Now Reading
To κόλπο των 2” για να διπλασιάσεις το μέγεθος μίας σακούλας ώστε να αποθηκεύσεις περισσότερα

To κόλπο των 2” για να διπλασιάσεις το μέγεθος μίας σακούλας ώστε να αποθηκεύσεις περισσότερα

Avatar photo
ψωμι του τοστ σε σακουλες τροφιμων

Όταν βιάζεσαι και θες να κάνεις τη καθημερινότητα σου πιο απλή τότε είναι χρήσιμο να έχεις κατά νου μερικά χρήσιμα hacks με πράγματα που μπορείς να βρεις εύκολα στο σπίτι, όπως αυτό το έξυπνο τρικ της σακούλας τροφίμων.

Όταν έχεις παιδιά αναγκαστικά μαθαίνει ένα ή δύο πράγματα για το πώς να διατηρεί ένα αρκετά οργανωμένο και αρκετά καθαρό σπίτι με μια ευγνώμων καρδιά με τρόπο που να αφήνει άφθονο χρόνο για τους ανθρώπους και όλα όσα έχουν μεγαλύτερη σημασία. 

Για αυτό υπάρχουν ορισμένες συμβουλές και κόλπα θα σε κάνουν να θέλεις να παραγγείλεις μια πλαστική σακούλα τροφίμων ή αλλιώς πλαστικές ziploc σακούλες το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν κάποια hacks που πραγματικά εντυπωσιάζουν, αλλά δεν σε υποκινούν σε άμεση δράση. Αντιθέτως, ζουν στη μνήμη σου μέχρι να έρθει η κατάλληλη κατάσταση ή στιγμή να σε κάνει να πεις: «Περίμενε ένα λεπτό, ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να λύσω αυτό το μικρό πρόβλημα»!  

Το σημερινό hack είναι ένα από αυτά που, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιήσεις αμέσως -αν και μπορεί να το χρησιμοποιήσεις-, θα θελήσεις σίγουρα να κρατήσεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου για το μέλλον. 

  κουτι με σακουλες τροφιμων

Η συμβουλή είναι η εξής: Μπορείς να ενώσεις δύο σακούλες τροφίμων με φερμουάρ μεταξύ τους για να φτιάξεις μια μεγαλύτερη σφραγισμένη σακούλα. Είναι το ισοδύναμο της πλαστικής σακούλας με την ένωση υπνόσακων μεταξύ τους. Για να το κάνεις, άνοιξε και τις δύο σακούλες, γυρίστε τη μία από μέσα προς τα έξω και τοποθετήστε το τμήμα της «γλώσσας» της μίας σακούλας στο τμήμα «αυλάκι» της άλλης – και μετά πίεσε γύρω γύρω για να σφραγιστεί. Αυτό είναι όλο – δεν χρειάζονται άλλα υλικά ή είδικες δεξιότητες. 

 

Αν και δεν αλλάζεις τον όγκο των σακουλιών, το κόλπο ουσιαστικά διπλασιάζει το μέγεθος τους, επιτρέποντάς σου να χωρέσεις κάτι διπλάσιο σε μέγεθος μέσα στο σφραγισμένο ζευγάρι μικρότερων σακουλιών που έχεις δημιουργήσει. 

Φυσικά, το όλο νόημα του να μπορείς να φτιάξεις μια μεγαλύτερη σακούλα είναι να βάλεις κάτι μέσα σε αυτήν για περιορισμό ή/και προστασία. Τοποθέτησε το αντικείμενό που θες μέσα στη μία σακούλα πριν ενώσεις τις δύο σακούλες μεταξύ τους και θα έχεις αμέσως δημιουργήσει ένα προστατευτικό κάλυμμα σκόνης για αντικείμενα με δύσκολο μέγεθος. 

 

Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείς να βάλεις μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη- έξυπνη σακούλα:   

1.Ένα πληκτρολόγιο που θέλεις να προστατεύσεις από τη σκόνη ή άλλες ζημιές κατά την αποθήκευση ή τη μετακίνησή του. 

2.Μπότες που θέλεις να διατηρήσεις χωρίς να σκονίζονται. 

3.Μπότες ή μεγάλα παπούτσια που θέλεις να βάλεις μαζί σε ένα ντουλάπι αποθήκευσης, αλλά δεν θέλεις να αγγίζουν το ένα το άλλο ή άλλα ρούχα που βρίσκονται επίσης στον ντουλάπι. 

ψωμι του τοστ σε σακουλες τροφιμων

4.’Ένα από εκείνα τα μακριά, νόστιμα, ορθογώνια φύλλα σφολιάτας. Διότι βγαίνουν σε συσκευασία δύο τεμαχίων και δεν θέλεις η δεύτερη να μπαγιατέψει ή να «καεί» στην κατάψυξη.  

5.Μπαγκέτες που δεν θέλετε να κόψεις, αλλά που θέλεις να παραμείνουν φρέσκες ή να τις προστατέψεις από το «κάψιμο» στην κατάψυξη. 

6.Διακοσμητικά διακοπών που είναι πολύ μεγάλα για να χωρέσουν σε μια κανονική σακούλα. Καλύπτοντάς τα με πλαστικό τα κρατάς καθαρά και τα προστατεύεις από το τρίψιμο με άλλα αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο ντουλάπι. 

7. Τεχνητά φυτά ή λουλούδια με ακατάλληλο μέγεθος αλλά μικρό μέγεθος. 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: cubbyathome.com

 

Διάβασε επίσης

Τι να κάνεις με αυτά τα σακουλάκια γέλης πυριτίου που βρίσκονται σε οτιδήποτε αγοράσεις

Mην πετάς τα σακουλάκια που περιέχουν μικρές μπίλιες με πυριτικό τζελ, ξέρεις εκείνα τα σακουλάκια που υπάρχουν από τις συσκευασίες παπουτσιών μέχρι την καινούργια τηλεόραση που αγόρασες και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Ο λόγος που υπάρχουν είναι για να απορροφούν την υγρασία και να αποτρέπουν στις βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν από αύτη και μπορεί να απόβουν καταστροφικές. Ανακαλύψαμε τους πιο έξυπνους αλλά και αναγκαίους τρόπους για να τα επαναχρησιμοποιήσεις και να εκμεταλλευτείς τις ικανότητες τους. 

Ό,τι και αν αγοράσουμε, εκτός από τρόφιμα, αλλά σχεδόν οτιδήποτε άλλο, όπως για παράδειγμα έναν σκληρό δίσκο για τον υπολογιστή μας ή ένα νέο χειριστήριο για την τηλεόραση, μέχρι μία τσάντα ή ένα μαγιό. Όλα περιέχουν και μία μίνι συσκευασία πυριτικού τζελ ή silica gel packet όπως λέγεται στα αγγλικά και χρησιμοποιείται ευρέως σαν όρος.  

Εκείνα τα μικροσκοπικά πακέτα αποξηραντικού τζελ (πακέτα πυριτικού τζελ- silica gel packets) λοιπόν που περιέχονται στο καινούργιο πακέτο παπουτσιών ή στις βιταμίνες που μόλις αγόρασες από το φαρμακείο, διαθέτουν πολλές επιπλέον χρήσεις μέσα στο σπίτι μας. Οπουδήποτε η υγρασία αποτελεί πρόβλημα, τα σακουλάκια silica gel μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του προβλήματος. Μετά από το άνοιγμα κάθε συσκευασίας που θα βρεις ένα μέσα, μην το πετάξεις, αποθήκευσε το και κράτησε το μαζί με άλλα σε αεροστεγές δοχείο μακριά από κατοικίδια και παιδιά γιατί αποτελούν κίνδυνο πνιγμού, και χρησιμοποίησε τα στις παρακάτω περιπτώσεις. 

ΠΗΓΗ: PINTEREST

 Στην κουζίνα 

  1. Η πρώτη μας κίνηση όταν ανοίγουμε ένα κουτί με βιταμίνες είναι να πετάξουμε το σακουλάκι με τις μπίλιες που θα βρούμε μέσα, κυρίως γιατί δεν ξέρουμε ούτε τι να το κάνουμε, αλλά ούτε και για ποιον λόγο υπάρχει μέσα στη συσκευασία. Διατήρησε τις βιταμίνες σου και προστάτεψε τες από τη φθορά της υγρασίας, αφήνοντας το σακουλάκι αυτό να τους «κάνει παρέα» για όσο διάστημα τις χρησιμοποιείς. Καλό είναι να κρατάς τα σακουλάκια με το πυριτικό τζελ που έρχονται μέσα στα δοχεία των βιταμινών, και να το φυλάξεις για κάποια άλλη χρήση μόλις τελειώσουν οι βιταμίνες.  
  2. Είναι ιδανικά για να διατηρήσεις τις ξηρές τροφές και τις τροφές κατοικίδιων ζώων φρέσκιες και τραγανές με ένα πακέτο πυριτικού τζελ κολλημένο στο καπάκι του δοχείου αποθήκευσης. 
  3. Αν σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σου παρατηρήσεις υγρασία μπορείς να τοποθετήσεις μερικά τέτοια σακουλάκια και το πρόβλημα θα γίνει παρελθόν. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σως και τηγανιτες γλυκοπατατες
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top