Now Reading
4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να βάλεις στο στεγνωτήριο

4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να βάλεις στο στεγνωτήριο

Avatar photo
κυρία με καλάθι με ρούχα

Οι ειδικοί μας προειδοποιούν να μη βάλουμε στο στεγνωτήριο ποτέ 4 υλικά αν δε θέλουμε να καταστραφούν.

Τα στεγνωτήρια ρούχων είναι από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές, αλλά αν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα, αυτά τα εξαιρετικά χρήσιμα μηχανήματα μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Μεταξύ της προσπάθειας κατανόησης των ρυθμίσεων και των οδηγών θερμοκρασίας του στεγνωτηρίου ρούχων, μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλεις οποιοδήποτε υγρό μέσα και να πιστεύεις ότι είναι για το καλύτερο, αλλά αυτό θα μπορούσε να βλάψει τόσο τα πράγματα σου όσο και το ίδιο το στεγνωτήριο, προτείνουν οι ειδικοί σε θέματα πλυντηρίων.

«Ενώ τα στεγνωτήρια είναι ένας βολικός και αποτελεσματικός τρόπος να στεγνώνετε τα ρούχα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια αντικείμενα δεν πρέπει να τοποθετούνται σε αυτά», μας λέει ο επαγγελματίας καθαριστής Marv, ιδιοκτήτης της Marvcleaning, «η ακατάλληλη χρήση των στεγνωτηρίων μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά στο ίδιο το στεγνωτήριο, ακόμη και σε πυρκαγιές. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες μπορείτε να διασφαλίσετε τη μακροζωία του στεγνωτηρίου σας και να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές».

κυρία βάζει σε στεγνωτήριο ρούχα

Τι δεν πρέπει να βάζεις μέσα στο στεγνωτήριο

1. Ρούχα που έχουν πλαστικό

«Τα στεγνωτήρια είναι μία από τις κύριες πηγές πυρκαγιών σε σπίτια. Για να βεβαιωθείτε ότι το στεγνωτήριο σας δε θα γίνει πρόβλημα για εσάς (είτε θα χαλάσει είτε θα προκαλέσει πυρκαγιά), σας συνιστώ να μην βάζετε τίποτα από πλαστικό στο στεγνωτήριο σας, καθώς αυτό μπορεί να φράξει τον εξαερισμό και στη συνέχεια να οδηγήσει σε πυρκαγιά ή μηχανική βλάβη», προειδοποιεί ο Tim Jankowski, πρόεδρος της Aladdin’s Cleaning & Restoration.

«Τα πλαστικά ρούχα, όπως τα αδιάβροχα, θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται», προσθέτει ο Marv, ιδιοκτήτης της Marvcleaning. «Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να ελέγχουν διπλά τα σύμβολα πλυντηρίου των ετικετών πριν βάλουν οποιοδήποτε ρούχο στο στεγνωτήριο για να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλές για χρήση».

κορίτσια με αδιάβροχα

2. Ρούχα που έχεις πάει στο καθαριστήριο

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ρούχα που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία δεν πρέπει να μπαίνουν στο στεγνωτήριο», συμβουλεύει ο Marv, ιδιοκτήτης της Marvcleaning. «Αυτά μπορεί να απελευθερώσουν τοξικές αναθυμιάσεις και να προκαλέσουν ζημιά στο στεγνωτήριο. Αυτό περιλαμβάνει ρούχα που έχουν υποστεί στεγνό καθάρισμα ή επεξεργασία με μαλακτικά υφασμάτων, αφαίρεσης λεκέδων ή άλλες χημικές ουσίες».

3. Ρούχα από ορισμένες φυσικές ίνες

μάλλινα ρούχα

«Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα υφάσματα, όπως το μαλλί, το μετάξι και το κασμίρ, δεν πρέπει να μπαίνουν στο στεγνωτήριο, καθώς μπορεί να συρρικνωθούν και να καταστραφούν», υπενθυμίζει ο Marv. «Αυτά θα πρέπει να τοποθετούνται επίπεδα για να στεγνώσουν ή να στεγνώνουν στον αέρα με σχοινί ρούχων. Συνιστούμε στους πελάτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας για αυτά τα ευαίσθητα υφάσματα». Αν θέλεις να στεγνώσουν γρήγορα τα ρούχα σου ένας αφυγραντήρας είναι ιδανικός. Επίσης, αποτρέπεις τα υγρά ρούχα να προκαλέσουν μούχλα σε εσωτερικούς χώρους.

4. Οτιδήποτε έχει μεταλλικά στοιχεία

φερμουάρ

«Τα ρούχα με μεταλλικές λεπτομέρειες ή διακοσμητικά στοιχεία δεν πρέπει να μπαίνουν στο στεγνωτήριο», συμβουλεύει ο Marv,  «Αντικείμενα όπως σουτιέν με μπανέλα, ρούχα ή διακοσμητικά με μεταλλικά κουμπιά ή φερμουάρ ή τρουκς μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο στεγνωτήριο ή ακόμα και να προκαλέσουν πυρκαγιά. Συνιστούμε στους πελάτες μας να αφαιρούν τυχόν μεταλλικές λεπτομέρειες ή διακοσμητικά στοιχεία πριν βάλουν τα ρούχα τους στο στεγνωτήριο».

Αν και η πλειονότητα των ρούχων είναι ασφαλή για ένα στεγνωτήριο, κάθε ρούχο με το σύμβολο «Μην στεγνώνετε στο στεγνωτήριο» στην ετικέτα (αυτό που μοιάζει με κύκλο μέσα σε τετράγωνο με σταυρό) θα πρέπει να στεγνώνεται στον αέρα. Συνηθέστερα, αυτά το σύμβολο βρίσκονται σε ρούχα από: μαλλί, καθαρό βαμβάκι, λινό, μετάξι και κάνναβη.

κυρία με καλάθι με ρούχα

Μία από τις κύριες αιτίες ενός κατεστραμμένου στεγνωτηρίου είναι η υπερφόρτωση των κύκλων του στεγνωτηρίου σου. Όταν είναι γεμάτο με πάρα πολλά πράγματα, ένα στεγνωτήριο όχι μόνο δεν λειτουργεί αποτελεσματικά αφήνοντας κάποια ρούχα βρεγμένα, αλλά προκαλεί επίσης περιττή καταπόνηση στον κύλινδρο του μηχανήματος, οδηγώντας συνολικά σε μικρότερη διάρκεια ζωής.

Διάβασε επίσης πώς να προστατέψεις από ξεθώριασμα τα σκουρόχρωμα ρούχα σου.

Το μαύρο χρώμα είναι η αξιόπιστη και κολακευτική απόχρωση που προτιμάμε στα ρούχα μας. Με αυτό το χρώμα αισθανόμαστε πιο ελκυστικές και πιο σίγουρες. Ειδικά από το φθινόπωρο και μετά αποτελεί το βασικό, καθημερινό χρώμα στα σύνολα μας. Όμως δεν είναι μόνο το μαύρο χρώμα στις προτιμήσεις μας το χειμώνα, είναι το μπλε σκούρο, το καφέ, το μπορντό και άλλες σκούρες αποχρώσεις.

φόρεμα με φτερά μαύρο
N 21 PreFall ’23

Αγαπάμε τα σκούρα ρούχα μας, αλλά αυτά τα ευέλικτα ενδύματα είναι κι εξαιρετικά ευαίσθητα. Αφού φορέσουμε το αγαπημένο μας μπλε σκούρο παντελόνι ή το μικρό μαύρο φόρεμα παρατηρούμε ότι αυτά τα χρώματα τείνουν να ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα – ή ακόμα χειρότερα, η βαφή μπορεί να ξεβάψει και να λερώσει τα άλλα ανοιχτόχρωμα ρούχα μας. Οι κανόνες για το πλύσιμο των λευκών ρούχων είναι αρκετά γνωστοί, αλλά ας δούμε πώς να φροντίσουμε και τα σκούρα ρούχα μας.

Διάβασε εδώ τους τρόπους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
καρό τσ'αντες σκύλοι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top