Now Reading
Βρώμικα γυαλιά; Όχι πια αν ακολουθήσεις αυτά τα 3 tips άμεσου καθαρισμού

Βρώμικα γυαλιά; Όχι πια αν ακολουθήσεις αυτά τα 3 tips άμεσου καθαρισμού

Avatar photo

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει και εσύ όλους του τρόπους που κυκλοφορούν για να κάνεις τα τζάμια των γυαλιών σου καθαρά και «αόρατα». Τα σπρέι και καθαριστικά, υγρά πανάκια, υπόσχονται ότι λειτουργούν και δεν κάνουν κακό στον φακό, αλλά θα έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ιδανικό.

Το να έχεις βρώμικα γυαλιά είναι εξοργιστικό και απίστευτα εκνευριστικό. Πόσο συχνά άραγε να βρίσκεσαι και εσύ στη θέση του να προσπαθείς να κοιτάξεις μέσα από τις από δαχτυλιές και στίγματα στην οθόνη του υπολογιστή ή σου έχει τύχει να σκουπίσεις μια πεσμένη βλεφαρίδα μόνο και μόνο για να προσθέσεις τελικά άλλο ένα δακτυλικό αποτύπωμα στον φακό. Για να μην αναφέρουμε τον απίστευτο αριθμό τριχών κατοικίδιων ζώων και μουντζούρες που μπορεί να αφήνουν πίσω τους τα σκυλιά και οι γάτες.  

Όταν όμως δεν έχεις ένα πανάκι ή κάποιον άλλο τρόπο για να τα καθαρίσεις και βρίσκεσαι σε απόγνωση, πιθανότατα να πιάνεις και εσύ το στρίφωμα από το φουστάνι ή το πουκάμισο σου ή μια χαρτοπετσέτα για να τα σκουπίσεις – μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι με κάποιο τρόπο τα έκανες χειρότερα-. Αυτή η μουτζούρα που πήγες να καθαρίσεις, είναι τώρα  στο κέντρο του φακού και εξαπλώνεται από τη μια άκρη του σκελετού στην άλλη και αν είσαι τυχερή, υπάρχει και ένας «αστερισμός» από γρατζουνιές ακριβώς μπροστά από το βολβό του ματιού. 

Καθάρισε τα γυαλιά σου με σαπούνι

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά, αλλά και να διατηρήσεις την καθαρότητα των γυαλιών σου, από τις μουτζούρες και τις γρατζουνιές, είναι το πλύσιμο. Το πλύσιμο των γυαλιών με υγρό πιάτων και νερό είναι η ιδανική μέθοδος καθαρισμού, επίσης είναι εύκολη και ανέξοδη. Χρειάζεται να τα πλύνεις, απαλά και στη συνέχεια να τα αφήσεις να στεγνώσουν, είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις καθημερινά χωρίς να βλάψεις ούτε τους φακούς, ούτε τον σκελετό, είτε φοράς φθηνά γυαλιά ανάγνωσης από το φαρμακείο είτε επώνυμους σκελετούς με επικαλυμμένους προοδευτικούς φακούς.

Η νέα σου ρουτίνα για να διατηρείς τα γυαλιά σου καθαρά:

1. Πρώτα πλύνε τα χέρια σου για να απαλλαγείς από οτιδήποτε βρώμικο ή μικροβιακό.

2. Ξέπλυνε τα γυαλιά σου με ζεστό νερό, προσοχή όχι καυτό.

3. Πρόσθεσε μια σταγόνα απλό, απαλό σαπούνι πιάτων στους φακούς.

4. Επάλειψε το σαπούνι σε όλη την επιφάνεια, γύρω γύρω και στις δύο πλευρές των φακών και στους βραχίονες.

5. Ξέπλυνε το σαπούνι.

6. Άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά και στη συνέχεια σκούπισε τα, πάντα με ένα πανί χωρίς χνούδι ή με πανί μικροϊνών.

Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις τα γυαλιά σου σούπερ καθαρά, εδώ είναι μερικές πιο προχωρημένες συμβουλές καθαρισμού που μπορείς επίσης να προσθέσεις στη ρουτίνα του καθαρισμού τους:

1. Χρησιμοποίησε μια μπατονέτα για να βγάλεις όλη την κολλημένη βρωμιά γύρω από τις άκρες των φακών, όπου συναντούν τον σκελετό.

2. Πλύνε τακτικά το πανί από μικροΐνες ή το πανί χωρίς χνούδι, γιατί διαφορετικά συγκρατεί τη λιπαρότητα από τα χέρια μας.

Τι πρέπει να αποφεύγεις όταν καθαρίζεις τα γυαλιά οράσεως

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις, όπως τα πουκαμίσα, οι χαρτοπετσέτες, τα χαρτομάντιλα και οτιδήποτε άλλο δεν είναι πανί φτιαγμένο ειδικά για φακούς. Αυτά τα πράγματα μπορεί να χαράξουν τους φακούς.

Μην χρησιμοποιείς καθαριστικό γυαλιών, παρά το όνομά του, μπορεί να αφαιρέσει τυχόν επιστρώσεις που έχεις πληρώσει για να έχουν οι φακοί. Ακόμα και αν μπεις στον πειρασμό να χρησιμοποιήσεις κάτι με ασετόν, όπως το ασετόν για το βερνίκι νυχιών, για να διώξεις τις μουντζούρες, μην το κάνεις γιατί είναι πολύ σκληρό για τα γυαλιά. Το σαπούνι θα κάνει τη σωστή δουλειά και θα σου δώσει το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν λέμε φθηνό και εύκολο, το εννοούμε. Το καλύτερο σαπούνι πιάτων για τον καθαρισμό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό, χωρίς επιπλέον καθαριστικά ή οτιδήποτε λειαντικό. Διάλεξε το πιο συμβατικό σαπούνι πιάτων που υπάρχει στο ράφι.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΒροχήDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr