Now Reading
Από τη Ρωσία με αγάπη: Το russian manicure αποτελεί το αγαπημένο trend του TikTok

Από τη Ρωσία με αγάπη: Το russian manicure αποτελεί το αγαπημένο trend του TikTok

Avatar photo

Το «Russian manicure» είναι ανάμεσα στα αγαπημένα nail trends των nail artists ανά τον κόσμο, το χαρακτηριστικό αυτής τάσης ομορφιάς είναι ότι είναι απλή και καθόλου επιβαρυντική για τα νύχια.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο αγαπημένο σου nail salon ζήτησε να δοκιμάσεις και εσύ το «ρωσικό μανικιούρ» το όποιο επικεντρώνεται στην λογική ενός μανικιούρ μακράς διάρκειας με τεχνικές ευρωπαϊκής έμπνευσης που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιδερμίδα των νυχιών.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις χώρες της Ευρώπης και πλέον αρχίζει να απογειώνεται η φήμη του και στην Αμερική χάρη στο TikTok, μπορεί να γίνει με παραδοσιακό βερνίκι ή με τζελ. Το «ρωσικό μανικιούρ» έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρας και θα σου χαρίσει νύχια τόσο καθαρά και άψογα, που θα μοιάζουν σχεδόν σαν να τους έχει γίνει photoshop.  

ΠΗΓΗ: PINTEREST

Ανάμεσα στις φανατικές οπαδούς του ρωσικού μανικιούρ ανήκουν τα μοντέλα Kendall Jenner και Jasmine Tookes, με την τελευταία να ανακοινώνει στους followers της στα Instagram stories της ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ ξανά σε ένα «κανονικό» μανικιούρ. Με αυτό κατά νου, είναι δύσκολο να μην σκεφτείς να το επιλέξεις, αλλά πολλοί τεχνικοί νυχιών πιστεύουν ότι το ρωσικό μανικιούρ είναι αμφιλεγόμενο. 

Τι είναι το ρωσικό μανικιούρ; 

Για τους μη μυημένους, το ρωσικό μανικιούρ είναι ένα ξηρό μανικιούρ, για το όποιο δεν απαιτείται μούλιασμα σε νερό. Η τεχνική συνίσταται στην πολύ ακριβή επεξεργασία της επιδερμίδας γύρω από την επιφάνεια του νυχιού, που συχνά περιλαμβάνει τροχό νυχιών και άλλο ειδικό εξοπλισμό για τον καθαρισμό και την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος γύρω από αυτά.
 

ΠΗΓΗ: PINTEREST

«Η ρωσική θεραπεία νυχιών σχεδιάστηκε για να βελτιστοποιήσει την ευεξία των νυχιών για όλους τους τύπους, ακόμη και για εκείνα με προβλήματα που σχετίζονται με την ευθραυστότητα, τα κυρτά νύχια ή τα πολύ λεπτά και αδύναμα νύχια»,  λέει η Emma Eskander, διευθύντρια του κομμωτηρίου Gilded Ritual. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό αμερικανικό μανικιούρ που χρησιμοποιεί σκληρές λίμες από σίδερο, η ρωσική τεχνική απαιτεί μούλιασμα των νυχιών σε νερό και σπρώχτες για τα πετσάκια,  χρησιμοποιεί μία ηλεκτρονική λίμα -παρόμοια με το εργαλείο που χρησιμοποιείται για τα ακρυλικά νύχια– και για τη σωστή αφαίρεση της επιπλέον επιδερμίδας κάτω από το στρώμα των νυχιών με ένα μικροσκοπικό ηλεκτρονικό τροχό-λίμα, γνωστό και ως drill bed. Το εργαλείο νυχιών που χρησιμοποιείται αφαιρεί το περιττό δέρμα γύρω από την κοίτη των νυχιών. Συνήθως, τα ρωσικά μανικιούρ διαρκούν περισσότερο εξαιτίας δύο λόγων: πρώτον, του τρόπου με τον οποίο προετοιμάζουν το νύχι πριν εφαρμόσουν το βερνίκι και, δεύτερον, του τρόπου με τον οποίο καθαρίζουν την επιδερμίδα. Μπορείς να θεωρήσεις την όλη διαδικασία ως μία βαθιά απολέπιση και περιποίηση της επιδερμίδας. 

Το βάψιμο των νυχιών είναι επίσης σημαντικό για τη διαδικασία. Η ειδικός εξηγεί ότι το βερνίκι εφαρμόζεται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια, γεγονός που επιτρέπει ελάχιστη αναγέννηση. Στην πραγματικότητα όμως μπορούμε να περιμένουμε ότι το μανικιούρ θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες. Η εφαρμογή του χρώματος των νυχιών είναι το πιο χρονοβόρο μέρος, διότι εφαρμόζεται μια εξειδικευμένη βάση την όποια και αφήνουν να στεγνώσει σωστά. Ακολουθεί μια σκληρή επικάλυψη με τζελ και στη συνέχεια το χρώμα.  Καθώς είναι πολύ πιο περίπλοκο και με «επίπονη» ακρίβεια, το ρωσικό μανικιούρ διαρκεί πολύ περισσότερο από τις εκδοχές που έχουμε συνηθίσει. 

 

ΠΗΓΗ: PINTEREST

Ποια είναι τα οφέλη του ρωσικού μανικιούρ

Εκτός από την αισθητική,  το ρωσικό μανικιούρ διαρκεί πολύ περισσότερο από τα άλλα μανικιούρ, οπότε οι επισκέψεις στο κομμωτήριο είναι λιγότερο συχνές. Επιπλέον, δεδομένης της προσοχής στη λεπτομέρεια και της φροντίδας που δίνεται στο πραγματικό νύχι, όλες όσες το επιλέξουν μπορεί ακόμη και να παρατηρήσουν ότι η ανάπτυξη των νυχιών τους βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι επικεντρώνεται στην υγεία των νυχιών και όχι στα σχέδια και την διάρκεια απαραίτητα, αν και μπορεί να την επιτύχει με πολύ καλά αποτελέσματα.  

Αν και θεωρείται ως μία χρονοβόρα και παρεμβατική τεχνική, τα αποτελέσματα της είναι ιδιαίτερα θετικά μακροπρόθεσμα για τα ίδια τα νύχια, αλλά και για την περιοχή γύρω από αυτά. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι τα νύχια σου θα αποκατασταθούν και θα είναι πιο υγιή, ανεξάρτητα από το πόσο εύθραυστα είναι.  Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούν να διορθώσουν μερικές συνεχείς συνεδρίες ενός σωστού «ρωσικού μανικιούρ». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν κάποια το δοκιμάσει, σπάνια επιστρέφει στο παραδοσιακό μανικιούρ. Παρόλα αυτά, η επιλογή είναι μια εντελώς προσωπική υπόθεση που πρέπει να γίνεται με προσοχή και έρευνα για το καλό και την υγεία των νυχιών σου. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top