Now Reading
Το αλληγορικό μήνυμα πίσω από τα σωσίβια στην SS23 συλλογή του Moschino

Το αλληγορικό μήνυμα πίσω από τα σωσίβια στην SS23 συλλογή του Moschino

Avatar photo
συλλογη καλοκαίρι moscino

Ο οίκος Moschino δημιουργεί «πλωτά καπέλα» για τη συλλογή καλοκαίρι ’23.

Σκέφτηκες ποτέ να φορέσεις ένα σωσίβιο για καπέλο; Εσύ μπορεί όχι, αλλά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Moschino, Jeremy Scott, σχεδίασε για τη συλλογή SS ’23 σωσίβια για καπέλα συνδυασμένα με φωτεινά υφάσματα, ρίγες, εμπριμέ που μας θυμίζουν έντονα τα patterns που βλέπαμε τη δεκαετία των  ’90ς. Και όλα αυτά μαζί συνέθεσαν μια εξαιρετική συλλογή.

Ο οίκος Moschino είναι γνωστός για το ιδιαίτερο χιούμορ που αντιμετωπίζει τη μόδα κι έχει εδραιώσει την εικόνα του ως μια από τις πιο δημοφιλείς για τις σειρές του camp style.  Μαζί με τα φωτεινά και διασκεδαστικά μοτίβα του, έχουν προσελκύσει ένα κοινό κάνοντας ελαφρύ το φως σε σκοτεινά θέματα όπως ο μισογυνισμός, το χάσμα του πλούτου, η μεγάλη ύφεση.

moschino καλοκαίρι 23
Moschino S’23

Camp style

Το camp είναι ένα στιλ και μια ευαισθησία που επιδιώκει να εκφράσει την ειρωνεία και την ανατροπή της κυρίαρχης κοινωνίας μέσω της σκόπιμης υιοθέτησης μιας φανταχτερής αισθητικής. Όπως περιγράφεται από τη Susan Sontag, την ακαδημαϊκό που κωδικοποίησε τον όρο, τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: «επιτήδευση, επιπολαιότητα, αφελής επιτήδευση της μεσαίας τάξης και συγκλονιστική υπερβολή».

μπλέ σύνολο Moschino S23
Moschino S’23

Η συλλογή για το καλοκαίρι του οίκου

Τα μοντέλα Moschino περπατούν στην πασαρέλα φορώντας στο κεφάλι τους σωσίβια ναυαγοσώστη. Οι κριτικοί έσπευσαν να απορρίψουν την ενέργεια αυτή ως γελοία ή απλώς παράξενη, αλλά παρέβλεψαν τον σκοπό της συλλογής. Τα σωσίβια χρησίμευαν ως μια μεταφορά που τόνιζε τις συμπεριφορές που ενσαρκώνει η κοινωνία λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Κάνοντας τα σωσίβια μέρος ενός ρούχου, ο Scott τονίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να βασίζονται μόνο στον εαυτό τους σε αυτούς τους οικονομικά ταραγμένους καιρούς. Με το χρηματιστήριο να βουλιάζει και την ύφεση να αποδίδεται στο covid, οι Αμερικανοί, ιδίως όσοι ανήκουν στην κατώτερη/μεσαία τάξη, έχουν αφεθεί να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Τα σωσίβια εμποδίζουν τους ανθρώπους να πνιγούν, κάτι στο οποίο οι άνθρωποι προσκολλώνται σε περιόδους ανάγκης. Αυτή η καλοκαιρινή συλλογή δεν είναι απλώς μερικά εντυπωσιακά φορέματα, αλλά μια αναπαράσταση του πώς αντιδρούν οι άνθρωποι τώρα που δεν έχουν κανέναν να στηριχτούν. Το χρηματιστήριο προβλέπεται να πέσει άλλο ένα 40%, και με αυτή την έλλειψη σταθερότητας έρχεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης. Τώρα, οι άνθρωποι μπορούν να βασίζονται μόνο στον εαυτό τους και στα χρήματα τους, κάνοντας αποταμίευση και συσσωρεύοντας τα όσο το δυνατόν περισσότερο, προσπαθώντας να μην καταστραφούν κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής αναταραχής.

μαύρο ταγιέρ συλλογή Moschino S23
Moschino S’23

Καθώς το χρηματιστήριο πέφτει, ο Moschino συνεχίζει να ενσαρκώνει τους οικονομικούς αγώνες που αντιμετωπίζει η μεσαία τάξη. Αυτή η συλλογή μπορεί να απεικονίζει πολλά διαφορετικά χρώματα και μοτίβα, αλλά από κάτω κρύβεται ένα μεγαλύτερο θέμα που εκφράζει το άγχος και την οικονομική απογοήτευση που βιώνει η εργατική τάξη και θα συνεχίσει να βιώνει καθώς το χρηματιστήριο συνεχίζει να βυθίζεται.

Η νέα καμπάνια σκηνοθετημένη από τον Steven Meisel

Η νέα καμπάνια δε θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερο από καυστική όπως και τα ρούχα που σχεδιάζονται από τον οίκο. Ο Steven Maisel, ένας από τους πιο διάσημους φωτογράφους, σκηνοθέτησε το νέο video και βλέπουμε πολλά γνωστά μοντέλα να χορεύουν βαριεστημένα σε ένα μονότονο ρυθμό υπό τον ήχο «Vogue» της Madonna. Το μακιγιάζ έχει έντονη επιρροή από τα ’80ς και θυμίζει τα μοντέλα από το video clip του Robert Palmer «Simply Irresisstible».

Καθώς περιμένουμε τα runways για το φθινόπωρο-χειμώνα ’23, είμαστε περίεργες να δούμε ποιο θέμα θα απασχολήσει τον οίκο, πώς θα το αποτυπώσει και πώς θα το ειρωνευτεί μέσα από τα φανταχτερά μοντέλα του.

συλλογη καλοκαίρι moscino
Moschino S23

Διάβασε επίσης:

Met Gala 2023: Μάθαμε το dress code, τους co-hosts και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί

Η Vogue την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε τη θεματολογία του event, τους co-hosts και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Karl Lagerfeld. Εκτός από τις διασημότητες που θα φιλοξενήσουν το κόκκινο χαλί, ανακοινώθηκε και ο  επίσημος ενδυματολογικός κώδικας που φυσικά θα τιμήσει τον εκλιπόντα σχεδιαστή.

karl lagerfeld ασπρόμαυρη για άνοιγμα
απε-μπε

Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι απλός: «Προς τιμήν του Karl» και η εκδήλωση θα γίνει την 1η Μαΐου. Η συνοδευτική έκθεση, με τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty», θα περιλαμβάνει 150 εμφανίσεις που σχεδίασε ο Lagerfeld κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, σε επιμέλεια του Andrew Bolton, υπεύθυνου επιμελητή του Costume Institute, και της Amanda Harlech, μακροχρόνιας συνεργάτιδας του Lagerfeld, η οποία είναι η δημιουργική σύμβουλος της έκθεσης.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ανακύκλωση

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top