Now Reading
Τι είναι το Nail Slugging- H απλή λύση για τα εύθραυστα νύχια

Τι είναι το Nail Slugging- H απλή λύση για τα εύθραυστα νύχια

Avatar photo

Σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει ακόμα, το slugging είναι μία από τις τελευταίες τάσεις στον χώρο της ομορφιάς. Όχι, δεν πρόκειται για πραγματικούς γυμνοσάλιαγκες: Τα βίντεο με τη μέθοδο #sluggingmethod έχουν περισσότερες από 25 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

To  #sluggingmethod ξεκίνησε αρχικά στο πλαίσιο του δέρματος, αλλά στη συνέχεια το slugging πήγε στα μαλλιά και έγινε  μόδα, και τώρα όλοι μιλούν για το nail slugging. Αλλά, τι ακριβώς είναι και τι μπορεί να κάνει για τα νύχια μας; Και μπορεί αυτό το μοντέρνο κόλπο να βοηθήσει πραγματικά αν τα νύχια που χρειάζονται σοβαρή βοήθεια;

Τι είναι το Nail Slugging;

Το «Nail Slugging», είναι μια εξέλιξη της δημοφιλούς κορεατικής τάσης του skin slugging, είναι ένας νέος τρόπος ενυδάτωσης και αναζωογόνησης των ξηρών ή κατεστραμμένων νυχιών. Ακριβώς όπως το skin slugging περιλαμβάνει την επικάλυψη του δέρματος με ένα παχύ στρώμα αποφρακτικής αλοιφής (συνήθως βαζελίνη), το ίδιο ισχύει και για το nail slugging, κατά τη διάρκεια του οποίου επικαλύπτουμε το νύχι και την επιδερμίδα με το ίδιο προϊόν.

Σε αντίθεση με το λάδι για την επιδερμίδα, το οποίο μπορεί να τρίβεται γρήγορα, σκέψου το nail slugging ως βαθιά περιποίηση για την επιδερμίδα και τα νύχια σου η αλοιφή δημιουργεί ένα φράγμα που πραγματικά παγιδεύει την υγρασία στο νύχι.

Τι είδους οφέλη μπορεί να έχει;

Το slugging των νυχιών μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση τόσο της επιδερμίδας όσο και του νυχιού και να προωθήσει μια πιο υγιή, ισχυρότερη ανάπτυξη, καθώς και να αποτρέψει τη διάσπαση και το ράγισμα. Όλα εξαρτώνται από τη σημασία της επιδερμίδας. Ως η φυσική προστατευτική σφραγίδα του νυχιού, η επιδερμίδα είναι το κλειδί για ένα υγιές, όμορφο νύχι. Είναι σαν το αρμολόγημα ανάμεσα στα πλακάκια στο ντους σας – κρατάει την υγρασία και τους μικροοργανισμούς μακριά από τη μονάδα του νυχιού.

Όταν αυτή η σφραγίδα αφαιρείται, όπως κατά τη διάρκεια ενός επιθετικού μανικιούρ, ή γίνεται ξηρή και αφυδατωμένη, τίθεται σε κίνδυνο. Το νερό και η υγρασία είναι σε θέση να εισέλθουν στα νύχια και αυτό μπορεί να προκαλέσει όλων των ειδών τα προβλήματα, όπως ερυθρότητα και πρήξιμο, καθώς και ακανόνιστη ανάπτυξη των νυχιών και προβλήματα όπως λευκά σημεία, εξογκώματα, πάχυνση και αποχρωματισμό.

Πώς μπορείς να το κάνεις;

Αν και το ίδιο το slugging αναφέρεται πιο συχνά ως η απλή πράξη του να απλώνεις κάποιο είδος παχιάς αλοιφής, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις εκ των προτέρων προκειμένου να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα. Έχει μεγάλη σημασία η απολέπιση του νυχιού πρώτα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η υγρασία που προσπαθείς να επαναφέρεις μπορεί να διεισδύσει καλύτερα.

@mytrendynails

TikTok #skincare trend but do it for nailcare! Lock in your #cuticle oil by #slugging ! #colorstreet #aquaphor #nails #nailhack #cuticleprep #cuticlecare #cuticleoil #diy #nightroutine #colorstreetnails

♬ original sound – MyTrendyNails

 

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσεις υγρασία χρησιμοποιώντας ένα λάδι για την επιδερμίδα,  εφάρμοσε το γενναιόδωρα σε όλο το νύχι και στη γύρω επιδερμίδα και το δέρμα. Στη συνέχεια, μπορείς να καλύψεις κάθε νύχι με μια παχιά στρώση από κάτι όπως, βαζελίνη. Η εφαρμογή αυτού του αποφρακτικού στρώματος σφραγίζει το λάδι της επιδερμίδας ώστε να διεισδύσει βαθύτερα και παρέχει ένα προστατευτικό φράγμα που βοηθά στην αποφυγή απώλειας υγρασίας. Για να διασφαλίσεις ότι όλα παραμένουν πραγματικά «κλειδωμένα», προτείνεται να φοράς γάντια για τα δάχτυλα ή ακόμα και ένα κανονικό γάντι. Φόρεσε τα γάντια για τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά, αν και η ολονύκτια χρήση είναι ιδανική.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το να κάνεις το slugging μία εβδομαδιαία -ή δύο φορές την εβδομάδα-  μέρος της ρουτίνας σου είναι ο ιδανικός τρόπος για να επιδιορθώσεις τα ξηρά, εύθραυστα νύχια.

Δοκίμασε το αγαπημένο Russian manicure

Το «Russian manicure» είναι ανάμεσα στα αγαπημένα nail trends των nail artists ανά τον κόσμο, το χαρακτηριστικό αυτής τάσης ομορφιάς είναι ότι είναι απλή και καθόλου επιβαρυντική για τα νύχια.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο αγαπημένο σου nail salon ζήτησε να δοκιμάσεις και εσύ το «ρωσικό μανικιούρ» το όποιο επικεντρώνεται στην λογική ενός μανικιούρ μακράς διάρκειας με τεχνικές ευρωπαϊκής έμπνευσης που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιδερμίδα των νυχιών.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις χώρες της Ευρώπης και πλέον αρχίζει να απογειώνεται η φήμη του και στην Αμερική χάρη στο TikTok, μπορεί να γίνει με παραδοσιακό βερνίκι ή με τζελ. Το «ρωσικό μανικιούρ» έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρας και θα σου χαρίσει νύχια τόσο καθαρά και άψογα, που θα μοιάζουν σχεδόν σαν να τους έχει γίνει photoshop.

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γυναικα που χτενίζει τα μαλλια της με ρολα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατερίνα Καραβατου

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top