Now Reading
Μην πετάς τις μονές κάλτσες! Δες πώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ξανά με άλλο τρόπο

Μην πετάς τις μονές κάλτσες! Δες πώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ξανά με άλλο τρόπο

Avatar photo
κάλτσα με καρδιά

6 τρόποι για να ανακυκλώνεις πράγματα που ήθελες να πετάξεις όπως τις μονές κάλτσες ή τα άδεια βάζα από μαγιονέζα.

Το να διατηρήσεις ένα οργανωμένο και αρκετά καθαρό σπίτι είναι χρήσιμο και θα σου αφήνει άφθονο χρόνο για τους ανθρώπους σου και για όλα εκείνα που έχουν μεγαλύτερη σημασία και είναι πιο σημαντικά.  

Υπάρχει κάτι τόσο ικανοποιητικό στο να επαναχρησιμοποιείς και να επαναχρησιμοποιείς πράγματα στην κουζίνα σου. Δίνοντας σε αντικείμενα όπως βάζα, κουτιά, εργαλεία κουζίνας που δεν φαίνονται πλέον χρήσιμα σημαίνει λιγότερα απόβλητα, εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι να φτιάξεις μία λίστα με τα πράγματα που σκεφτόσουν να πετάξεις και να βρεις τρόπους για να τα επαναχρησιμοποιήσεις. Παρακάτω θα βρεις έξυπνες ιδέες για να ξεκινήσεις.  

  αεροστεγή βάζα

  1. Χρησιμοποίησε το άδειο βάζο από μαγιονέζα που σου τελείωσε για να αποθηκεύσεις μικρά  αντικείμενα

Πολλοί από εμάς διαπιστώνουμε ότι χρειαζόμαστε κάποια είδη γραφείου, όπως λαστιχάκια ή συνδετήρες στην κουζίνα και, πολύ συχνά, καταλήγουν διάσπαρτα στο συρτάρι με τα «διάφορα». Αντί να δυσκολεύεσαι να βρεις αυτό που ψάχνεις τη στιγμή που το χρειάζεσαι θα ήταν καλύτερο να τα συγκεντρώσεις όλα σε άδεια γυάλινα βάζα, τα οποία τείνουν να έχουν ένα ωραίο, κοντό μέγεθος με μεγάλο άνοιγμα που διευκολύνει την ανάκτηση όσων χρειάζεσαι, τη στιγμή που τα θέλεις.  

βάζα σε δίσκο

 

  1.  Χρησιμοποίησε την παλιά παγοκύστη για να καταψύξεις τρόφιμα

Μπορεί οι θήκες για παγάκια να έχουν λίγο χαλάσει και να θες να τις ανανεώσεις, τι γίνεται όμως με τις παλιές που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση; Σε αυτή την περίπτωση εξακολουθούν να είναι χρήσιμες για την κατάψυξη και την αποθήκευση τροφίμων, όπως το πέστο που έχει περισσέψει, το ζωμό κοτόπουλου, την πάστα ντομάτας και άλλα.  

  1.  Χρησιμοποίησε την τελευταία φέτα ψωμιού για να διατηρήσεις τα μπισκότα σου φρέσκα

Βάλε την τελευταία φέτα του λευκού ή του σιταρένιου ψωμιού μέσα στο δοχείο με τα μπισκότα σου για να μην γίνουν τα σπιτικά γλυκά σου ξέρα και μπαγιάτικα.   

ψωμί σε τραπέζι

 

  1.  Γέμισε τα άδεια δοχεία από τρόφιμα με ξηρά προϊόντα

Αν χρησιμοποιείς συχνά ένα προϊόν που έρχεται σε γυάλινο δοχείο και έχεις συγκεντρώσει αρκετά , αντί να τα ανακυκλώσεις, αφαίρεσε τις ετικέτες, πλύνε και στέγνωσε τα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα για να αποθηκεύσεις τα ξηρά προϊόντα, όπως ρύζι, όσπρια και ξηρούς καρπούς. Όχι μόνο αποθηκεύονται όμορφα, αλλά είναι επίσης εύκολο να τα τακτοποιήσεις και να τα βρίσκεις τη στιγμή που τα θέλεις. 

αποξηραμένα φρούτα σε βάζα

  1. Μετάτρεψε μια απλή κάλτσα σε γάντι ξεσκονίσματος

Αντί να πετάξεις εκείνη την κάλτσα που της λείπει το ταίρι της ή να την αφήσεις να μαραζώσει στον κάδο με τις κάλτσες στο πλυντήριο, μετάτρεψε την σε ένα βολικό γάντι ξεσκονίσματος. Χρησιμοποιώντας μια κάλτσα που φοριέται στο χέρι για να ξεσκονίσεις σημαίνει ότι μπορείς εύκολα να ξεσκονίσεις αντικείμενα με περίπλοκο σχήμα.  

κάλτσα με καρδιά

 

  1. Χρησιμοποίησε τα βάζα από τις παιδικές τροφές για να αποθηκεύσεις μπαχαρικά

Τα βαζάκια με παιδικές τροφές είναι τα πιο χαριτωμένα. Και το μικρό τους σχήμα είναι ιδανικό για την αποθήκευση μπαχαρικών, ειδικά αν έχεις την τάση να τα αγοράζεις χύμα. Αφαίρεσε τις ετικέτες και χρησιμοποίησε ένα χωνί για να μεταφέρεις τα μπαχαρικά στα βάζα.

μπαχαρικά σε βάζα

Δημιούργησε επάνω στα βάζα, έτσι ώστε να είναι πιο όμορφα βάζοντας τους ετικέτες με ένα μηχάνημα κατασκευής ετικετών ή με ταινία ζωγραφικής και ένα μαρκαδόρο.  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 7 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις εδώ και τώρα από το σαλόνι σου

Ενώ το σαλόνι είναι ένας πολυαγαπημένος και πολλαπλών χρήσεων χώρος, είναι αναμενόμενο να είναι επίσης και εκείνος ο χώρος που έχει πάντα προβλήματα ακαταστασίας. Με κάποιο τρόπο στο σαλόνι μπορεί να συναντήσουμε πεταμένες κάλτσες, εγκαταλελειμμένα παιχνίδια, μισοδιαβασμένα βιβλία, τσαλακωμένα περιοδικά, ξεχασμένους φορτιστές τηλεφώνων και πολλά άλλα που μαζεύονται εκεί, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα και ο καθαρισμός του, μοιάζει να είναι μια ατέλειωτη αγγαρεία.

Το να καταφέρεις και να αποτρέψεις το σαλόνι από το να γίνει μια ζώνη απόρριψης πράγματων από όλο το υπόλοιπο σπίτι είναι μία πρόκληση, αλλά το πρόβλημα μπορεί να φαίνεται λιγότερο πιεστικό αν τα αντικείμενα που πραγματικά ανήκουν εκεί είναι ήδη οργανωμένα. Αν υπάρχουν ήδη λιγότερα στο δωμάτιο, ίσως να υπάρχει ακόμη και περισσότερος χώρος για σωστή οργάνωση και αποθήκευση. Επιπλέον, μόλις καθαριστεί η ακαταστασία, το δωμάτιο θα φαίνεται εντελώς καθαρό. Πέταξε αυτά τα περιττά αντικείμενα που βρίσκονται συσσωρευμένα στο σαλόνι σου. 

1 .DVD, Κασέτες VHS (και οτιδήποτε άλλο δεν παρακολουθείς)

Ελπίζουμε ότι αυτές οι παλιές κασέτες VHS θα έχουν φύγει προ πολλού, αλλά αν όχι, ξεφορτώσου τες, καταλαμβάνουν ένα τεράστιο κομμάτι χώρου, και αν δεν τις παρακολουθείς, δεν υπάρχει λόγος να τις κρατάς. Τα οικογενειακά βίντεο μπορούν εύκολα να ψηφιοποιηθούν, είτε μέσω μιας εφαρμογής είτε μέσω μιας υπηρεσίας, και όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα βρεις στο διαδίκτυο, σε DVD ή σε Blu-Ray. Ενώ είσαι ήδη σε αυτό, πέταξε μία φορά κάθε χρόνο περίπου όλα τα DVD, τα CD ή οτιδήποτε άλλο δεν παρακολουθείς ή ακούς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασιλικός γάμος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top