Now Reading
Βάφεις το σαλόνι σου; 3 χρώματα που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις καλοτυχία

Βάφεις το σαλόνι σου; 3 χρώματα που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις καλοτυχία

Ιωάννα Σαλαμουρα
Αν βάφεις το σαλόνι σου καλό είναι να αποφύγεις αυτά τα 3 χρώματα αν θέλεις να έχεις καλοτυχία

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Feng Shui ορισμένα χρώματα μπορεί να θεωρηθούν άτυχα ενώ άλλα καλότυχα.

Μπορεί να έχεις ξεκινήσει ήδη να βάφεις το σπίτι σου ή να είσαι σε αυτή τη σκέψη καθώς το φθινόπωρο είναι η εποχή των ανανεώσεων. Τα χρώματα που τελικά θα αποφασίσεις να βάψεις το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο σου θέλεις να έχουν χαρακτήρα και να δίνουν επιπλέον στυλ. Παράλληλα επιθυμείς να φέρνει και αρμονία στον χώρο σου, κοινώς τη βασική αρχή του Feng Shui

Η τέχνη του Feng Shui προσφέρει συμβουλές για το πώς να αποκαταστήσεις καλύτερα την αρμονία στο σπίτι σου και συχνά αυτή η συμβουλή σχετίζεται με την τοποθέτηση επίπλων, την ενέργεια και τα υλικά, ωστόσο, έχει επίσης συνδεθεί με άλλους τομείς του εσωτερικού σχεδιασμού, όπως τα χρώματα βαφής, επίσης. «Μερικά χρώματα βαφής έχουν κριθεί άτυχα επειδή μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία της ενέργειας ή το τσι σε ένα χώρο», λέει ο Victor Cheung, ιδρυτής του Feng Shui Nexus. Πιστεύεται ότι η ροή ενέργειας βρίσκεται στο κέντρο ενός καλά διατεταγμένου σπιτιού και είναι απαραίτητη για την ευημερία. Λέγεται ότι ορισμένα χρώματα λιμνάζουν αυτή την ενέργεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανισορροπία.

Πώς να αποκτήσεις μια «ήσυχη πολυτέλεια» στο σπίτι σου
https://www.instagram.com/douglasfriedman/?hl=en

Το «Άτυχα χρώματα» μπορεί να είναι ένας δραματικός όρος για να ονομαστούν αυτά τα χρώματα καθώς αναφέρεται περισσότερο στο ότι ορισμένα χρώματα δημιουργούν δυσμενείς ενέργειες όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά. Μπορεί να ακολουθείς ή όχι τις αρχές του Feng Shui, ωστόσο, πολλές από τις εργασίες τους έχουν πολύ πρακτικές εξηγήσεις που παράγουν απτά αποτελέσματα. Μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά για το Feng Shui του σαλονιού σου και να συνειδητοποιήσεις τον αντίκτυπο που έχει η επιλογή της βαφής σου στο πώς νιώθεις, αφού ανακαλύψεις ποια θεωρούνται τυχερά και άτυχα χρώματα.

Τα χρώματα που πρέπει να αποφύγεις

1. Μαύρο

Αν βάφεις το σαλόνι σου καλό είναι να αποφύγεις αυτά τα 3 χρώματα αν θέλεις να έχεις καλοτυχία

Το μαύρο δεν θεωρείται εναρμονιστικό χρώμα στο Feng Shui. «Το μαύρο συνδέεται με το μυστήριο και μπορεί να δημιουργήσει μια βαριά ατμόσφαιρα», λέει ο Victor Cheung. Αν και αγαπάμε μια κυκλοθυμική ιδέα βαφής, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το μαύρο μπορεί να είναι σκληρό και όχι ακριβώς ανακουφιστικό. Αλλά, ταυτόχρονα, όταν χρησιμοποιούνται με κάποιο σκοπό τα σκούρα χρώματα μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός ζεστού χώρου και δεν πρέπει να αποφεύγονται συνολικά. «Το μαύρο συνδέεται με την ενέργεια του νερού, η οποία μπορεί να συμβολίζει το μυστήριο και την ενδοσκόπηση», εξηγεί ο ειδικός του Feng Shui, Matthias Dettmann στο Living Etc. «Το πολύ μαύρο μπορεί να φέρει μια αίσθηση βαρύτητας ή στασιμότητας σε ένα χώρο». Αν θέλεις να βάψεις το σαλόνι σου σε μια εντυπωσιακή σκούρα απόχρωση, αλλά θέλεις να διατηρήσεις μια καθαρή συνείδηση για το Feng Shui, σκέψου εναλλακτικούς συνδυασμούς σκούρων χρωμάτων, όπως το καφέ της σοκολάτας.

2. Λευκό

Αν βάφεις το σαλόνι σου καλό είναι να αποφύγεις αυτά τα 3 χρώματα αν θέλεις να έχεις καλοτυχία

Θα σκεφτόμασταν το λευκό ως ένα ήρεμο χρώμα που δεν μπορεί να κάνει κακό. Σύμφωνα με το Feng Shui αυτό είναι ένα άλλο άτυχο χρώμα που θα έχει τη ζωή μας εκτός ισορροπίας και πρέπει να αποφεύγεται. «Το λευκό συχνά συνδέεται με την αγνότητα», λέει ο Matthias, «αλλά η υπερβολική χρήση του λευκού μπορεί να δημιουργήσει μια αποστειρωμένη ή κρύα ατμόσφαιρα, χωρίς ζεστασιά και ζωντάνια». Εάν το Feng Shui έχει να κάνει με την ισορροπία, τότε η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που φαίνεται άδειο ή κρύο προκαλεί αμέσως ανησυχία. Εάν αυτό που ψάχνεις είναι ένα ανοιχτό ουδέτερο χρώμα, μπορείς να επιλέξεις κάτι με ζεστή απόχρωση. Αυτό θα αφαιρέσει την ψυχρότητα και θα προσφέρει ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά λαμπερά χρώματα βαφής σαλονιού για να βρεις, να βγεις από τη ζώνη άνεσης  και να μην διαλέξεις το λευκό. Ο χώρος σου θα γίνει πιο σχεδιαστικός και ισορροπημένος.

3. Κόκκινο

Αν βάφεις το σαλόνι σου καλό είναι να αποφύγεις αυτά τα 3 χρώματα αν θέλεις να έχεις καλοτυχία

Για πολλούς, το κόκκινο θεωρείται ένα τυχερό χρώμα δεδομένης της εξέχουσας θέσης του στην κινεζική κουλτούρα. Θεωρείται σύμβολο επιτυχίας και καλής τύχης, άρρηκτα συνδεδεμένο με σημαντικά γεγονότα και φεστιβάλ, όπως γάμους και κινεζική Πρωτοχρονιά. Με βάση αυτό μπορεί να πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο χρώμα για το γραφείο του σπιτιού σου, ωστόσο, η χρήση αυτής της απόχρωσης είναι λάθος.«Ενώ το κόκκινο συνδέεται με την τύχη και τη ζωτικότητα, είναι ένα ισχυρό και διεγερτικό χρώμα», λέει ο Matthias. «Σε περίσσεια, μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ανησυχίας και υπερδιέγερσης. Το πολύ κόκκινο μπορεί να δημιουργήσει ένα υπερβολικά ενεργό και επιθετικό περιβάλλον, που οδηγεί σε άγχος και ανησυχία», εξηγεί. Αν θέλεις απελπισμένα χρώματα τόσο δυνατά όσο το κόκκινο για να δημιουργήσεις μια ιδιαίτερη γωνιά στον χώρο σου, σκέψου κάτι πιο διακριτικό όπως τερακότα ή ένα moody πορτοκαλί για παρόμοιο αποτέλεσμα.

Ποια χρώματα θεωρούνται τυχερά

Όπως υπάρχουν χρώματα που διαταράσσουν την ισορροπία, υπάρχουν και εκείνα που την προωθούν. Τα τυχερά χρώματα στο Feng Shui είναι αυτά που προάγουν τη θετική ενέργεια, την ισορροπία και την αρμονία. «Το μπλε, για παράδειγμα, συνδέεται με την ηρεμία και την επικοινωνία, καθιστώντας το κατάλληλο για χώρους όπου ο ανοιχτός διάλογος είναι απαραίτητος», λέει ο Victor. Δεν είναι περίεργο που τα μπλε σαλόνια είναι χαρακτηριστικό της εσωτερικής διακόσμησης που κυριαρχεί. Το μωβ είναι ένα πολύ δυνατό χρώμα στο Feng Shui. Έχει συνδεθεί από καιρό με την πνευματικότητα και τη θρησκεία, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή χρώματος για περιοχές διαλογισμού. Προσέλκυσε επίσης ενέργεια γιανγκ, καθιστώντας το το ιδανικό χρώμα για οικιακό γραφείο ή χώρο εργασίας.

Αν βάφεις το σαλόνι σου καλό είναι να αποφύγεις αυτά τα 3 χρώματα αν θέλεις να έχεις καλοτυχία

Μπορεί να συμφωνείς ή να μην συμφωνείς με τυχερά και άτυχα χρώματα, αλλά η χρήση χρωμάτων που ευθυγραμμίζονται με τον χώρο σου είναι ένα ισχυρό εργαλείο που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Διάβασε επίσης:

To σημείο που δεν πρέπει να τοποθετήσεις τον καναπέ σου σύμφωνα με το Feng Shui

Ο καναπές είναι το έπιπλο που είναι η «καρδιά» του σαλονιού μας και, ως εκ τούτου βάσει αυτού βλέπουμε που θα τοποθετήσουμε και τα υπόλοιπα έπιπλα μας.

Υπάρχει ένα σημείο που δεν πρέπει για κανέναν λόγο να βάλεις τον καναπέ σου σύμφωνα με το Feng Shui

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Feng Shui υπάρχει μια κοινή τοποθέτηση καναπέδων που χρησιμοποιούν πολλοί από εμάς που θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση στην ενέργεια του σπιτιού μας.

Εδώ θα διαβάσεις που δεν πρέπει να τον τοποθετήσεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κιχώριο και καφές
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακάλυψε τον πιο eco-friendly τρόπο για καθαρίζεις αποτελεσματικά την τουαλέτα σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr