Now Reading
7 είναι τα σημεία στο σπίτι σου που πρέπει να καθαρίζεις πιο συχνά το καλοκαίρι

7 είναι τα σημεία στο σπίτι σου που πρέπει να καθαρίζεις πιο συχνά το καλοκαίρι

Avatar photo
έπιπλα κήπου

Με την καλοκαιρινή διασκέδαση έρχεται και λίγη περισσότερη βρωμιά που πρέπει να καθαρίσουμε.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που συνήθως οι περισσότερες έχουμε πιο ελεύθερο χρόνο. Απολαμβάνουμε περισσότερες μέρες, περνάμε περισσότερο χρόνο στον ήλιο και τελικά κάνουμε εκείνα τα ταξίδια και τις διακοπές που ονειρευόμασταν. Ωστόσο, το καλοκαίρι δεν είναι μια εποχή χωρίς αγγαρεία και μάλιστα υπάρχουν κάποια μέρη και σημεία του σπιτιού που απαιτούν περισσότερο καθάρισμα και προσοχή το καλοκαίρι.

«Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο γεγονός ότι τα καλοκαίρια υπάρχει περισσότερη ζέστη», λέει ο Allen Rathey, διευθυντής του Indoor Health Council, «αυξάνοντας τα μικρόβια και τα οποία χρειάζονται 3 αυξητικούς παράγοντες για να ευδοκιμήσουν: πηγή τροφής – όπως οργανικά εδάφη και έλαια δέρματος – υγρασία και ζεστασιά». Κι ένας άλλος λόγος που ορισμένα αντικείμενα πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά το καλοκαίρι είναι απλώς επειδή χρησιμοποιούνται πιο συχνά (π.χ. η ψησταριά και τα έπιπλα εξωτερικού χώρου).

Τα μέρη και τα σημεία που πρέπει να καθαρίζουμε:

1. Δωμάτιο κουζίνας

Δίχρωμη κουζίνα
https://www.instagram.com/olharinteriores/

«Τα σημεία γύρω από το νεροχύτη, τις αποχετεύσεις και τα σημεία επαφής σε συσκευές, τραπέζια και πάγκους χρειάζονται περισσότερο καθάρισμα το καλοκαίρι», λέει ο Rathey. «Ο χώρος της κουζίνας τείνει να είναι “πιο βρώμικος” από την άποψη της ανάπτυξης μικροβίων, καθώς υπάρχουν υπολείμματα τροφών και αυξημένη υγρασία από το μαγείρεμα, τρεχούμενο νερό στους νεροχύτες, το λάδι από το δέρμα και τα μικρόβια που δημιουργούνται αφού έχετε ακουμπήσει στα χερούλια και τους πάγκους».

2. Ηλεκτρικές συσκευές

πλυντήριο πιάτων

Σύμφωνα με την Courtney Walsh, εμπειρογνώμονα καθαρισμού στην εταιρεία καθαρισμού σπιτιού Homeaglow, η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας στις συσκευές μας (πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων και κάδοι σκουπιδιών). «Θα την καταλάβετε από τη μυρωδιά, την οποία μπορείτε να εξαλείψετε με ξύδι και μαγειρική σόδα», λέει στο realsimple.com.

3. Φίλτρα κλιματισμού

κλιματιστικο παραθυρου

Η μονάδα κλιματισμού λειτουργεί πολύ το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να έχουμε συντηρήσει τη μονάδα AC πριν από το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν επίσης εργασίες που θα πρέπει να κάνουμε πιο συχνά, όπως είναι η αλλαγή του φίλτρου AC. «Το φίλτρο αέρα έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει σωματίδια από το εσωτερικό περιβάλλον πιέζοντας αέρα μέσω του φίλτρου, αλλά για να είναι αποτελεσματικό, το φίλτρο πρέπει να είναι αρκετά πυκνό ώστε να συλλέγει πολύ μικρά αντικείμενα αλλά όχι τόσο πυκνό ώστε να περιορίζει τη ροή του αέρα και να βλάπτει ενδεχομένως το AC», εξηγεί ο Traci Fournier, αντιπρόεδρος λειτουργιών της One Hour Heating & Air Conditioning.

4. Εξωτερική ψησταριά

6 μύθοι για το BBQ στους οποίους πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Δεδομένου ότι η ψησταριά χρησιμοποιείται περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτό το αντικείμενο θα πρέπει επίσης να καθαρίζεται πιο συχνά. «Η ψησταριά σας μπορεί να μαζέψει λίπη, σωματίδια φαγητού και άλλα υπολείμματα», λέει ο Adam Moore, ιδιοκτήτης του Paradise Home Cleaning στο Τορόντο . «Για να διατηρήσετε τη σχάρα σας να λειτουργεί σωστά και να αποφύγετε τη μόλυνση των τροφίμων, καθαρίστε τις σχάρες και το εξωτερικό μετά από κάθε χρήση και καθαρίστε το σε βάθος τουλάχιστον μία φορά το μήνα».

5. Καλύμματα και μαξιλάρια επίπλων εξωτερικού χώρου

έπιπλα κήπου

Το να καθόμαστε στους εξωτερικούς χώρους είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσουμε την καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα έπιπλα και τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου μπορούν να συλλέξουν σκόνη, γύρη και βρωμιά. «Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση αυτών των αλλεργιογόνων, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα ή βουρτσίστε τα καλύμματα και τα μαξιλάρια τακτικά και πλύντε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή», λέει ο Moore.

6. Παπούτσια

Πώς να καθαρίσεις τα λευκά παπούτσια

Όταν ιδρώνεις, δεν επηρεάζει μόνο το σώμα και τα ρούχα σου αλλά και τα παπούτσια σου επίσης ιδρώνουν, λόγω της ζέστης και της αύξησης της δραστηριότητας. «Για να αποτρέψετε τη μυρωδιά των ποδιών και την ανάπτυξη βακτηρίων, εναλλάξτε τα παπούτσια που φοράτε για να αερίζονται και καθαρίζετε τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή», λέει ο Moore. Συνιστά επίσης τη χρήση προϊόντων που απορροφούν τις οσμές (με μαγειρική σόδα ή ενεργό άνθρακα) για να διατηρούνται τα παπούτσια φρέσκα.

7. Παιχνίδια

Μωρό με παιχνίδια

Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι παίζουν πιο συχνά με τα παιχνίδια τους. Σύμφωνα με την Kathy Cohoon, διευθύντρια επιχειρήσεων στο Two Maids, αυτά τα αντικείμενα συσσωρεύουν περισσότερη βρωμιά το καλοκαίρι. «Αντί να ξοδεύετε ώρες πλένοντας κάθε παιχνίδι στο χέρι, τα πλαστικά παιχνίδια χωρίς μπαταρίες μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων για γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα», λέει. Ωστόσο, συνιστά το στέγνωμα στον αέρα, καθώς ο κύκλος στεγνώματος μπορεί να λιώσει ορισμένους τύπους πλαστικού.

έπιπλα κήπου

Διάβασε επίσης:

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσεις με το πιεστικό

Όταν φτάνει η ώρα των βαριών εργασιών καθαρισμού στο σπίτι μας όλες σκεφτόμαστε την πρακτικότητα και τη γρηγοράδα εξίσου. Αυτές οι δύσκολες δουλειές καθαρισμού μπορεί να είναι από το να πλύνουμε τα έπιπλα κήπου τώρα που τον προετοιμάζουμε ή ακόμη και να θέλουμε να πλύνουμε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας. Αν διαθέτουμε πιεστικό αμέσως σκεφτόμαστε πως τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον πόσο καλά θα καθαρίσει την όποια επιφάνεια.

αυτοκίνητο πλύσιμο

Αυτό το εύχρηστο εργαλείο θα απομακρύνει τη βρωμιά και τους σκληρούς λεκέδες σε χρόνο μηδέν, και όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού. Όμως, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιο απαιτητικές οικιακές εργασίες, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσουμε με το πιεστικό.

Εδώ θα διαβάσεις τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίσεις με το πιεστικό.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια έκθεση διαπιστώνει ότι η μόδα «αγνοεί» την κλιματική κρίση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απογείωσε τα cocktail σου με μια πικάντικη «πινελιά» από απλό σιρόπι τζίντζερ που θα φτιάξεις εύκολαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr