Now Reading
Έχεις καρέκλες μέσα στο δωμάτιό σου; Τι λένε οι ειδικοί του Feng Shui

Έχεις καρέκλες μέσα στο δωμάτιό σου; Τι λένε οι ειδικοί του Feng Shui

Ιωάννα Σαλαμουρα
Έχεις καρέκλες μέσα στο δωμάτιό σου; Τι λένε οι ειδικοί του Feng Shui

Να κοιμάσαι ή να μην κοιμάσαι με μια καρέκλα στραμμένη προς το μέρος σου; Οι ειδικοί του Feng Shui απαντούν.

Μπορεί να έχεις μια καρέκλα στο υπνοδωμάτιο και κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να κοιμάσαι και να την έχεις στραμμένη επάνω σου. Αυτό όμως έχει βάση με τους κανόνες του Feng Shui; Όταν πρόκειται για το Feng Shui υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που ακολουθούν οι επαγγελματίες για να διασφαλίσουν ότι οι χώροι είναι καλά οργανωμένοι και έχουν καλό τσι. Ωστόσο, είδαμε πρόσφατα την ιδέα ότι δεν πρέπει ποτέ να κοιμομάστε σε ένα υπνοδωμάτιο με μια καρέκλα στραμμένη προς το μέρος μας.

«Ενώ δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κανόνας για την τοποθέτηση μιας καρέκλας στην κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες περιοχές με βάση το μεταφυσικό εργαλείο στο Feng Shui που ονομάζεται bagua», λέει η Laura Morris, εκπαιδεύτρια του Feng Shui και συνιδρυτής του Mindful Design στο Lining Etc. Έτσι, όπως αποδεικνύεται, μπορεί να μην υπάρχει λόγος να μην έχεις την καρέκλα στραμμένη προς το κρεβάτι σου, αλλά να την τοποθετήσεις στο σωστό σημείο.

Έχεις καρέκλες μέσα στο δωμάτιό σου; Τι λένε οι ειδικοί του Feng Shui

Πρέπει να υπάρχει καρέκλα όσο κοιμόμαστε;

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αρχές του Feng Shui που να λένε ότι μια καρέκλα δεν πρέπει να βλέπει προς το κρεβάτι. Η σωστή τοποθέτηση του κρεβατιού είναι σημαντική και ενώ υπάρχει κάποια καθοδήγηση γύρω από την καρέκλα, όπως ότι είναι καλύτερο να την τοποθετήσουμε μακριά από το κρεβάτι, ώστε να μην περιορίζει την οπτική μας γωνία στην πόρτα, πραγματικά μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε.

«Στο Feng Shui, το κρεβάτι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο», λέει η ειδικός στο Feng Shui Anjie Cho. «Θέλετε πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι είναι σε θέση εντολών, πράγμα που σημαίνει ότι όταν ακουμπάτε στο κεφαλάρι, μπορείτε να δείτε την πόρτα ή το κρεβάτι να είναι ευθυγραμμισμένο με την πόρτα. Η καρέκλα δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε θέση εντολής, επειδή ο πρωταρχικός σκοπός της κρεβατοκάμαρας είναι να κοιμάσαι και όχι να κάθεσαι σε αυτήν. Το άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι θέλετε πάντα να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει στοχαστικότητα για να φιλοξενήσετε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας/ή τον μελλοντικό σας σύντροφο σε αυτόν τον χώρο», λέει η Anjie. «Οπότε γενικά είναι καλύτερο να έχετε ένα κρεβάτι που είναι μονό κρεβάτι αρκετά μεγάλο για 2 άτομα και όχι ένα διπλό. Και όταν πρόκειται για μια καρέκλα στην κρεβατοκάμαρα, εάν είναι δυνατόν, θέλετε να έχετε 2 πολυθρόνες, μια για κάθε άτομο. Μόνο μια τείνει να δημιουργεί περισσότερη ανισορροπία ».

Έχεις καρέκλες μέσα στο δωμάτιό σου; Τι λένε οι ειδικοί του Feng Shui

Ποια είναι η ιδανική τοποθέτηση της καρέκλας στο υπνοδωμάτιο

Για να διασφαλίσεις ότι τα μοντέρνα έπιπλα του υπνοδωματίου σου τοποθετούνται στις δεξιές και βασικές περιοχές του δωματίου, σπρώξε όλα τα χαλαρά αντικείμενα προς τους τοίχους, αντί να τοποθετήσεις τις καρέκλες απέναντι σου, βάλτες εκεί που θα τις χρησιμοποιήσεις. «Συνήθως, οι καρέκλες γίνονται ένα μέρος όπου προσθέτεις την ακαταστασία και τα ρούχα. Έτσι, η καλύτερη τοποθέτηση είναι ίσως δίπλα σε ένα παράθυρο, σε έναν τοίχο ή σε ένα καθιστικό», λέει η Anjie. «Ένα καλό μέρος για να προσθέσετε μια καρέκλα στην κρεβατοκάμαρα είναι η μπροστινή αριστερή γωνία του υπνοδωματίου σας, καθώς αυτή η περιοχή αντιπροσωπεύει τη γνώση και την αυτο-καλλιέργεια, επομένως είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να καθίσετε και να διαβάσετε ή να διαλογιστείτε», λέει η Laura Morris. «Ένα άλλο ωραίο σημείο για να τοποθετήσετε μια καρέκλα είναι η μπροστινή δεξιά γωνία του υπνοδωματίου σας. Αυτός είναι ένας τρόπος για να προσκαλέσετε συμβολικά ένα χρήσιμο άτομο στη ζωή σας ».

Που να τοποθετήσεις μια καρέκλα σε μικρό υπνοδωμάτιο

Σύμφωνα με την οργάνωση του μικρού υπνοδωματίου, θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο χώρος είναι τόσο άνετος όσο και λειτουργικός. «Όταν τακτοποιείτε έπιπλα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή ευρυχωρία στο δωμάτιο και ότι δεν χρειάζεται να στριμώχνεστε για να φτάσετε σε μέρη και γωνίες», λέει η Anjie. «Σε περιπτώσεις μικρότερων κρεβατοκάμαρων, είτε προτιμήστε μικρές, λεπτές καρέκλες ή είναι καλύτερα να μην έχετε καρέκλες και να επικεντρωθείτε μόνο στο κρεβάτι. Εξασφαλίστε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου  μεταξύ των επίπλων».

Έχεις καρέκλες μέσα στο δωμάτιό σου; Τι λένε οι ειδικοί του Feng Shui

Διάβασε επίσης:

Βάφεις το σαλόνι σου; 3 χρώματα που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις καλοτυχία

Μπορεί να έχεις ξεκινήσει ήδη να βάφεις το σπίτι σου ή να είσαι σε αυτή τη σκέψη καθώς το φθινόπωρο είναι η εποχή των ανανεώσεων. Τα χρώματα που τελικά θα αποφασίσεις να βάψεις το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο σου θέλεις να έχουν χαρακτήρα και να δίνουν επιπλέον στυλ. Παράλληλα επιθυμείς να φέρνει και αρμονία στον χώρο σου, κοινώς τη βασική αρχή του Feng Shui.

Αν βάφεις το σαλόνι σου καλό είναι να αποφύγεις αυτά τα 3 χρώματα αν θέλεις να έχεις καλοτυχίαΗ τέχνη του Feng Shui προσφέρει συμβουλές για το πώς να αποκαταστήσεις καλύτερα την αρμονία στο σπίτι σου και συχνά αυτή η συμβουλή σχετίζεται με την τοποθέτηση επίπλων, την ενέργεια και τα υλικά, ωστόσο, έχει επίσης συνδεθεί με άλλους τομείς του εσωτερικού σχεδιασμού, όπως τα χρώματα βαφής, επίσης.

Εδώ θα διαβάσεις ποια χρώματα να αποφύγεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7 εύκολοι τρόποι αποτοξίνωσης μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
IMAGINE DRAGONSDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr