Now Reading
Τα 7 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις εδώ και τώρα από το σαλόνι σου

Τα 7 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις εδώ και τώρα από το σαλόνι σου

Avatar photo

Ξεφορτώσου όλους αυτούς τους κοινούς ένοχους που προκαλούν χάος και ακαταστασία και ετοιμάσου να αναπνεύσεις τον αναζωογονημένο αέρα της οργανωμένης ανακούφισης.

Ενώ το σαλόνι είναι ένας πολυαγαπημένος και πολλαπλών χρήσεων χώρος, είναι αναμενόμενο να είναι επίσης και εκείνος ο χώρος που έχει πάντα προβλήματα ακαταστασίας. Με κάποιο τρόπο στο σαλόνι μπορεί να συναντήσουμε πεταμένες κάλτσες, εγκαταλελειμμένα παιχνίδια, μισοδιαβασμένα βιβλία, τσαλακωμένα περιοδικά, ξεχασμένους φορτιστές τηλεφώνων και πολλά άλλα που μαζεύονται εκεί, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα και ο καθαρισμός του, μοιάζει να είναι μια ατέλειωτη αγγαρεία. 

Το να καταφέρεις και να αποτρέψεις το σαλόνι από το να γίνει μια ζώνη απόρριψης πράγματων από όλο το υπόλοιπο σπίτι είναι μία πρόκληση, αλλά το πρόβλημα μπορεί να φαίνεται λιγότερο πιεστικό αν τα αντικείμενα που πραγματικά ανήκουν εκεί είναι ήδη οργανωμένα. Αν υπάρχουν ήδη λιγότερα στο δωμάτιο, ίσως να υπάρχει ακόμη και περισσότερος χώρος για σωστή οργάνωση και αποθήκευση. Επιπλέον, μόλις καθαριστεί η ακαταστασία, το δωμάτιο θα φαίνεται εντελώς καθαρό. Πέταξε αυτά τα περιττά αντικείμενα που βρίσκονται συσσωρευμένα στο σαλόνι σου.  

  

1 .DVD, Κασέτες VHS (και οτιδήποτε άλλο δεν παρακολουθείτε) 

Ελπίζουμε ότι αυτές οι παλιές κασέτες VHS θα έχουν φύγει προ πολλού, αλλά αν όχι, ξεφορτώσου τες, καταλαμβάνουν ένα τεράστιο κομμάτι χώρου, και αν δεν τις παρακολουθείς, δεν υπάρχει λόγος να τις κρατάς. Τα οικογενειακά βίντεο μπορούν εύκολα να ψηφιοποιηθούν, είτε μέσω μιας εφαρμογής είτε μέσω μιας υπηρεσίας, και όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα βρείς στο διαδίκτυο, σε DVD ή σε Blu-Ray. Ενώ είσαι ήδη σε αυτό, πέταξε μία φορά κάθε χρόνο περίπου όλα τα DVD, τα CD ή οτιδήποτε άλλο δεν παρακολουθείς ή ακούς. 

2.Ξεφτισμένες κουβέρτες 

Είτε πρόκειται για ένα διακοσμητικό ριχτάρι είτε μια χνουδωτή κουβέρτα που όλη η οικογένεια κουλουριάζει από κάτω της σε μία βραδιά ταινίας, μόλις αυτή η κουβέρτα αρχίσει να φαίνεται κουρελιασμένη, ίσως ήρθε η ώρα να της πεις αντίο. 

Σκέψου επίσης πόσο συχνά πλένεις την κουβέρτα, αν χρησιμοποιείται κάθε φορά που κάποιος είναι άρρωστος ή αν τα κατοικίδια ξαπλώνουν συχνά πάνω της, μπορεί να μεταφέρει πολλή βρωμιά, σκόνη και μικρόβια. Αν τελικά κρατήσεις μια φθαρμένη αλλά πολυαγαπημένη κουβέρτα, φρόντισε να την πλύνεις πριν την ξαναβάλεις στον καναπέ. 

  1. Φθαρμένα μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια μπορούν να κάνουν θαύματα για να φέρουν λίγο χρώμα και προσωπικότητα σε ένα σαλόνι, αλλά μπορούν επίσης να ρίξουν την ατμόσφαιρα αν αρχίσουν να φαίνονται λίγο τραχιά γύρω από τις άκρες. Ορισμένα ζητήματα, όπως οι λεκέδες, μπορούν να διορθωθούν, αλλά μόλις τα μαξιλάρια δεν κρατούν το σχήμα τους, μάλλον ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείς. Για να αναζωογονήσεις τα κουρασμένα μαξιλάρια, πλύνε τα στο πλυντήριο και, στη συνέχεια, στο στεγνωτήριο μαζί με μερικά καθαρά μπαλάκια του τένις ή μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου. Αν εξακολουθούν να φαίνονται ξεφουσκωμένα, κράτησε τα καλύμματα και αντικατάστησε το εσωτερικό τους.   

  1. Αχρησιμοποίητες συσκευές ψυχαγωγίας

Παλιές συσκευές αναπαραγωγής DVD, συσκευές αναπαραγωγής VHS, απαρχαιωμένες συσκευές streaming, ηχεία όλα αυτά καταλαμβάνουν πολύ χώρο και αν δεν χρησιμοποιούνται, είναι σπατάλη χώρου. Αντάλλαξε τα μεγάλα, ογκώδη αντικείμενα με μικρότερα, πιο κομψά και ανακύκλωσε ή δώρισε ό,τι δεν χρησιμοποιείται. Μόλις φύγουν, θα υπάρχει περισσότερος χώρος  στα ράφια για αντικείμενα που χρησιμοποιούνται, όπως βιβλία, παιχνίδια και κορνίζες. 

5. Αυτός ο σωρός από παιχνίδια 

Αν έχεις παιδιά ή κατοικίδια -ή και τα δύο-, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει ένας σωρός από παιχνίδια που παραμένουν στο σαλόνι. Για να αποφύγεις το να πατάς πάνω σε κομμάτια Lego καθώς πηγαίνεις στον καναπέ, κράτησε μόνο μια επιμελημένη επιλογή από τα αγαπημένα  παιχνίδια σε ένα καλάθι, και στη συνέχεια μετακίνησε τα υπόλοιπα σε ένα δωμάτιο παιχνιδιού ή σε μια ντουλάπα αποθήκευσης μέχρι να τα χρειαστείς ξανά.  

  1. Καλώδια

Εντάξει, μάλλον θα θέλεις να τα κρατήσεις, αλλά σίγουρα μπορείς να τα «κρύψεις». Κρύψε τα καλώδια της τηλεόρασης σε ένα κανάλι καλωδίων στον τοίχο, και στη συνέχεια προμηθεύσου ένα κουτί αποθήκευσης καλωδίων για να κρύψεις τα καλώδια της λάμπας δαπέδου ή τους φορτιστές φορητών υπολογιστών και κινητών. Το σαλόνι σου θα δείχνει πιο οργανωμένο χωρίς αυτό το συνονθύλευμα καλωδίων που ξεπροβάλλει πίσω από την τηλεόραση. 

7. Τα πολλά διακοσμητικά  

Τα διακοσμητικά όπως κεριά, βάζα και διακοσμητικά μπολ δίνουν έναν ενδιαφέρον τόνο σε ένα δωμάτιο, αλλά αν αρχίσουν να γεμίζουν κάθε επιφάνεια, μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις ένα σημείο για να αφήσεις μια κούπα καφέ ή το βιβλίο σου, ρίξε μια ματιά στο δωμάτιο και απομάκρυνε όλα τα αντικείμενα που δεν χρειάζεται να βρίσκονται εκεί. Όλα αυτά τα κομμάτια μπορεί να βρουν «ένα σπίτι» σε άλλο δωμάτιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ολόκληρο το σπίτι θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια συνολική αποσυμφόρηση, μία πολύ καλή λύση θα ήταν να τα χαρίσεις.  

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top