Now Reading
Άσε το κινητό όταν κουρεύεσαι γιατί σου κάνει κακό- Ο λόγος θα σε εκπλήξει

Άσε το κινητό όταν κουρεύεσαι γιατί σου κάνει κακό- Ο λόγος θα σε εκπλήξει

Avatar photo

Το ήξερες ότι δεν πρέπει να στέλνεις μηνύματα και να είσαι όλη την ώρα στο κινητό την ώρα που κόβεις τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο; Υπάρχει λόγος και ίσως είναι μία ευκαιρία όταν έρχεται εκείνη η στιγμή να αφήσεις λίγο το τηλέφωνο σου κάτω και να το απολαύσεις.

Για πολλούς από εμάς, τα τηλέφωνά μας έχουν γίνει σχεδόν ένα πρόσθετο εξάρτημα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η πλειονότητα των ανθρώπων στις αίθουσες αναμονής βασίζονται στο τηλέφωνό τους για να αποσπάσουν την προσοχή τους. Δυστυχώς το νιώθουμε σχεδόν οδυνηρό να καθόμαστε στην αίθουσα αναμονής χωρίς να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο με κείμενα, παιχνίδια ή γκουγκλάρισμα στο κινητό μας.

 

Ωστόσο, το να είσαι στο τηλέφωνό σου είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις ενώ κουρεύεσαι. Ένας από τους βασικούς παράγοντες για να εξασφαλίσεις ένα καλό κούρεμα που θα σου αρέσει πραγματικά εξαρτάται από την επικοινωνία μεταξύ εσού και του κομμωτή σου, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει όταν αποσπάται η προσοχή σου από το τηλέφωνό σου.

Πέρα από αυτό, από στιλιστικής άποψης, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ένα τηλέφωνο μπορεί να επηρεάσει το κούρεμά σου.

Το να στέλνεις μηνύματα μπορεί να είναι ένα μεγάλο λάθος όταν θέλεις να αποκτήσεις το καλύτερο δυνατό κούρεμα. Αυτό συμβαίνει επειδή αν κοιτάζεις προς τα κάτω το τηλέφωνό σου, δεν ευθυγραμμίζεται σωστά το πίσω μέρος των μαλλιών σου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο κομμωτής σου να μην μπορεί να καταλάβει με ακρίβεια το μήκος ή την ομοιομορφία των μαλλιών σου.

Εκτός αν ο κομμωτής σού, σου ζητήσει να κοιτάξεις πάνω, κάτω, δεξιά ή αριστερά, το κεφάλι σου πρέπει να κοιτάζει ευθεία μπροστά. Θα πρέπει επίσης να προσπαθείς να διατηρείς καλή στάση του σώματος και να κρατάς τα πόδια σου επίπεδα στο κάτω μέρος της καρέκλας. Τα σταυρωμένα πόδια μπορούν επίσης να συμβάλουν σε μια άνιση θέση.

Επιπλέον, ενώ είναι απαραίτητο να επικοινωνείς ακριβώς τι θέλετε από το κούρεμά σου, είναι εξίσου σημαντικό να μη μιλάς ακατάπαυστα. Αυτό θα επιτρέψει στον κομμωτή να επικεντρωθεί στο κούρεμά σου, αντί για τη συζήτηση. Εξήγησε εκ των προτέρων τι ακριβώς θέλεις και στη συνέχεια άφησε τον να κάνει σωστά τη δουλειά του. Εκτός από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η θέση του κεφαλιού όταν στέλνεις μηνύματα μπορεί να επηρεάσει ένα καλό κούρεμα, όταν βγάζεις συνεχώς το τηλέφωνό σου, καταλήγεις να κινείσαι πολύ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που επισημαίνουν πολλοί hairstylist.

 

Ένας κομμωτής ανέφερε: «Μην κουνάς το κεφάλι σου μαζί μας. Κινούμαστε για κάποιο λόγο. Μην κουνάτε το κεφάλι σας εκτός αν σας το πούμε εμείς. Οι γωνίες είναι πολύ σημαντικές. Αν κινείστε ενώ εμείς κάνουμε κάτι, αυτή η γωνία είναι πλέον λάθος».

Το να είσαι στο τηλέφωνο, σε κάνει απρόσεκτη και αυτό είναι επίσης πρόβλημα, επειδή το να είσαι αφηρημένη μπορεί να σε αφήσει με ένα κούρεμα που δεν σου αρέσει. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεφυλλίζεις ένα περιοδικό ή να κάνεις κλήσεις στο κινητό» λέει ο κομμωτής Edward Tricomi στο Allure. «Παρακολουθήστε στον καθρέφτη και μη φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις ή προτάσεις».

Όπως οτιδήποτε άλλο για να αποκτήσεις ένα καλό κούρεμα απαιτεί να είσαι παρούσα και αφοσιωμένη, γι’ αυτό θυμήσου την επόμενη φόρα να αφήσεις το τηλέφωνό σου  στην άκρη πριν καθίσεις στην καρέκλα για το επόμενο haircut σου.

 

Μάθε πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, σύμφωνα με τους ειδικούς

 

Είναι γνωστό ότι το καθημερινό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα μαλλιά πολλών από εμάς: ξηρότητα, σπάσιμο, φριζάρισμα. Είναι πιο δύσκολο, όμως, να απαντήσουμε στο επόμενο φυσικό ερώτημα: Αν όχι κάθε μέρα, πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου; Οι κορυφαίοι κομμωτές και δερματολόγοι λένε ότι αυτό εξαρτάται από την υφή των μαλλιών, το στυλ των μαλλιών και την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής.

Γιατί δεν πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα

Το τριχωτό της κεφαλής παράγει έλαια που πηγαίνουν προς τα κάτω στον άξονα της τρίχας, κλειδώνοντας την ενυδάτωση. Το πολύ συχνό λούσιμο ξεπλένει αυτά τα έλαια πριν πάνε κάπου, αφήνοντας τα μαλλιά ξηρά. Η υπερβολική ξηρότητα οδηγεί στη συνέχεια σε σημαντικό σπάσιμο.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου με βάση την υφή τους

Η απάντηση εξαρτάται τόσο από την υφή των μαλλιών όσο και από τον τρόπο ζωής. Τα μαλλιά του καθενός είναι μοναδικά. Αν πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο, αυτό θα επηρεάσει το πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι. Δοκίμασε μερικές διαφορετικές επιλογές και επίλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα μαλλιά σου και ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου. Επίσης, η υφή έχει σημασία. Όσο πιο σγουρά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο δύσκολο είναι για τα έλαια που δημιουργούνται από το τριχωτό της κεφαλής να ταξιδέψουν προς τα κάτω στον άξονα της τρίχας. Αυτά τα έλαια είναι φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες, διατηρώντας τα μαλλιά ενυδατωμένα και υγιή. Τα σγουρά και σγουρά μαλλιά είναι από τη φύση τους πιο ξηρά και επομένως πιο ευαίσθητα στο υπερβολικό πλύσιμο.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γυνακα που χαμογελαει και χιονιζει

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top