Now Reading
Αυτό είναι το μοναδικό μέρος στην κουζίνα όπου δεν πρέπει ποτέ να ξεπαγώνεις κατεψυγμένο κρέας

Αυτό είναι το μοναδικό μέρος στην κουζίνα όπου δεν πρέπει ποτέ να ξεπαγώνεις κατεψυγμένο κρέας

Avatar photo
πού δεν πρεπει ποτε να ξεπαγώνεις το κρεας

Είναι το μέρος που όλα αυτά τα χρόνια ξεπαγώνεις το κρέας και δεν ξέρεις ότι είναι επιβλαβές.

Το να διατηρείς τα αγαπημένα σου κομμάτια κρέατος στην κατάψυξη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείς ότι έχεις πάντα πρωτεΐνη για να μαγειρέψεις για την επόμενη ημέρα. Αλλά όταν είσαι έτοιμη να το μαγειρέψεις, ίσως επιλέγεις το χειρότερο μέρος για να το αφήσεις να ξεπαγώσει: τον πάγκο της κουζίνας. Ναι, η ίδια επιφάνεια στην οποία τοποθετείς την καφετιέρα και τη τοστιέρα σου, ή εκεί που κόβεις ψωμί ή πατάτες, δεν είναι ιδανική για την απόψυξη αυτών των κατεψυγμένων αντικειμένων.

Αντίθετα, υπάρχουν μερικοί απλοί (και γρήγοροι) τρόποι για να ξεπαγώσεις σωστά το κρέας, ώστε να μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια όλα αυτά τα νόστιμα γεύματα που έχεις προγραμματίσει.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνεις το κρέας στον πάγκο σου

κρεας ξεπάγωμα πάγκος
Σύμφωνα με το USDA, (Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ) το κρέας ή οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα δεν πρέπει να αφήνονται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 2 ώρες. Τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν στο φαγητό και να το καταστήσουν μη ασφαλές για κατανάλωση, ακόμα κι αν το μαγειρέψεις αργότερα. Ανάλογα με το πάχος του κρέατος και το πόσο σκοπεύεις να μαγειρέψεις, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου για να διαλυθούν όλοι οι κρύσταλλοι πάγου. Έτσι, το να ακουμπάς το κατεψυγμένο κρέας στον πάγκο σίγουρα δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Η τήρηση των κατάλληλων οδηγιών όσον αφορά την απόψυξη του κρέατος σημαίνει ότι δεν θα αρρωστήσεις από τροφική δηλητηρίαση και δεν θα έχεις αυτούς τους επώδυνους στομαχόπονους μετά το γεύμα. Η χρήση μερικών απλών συμβουλών για την απόψυξη του κατεψυγμένου κρέατος θα το κάνει πιο ασφαλές.

Πώς να ξεπαγώσεις σωστά το κρέας

Αν έχεις χρόνο να απόψυξε πάντα τα κατεψυγμένα προϊόντα στο ψυγείο. Αυτό θα κρατήσει το κρέας κρύο ενώ ξεπαγώνει και θα αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων. Μπορεί να χρειαστούν ώρες ή ακόμα και μια νύχτα για να ξεπαγώσει τελείως, αλλά είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Απλώς φρόντισε να μαγειρέψεις το κρέας μέσα σε μία έως δύο ημέρες από την απόψυξή του στο ψυγείο.

Βιάζεσαι και θέλεις να ξεπαγώσεις το κρέας σε μόλις 10 λεπτά; Λοιπόν, το America’s Test Kitchen έχει την τέλεια μέθοδο, χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα με νερό στη σόμπα. Απλώς βγάζεις ένα θερμόμετρο  για να βεβαιωθείς ότι το νερό θερμαίνεται ακριβώς στους 140 βαθμούς, το σημείο για να αποτρέψεις το μαγείρεμα. Κράτησε το κατεψυγμένο κρέας στην πλαστική του σακούλα πριν το βάλεις στο νερό για να μπορείς να το βγάλεις εύκολα από την κατσαρόλα. Μην φύγεις όμως από την κατσαρόλα – το κοτόπουλο θα πρέπει να ξεπαγώσει περίπου 10 λεπτά και τα άλλα είδη κρέατος θα χρειαστούν μόνο περίπου 12 λεπτά. Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης να μην αφήνεις το κρέας βυθισμένο στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.

πού δεν πρεπει ποτε να ξεπαγώνεις το κρεας

Ο φούρνος μικροκυμάτων σας είναι ένα άλλο εξαιρετικό μέσο για να ξεπαγώσει το κρέμας, καθώς έχει μια λειτουργία απόψυξης που είναι ασφαλής για το κρέας και τα πουλερικά. Έλεγξε πρώτα το εγχειρίδιο για να δεις τον προτεινόμενο τρόπο απόψυξης κρεάτων με βάση το μοντέλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να το αποψύχουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ανά διαστήματα (όπως 30 δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό) μέχρι να ξεπαγώσει τελείως το κρέας. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτήν τη μέθοδο μόνο εάν σκοπεύεις να το μαγειρέψεις αμέσως, ωστόσο, καθώς η θερμότητα από το φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να αρχίσει να ζεσταίνει ή να μαγειρεύει ελαφρώς ορισμένες περιοχές του κρέατος.

Διάβασε επίσης:

Αυτή η τροφή αποτελεί τον Νο1 εχθρό της καρδιάς σου και την καταναλώνεις σχεδόν κάθε μέρα

Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να ρίχνουμε λίγο λουκάνικο, πεπερόνι, προσούτο ή άλλο επεξεργασμένο κρέας μέσα στα πιάτα που μαγειρεύουμε. Η νοστιμιά είναι το κάτι άλλο παρόλο που γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι θρεπτικές τους αξίες είναι υποδεέστερες από τις τοξίνες που μάς προσφέρουν. Ενώ λοιπόν όλα αυτά τα επεξεργασμένα κρεατικά μπορεί να έχουν νόστιμη γεύση, οι γιατροί φωνάζουν πως ήρθε η στιγμή να μειώσουμε την πρόσληψή τους καθώς κάνουν πολύ κακό στην καρδιά μας.

κα;ρδιά μελέτη για κρέας

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος επηρεάζει αρνητικά την καρδιαγγειακή υγεία. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση έστω και λίγου επεξεργασμένου κρέατος κάθε εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει αύξηση του κινδύνου καρδιακής νόσου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ατμοκίνητο τρένο Hogwarts Express
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κιχώριο και καφέςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr