Now Reading
Το «ηλεκτρονικό ύφασμα» που παράγει αρκετή ισχύ για να φορτίζει τα κινητά τηλέφωνα

Το «ηλεκτρονικό ύφασμα» που παράγει αρκετή ισχύ για να φορτίζει τα κινητά τηλέφωνα

Avatar photo
ηλεκτρικο ύφασμα φορτιζει κινητο

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησαν ένα e-textile με 1.200 φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια θέση όπου το κινητό μας ξεμένει από μπαταρία, αλλά δεν έχουμε πού να το φορτίσουμε. Λοιπόν, τι θα γινόταν αν τα ρούχα που φορούσες μπορούσαν να σε βοηθήσουν; Είναι μια επιλογή που δεν είναι τόσο περίεργη όσο νομίζεις, χάρη στην εργασία των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ., οι οποίοι ανακάλυψαν ένα ύφασμα που εκπέμπει ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Δρ. Theodore Hughes-Riley, Αναπληρωτής Καθηγητής Ηλεκτρονικών Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων στη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου του Νότιγχαμ, ηγήθηκε της έρευνας που είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός καινοτόμου ηλεκτρονικού κλωστοϋφαντουργικού υλικού που είναι ενσωματωμένο με 1.200 φωτοβολταϊκά στοιχεία. Οι κυψέλες συνδυασμένες μαζί είναι ικανές να αξιοποιήσουν 400 milliwatt (mWatts) ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο.

Αρκεί να φορτίσεις ένα βασικό κινητό τηλέφωνο ή smartwatch.

Κινητο

Το e-textile, το οποίο αναπνέει και ευέλικτο, θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ρούχα και αξεσουάρ διασφαλίζοντας ότι δεν θα μείνεις ποτέ ξανά χωρίς μπαταρία. Το e-textile συμπεριφέρεται όπως κάθε άλλο κομμάτι υφάσματος και μπορεί να πλυθεί στους 40°C . Αυτό είναι δυνατό χάρη στην αδιάβροχη πολυμερή ρητίνη που τυλίγει τα φωτοβολταϊκά στοιχεία 5 επί 1,5 mm.

«Αυτό το πρωτότυπο δίνει μια συναρπαστική εικόνα των μελλοντικών δυνατοτήτων για ηλεκτρονικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα», δήλωσε ο Δρ. Hughes-Riley. «Μέχρι τώρα πολύ λίγοι άνθρωποι θα είχαν σκεφτεί ότι τα ρούχα ή τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας». Και συνεχίζει λέγοντας:

«Τα ηλεκτρονικά υφάσματα έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να αλλάξουν τη σχέση των ανθρώπων με την τεχνολογία, καθώς αυτό το πρωτότυπο δείχνει πώς θα μπορούσαμε να καταργήσουμε τη φόρτιση πολλών συσκευών στον τοίχο. Αυτή είναι μια συναρπαστική εξέλιξη που βασίζεται σε προηγούμενες τεχνολογίες που έχουμε δημιουργήσει και δείχνει πώς μπορεί να κλιμακωθεί για να παράγει περισσότερη ενέργεια».

Το πρώιμο e-textile πιέζει τα όρια του δυνατού. Στέκεται στην πρώτη γραμμή της βιωσιμότητας, αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε την τεχνολογία.

Διάβασε επίσης:

Άσε το κινητό όταν κουρεύεσαι γιατί σου κάνει κακό- Ο λόγος θα σε εκπλήξει

Για πολλούς από εμάς, τα τηλέφωνά μας έχουν γίνει σχεδόν ένα πρόσθετο εξάρτημα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η πλειονότητα των ανθρώπων στις αίθουσες αναμονής βασίζονται στο τηλέφωνό τους για να αποσπάσουν την προσοχή τους. Δυστυχώς το νιώθουμε σχεδόν οδυνηρό να καθόμαστε στην αίθουσα αναμονής χωρίς να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο με κείμενα, παιχνίδια ή γκουγκλάρισμα στο κινητό μας.

κινητόΩστόσο, το να είσαι στο τηλέφωνό σου είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις ενώ κουρεύεσαι. Ένας από τους βασικούς παράγοντες για να εξασφαλίσεις ένα καλό κούρεμα που θα σου αρέσει πραγματικά εξαρτάται από την επικοινωνία μεταξύ εσού και του κομμωτή σου, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει όταν αποσπάται η προσοχή σου από το τηλέφωνό σου.

Πέρα από αυτό, από στιλιστικής άποψης, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ένα τηλέφωνο μπορεί να επηρεάσει το κούρεμά σου.

Το να στέλνεις μηνύματα μπορεί να είναι ένα μεγάλο λάθος όταν θέλεις να αποκτήσεις το καλύτερο δυνατό κούρεμα. Αυτό συμβαίνει επειδή αν κοιτάζεις προς τα κάτω το τηλέφωνό σου, δεν ευθυγραμμίζεται σωστά το πίσω μέρος των μαλλιών σου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο κομμωτής σου να μην μπορεί να καταλάβει με ακρίβεια το μήκος ή την ομοιομορφία των μαλλιών σου.

Διάβασε τη συνέχεια εδω

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
αρχαιότερη ελια στην Κρήτη
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σχεδια στον δρόμο με κιμωλία


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top