόσωπο στο σύνολό του, προσθέτοντας όγκο και διεγείροντας παράλληλα το κολλαγόνο. 

Η δερματολόγος Tina Alster στην Ουάσινγκτον, η οποία βρίσκεται πίσω από τα «πρόσωπα» πολλών επωνύμων, αναφέρει μια αύξηση των αιτημάτων θεραπείας από ασθενείς των οποίων τα πρόσωπα έχουν γίνει ισχνά μετά το Ozempic και το Wegovy. «Χρειάστηκε να αυξήσω την ποσότητα και τη συχνότητα των ενέσεων υλικού και των επεμβάσεων ανάπλασης με λέιζερ για την αντιμετώπιση των σχετικών ρυτίδων του προσώπου», αναφέρει. «Είχα μερικούς ασθενείς που ανέφεραν επίσης τριχόπτωση για την οποία έκανα ενέσεις PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) στο τριχωτό της κεφαλής».

 Ο δερματολόγος της Νέας Υόρκης Pat Wexler χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό θεραπειών για να καταπολεμήσει τη βύθιση και τη χαλάρωση: Ενέσεις Radiesse και θεραπείες Ulthera για την προσθήκη όγκου και την τόνωση του κολλαγόνου και του ελαστικού ιστού- και Sofwave για τις επιφανειακές γραμμές. 

 

Η Shamban εξηγεί ότι η ταχύτητα με την οποία συμβαίνει η απώλεια βάρους στο Ozempic μπορεί επίσης να επιδεινώσει το πρόβλημα, όχι μόνο για το πρόσωπο, αλλά και για το σώμα. «Όταν οι απώλειες όγκου είναι εκτεταμένες σε σύντομες χρονικές περιόδους, οι δομικές ίνες του δέρματος και το δερματικό δίκτυο δεν έχουν το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να επεξεργαστούν την απώλεια λιπώδους ιστού με κάποια μορφή άσκησης και να συσφίξουν, όπως θα μπορούσε να γίνει με μια πιο αργή απώλεια βάρους». 

Η απώλεια βάρους μετά τα 50 έρχεται με αισθητικές συνέπειες που μοιάζουν με το να αφήνεις τον αέρα από ένα μπαλόνι

Σε ποιο σημείο οι ιατρικές και αισθητικές παρενέργειες υπερτερούν των ίδιων των αποτελεσμάτων; Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, υπάρχει ένα υψηλό όριο πόνου. «Ανησυχώ ότι, εκτός από τους συνήθεις πονοκεφάλους, την κόπωση, τη ναυτία και τη διάρροια που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι που παίρνουν το φάρμακο, πληθαίνουν οι αναφορές για συναφείς σοβαρές παρενέργειες, όπως αλλαγές στην όραση και φλεγμονές οργάνων (π.χ. παγκρεατίτιδα)», αναφέρει ο Alster. 

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν αισθητικές παρενέργειες από το Ozempic μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με κάτι περισσότερο από μια βελόνα ή ένα λέιζερ στην επόμενη επίσκεψή τους στον δερματολόγο, αν είναι τυχεροί. «Όταν βλέπω έναν ασθενή να γίνεται όλο και πιο λεπτός και πιο κοίλος, χάνει την αντίληψη του πώς πραγματικά μοιάζει», λέει η Wexler. «Αισθάνομαι ότι είναι δική μου ευθύνη να τους πω ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και να κάνουν πίσω. Είναι εθιστικό. Δεν είναι οπιούχο, αλλά οτιδήποτε -ακόμη και τα ψώνια- μπορεί να προκαλέσει εθισμό». Η ίδια έχει προειδοποιήσει ορισμένους ασθενείς που το έχουν παρακάνει, να μειώσουν τις δόσεις τους. 

«Η διαφήμιση είναι σαγηνευτική. Το να συνεχίσεις να το κάνεις είναι σαγηνευτικό», λέει η Wexler. «Είναι καθήκον μου ως γιατρός να επισημαίνω τα προβλήματα με οποιαδήποτε θεραπεία, είτε πρόκειται για κάτι που τους έδωσα εγώ είτε όχι». 

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:INSTAGRAM

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top