Now Reading
Έτσι θα καθαρίσεις τα τζάμια σε χρόνο dt- Εσύ ακόμα χρησιμοποιείς εφημερίδα;

Έτσι θα καθαρίσεις τα τζάμια σε χρόνο dt- Εσύ ακόμα χρησιμοποιείς εφημερίδα;

Avatar photo

Το καθάρισμα των τζαμιών μπορεί για πολλούς να αποτελεί πονοκέφαλο, γιατί είναι χρονοβόρο, δύσκολο και δεν είναι ποτέ βέβαιο ότι η δουλειά σου θα έχει το ιδανικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνουμε τα τζάμια να λάμπουν και να είναι σαν αόρατα.

Τα αστραφτερά, καθαρά παράθυρα φέρνουν περισσότερο φως σε ένα δωμάτιο και βοηθούν ένα σπίτι να δείχνει φρέσκο και καθαρό. Τα γυάλινα παράθυρα προσελκύουν τη σκόνη και τη βρωμιά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ενώ το έργο του καθαρισμού των παραθύρων μπορεί να είναι χρονοβόρο, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου περιλαμβάνει τη μετακίνηση επίπλων ή της σκάλας για την πρόσβαση στο παράθυρο ή την αφαίρεση και αντικατάσταση των σίτας. Ο πραγματικός καθαρισμός μπορεί να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά με λίγα μόνο εργαλεία και προϊόντα καθαρισμού. 

 

 Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πως να καθαρίζεις σωστά τα παράθυρά σου  

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα παράθυρα 

Στα περισσότερα σπίτια, τα παράθυρα πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι τα παράθυρα σε ορισμένα δωμάτια χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Τα παράθυρα πάνω από τους νεροχύτες της κουζίνας μπορεί να έχουν πιτσιλιές ή να εμφανίζουν λεκέδες λίπους από το μαγείρεμα. Φυσικά, για την καλύτερη εμφάνιση των παραθύρων, καθαρίζεις τα παράθυρα όταν διαπιστώσεις ότι έχει αρχίσει να συσσωρεύεται βρωμιά ή στην αρχή κάθε εποχής. 

Τα καλύτερα καθαριστικά  τα για παράθυρα του σπιτιού, τα αυτοκίνητα και άλλες γυάλινες επιφάνειες  

Τι θα χρειαστείς 

Εξοπλισμός/εργαλεία 

2 έως 4 πανιά μικροϊνών 

1 σκαμνί ή σκάλα 

1 σκούπα 

1 ξεσκονόπανο 

1 μπουκάλι ψεκασμού 

1 ηλεκτρική σκούπα με σωλήνα ή ηλεκτρική σκούπα χειρός 

Υλικά 

1 δοχείο καθαριστικού τζαμιών του εμπορίου 

1 μπουκάλι αποσταγμένο λευκό ξύδι 

Οδηγίες 

Πώς να καθαρίσεις τα παράθυρα 

Για να διευκολύνεις τον καθαρισμό, αφαίρεσε όλες τις εσωτερικές κουρτίνες, τις περσίδες και τις σίτες. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να πλύνεις ή να καθαρίσεις αυτά τα αντικείμενα ενώ βρίσκονται μακριά από τα παράθυρα. Απομάκρυνε τα έπιπλα από τα παράθυρα, ώστε να μπορείς να τοποθετήσεις εύκολα ένα σκαμνί ή μια σκάλα για να φτάσεις και στα πιο δύσκολα σημεία, στην κορυφή του παραθύρου.  

Ενώ ο καθαρισμός των παραθύρων μπορεί να είναι δουλειά ενός ατόμου, θα γίνει πιο γρήγορα αν δουλέψουν δύο άτομα μαζί. Το ένα άτομο μπορεί να είναι στο εσωτερικό και το άλλο στο εξωτερικό, ώστε να διορθώνονται εύκολα οι περιοχές που έχουν παραλειφθεί. 

Μην ξεκινήσεις το καθάρισμα την ώρα που χτυπάει κατευθείαν στο παράθυρο ο ήλιος, το καθαριστικό τζαμιών στεγνώνει πολύ γρήγορα και μπορεί να αφήσει ραβδώσεις. Επίλεξε καλύτερα μια ελαφρώς συννεφιασμένη μέρα για τη συγκεκριμένη δουλειά.  

Ξεσκόνισε τα παράθυρα 

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν επιπλέον δουλειά, αλλά το πέρασμα από το παράθυρο με ένα πανί για ξεσκόνισμα θα αφαιρέσει τη σκόνη και θα κάνει τη συνέχεια πιο εύκολη.   

Καθάρισε τα τραπέζια και το περβάζι του παραθύρου 

Αν το παράθυρο ανοίγει, έχει τραπέζι από κάτω, ξεκίνησε με το να ξεσκονίσεις τα γύρω έπιπλα και  το περβάζι του παραθύρου ή χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με σωλήνα και το ειδικό εξάρτημα για τις σχισμές για να απομακρύνεις τη όποια βρωμιά. 

Διάλεξε ένα καθαριστικό παραθύρων 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου καθαριστικό παραθύρων του εμπορίου ή να φτιάξεις το δικό σου. Ένα απλό σπιτικό καθαριστικό παραθύρων μπορείς να το φτιάξεις γεμίζοντας ένα μπουκάλι ψεκασμού με ένα μείγμα 50:50 από αποσταγμένο λευκό ξύδι και νερό. 

Ξεκινήστε από την κορυφή 

Είτε ξεκινήσεις τον καθαρισμό από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, να ξεκινάς πάντα από την κορυφή του παραθύρου. Δουλεύοντας προς τα κάτω, με αυτόν τον τρόπο θα πιάσεις τυχόν σταγόνες που θα εμφανιστούν και έτσι θα αποφύγεις τα στίγματα. Ψέκασε ελαφρά το καθαριστικό στο τζάμι και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα για να αρχίσει να κόβει τη βρωμιά. 

 

Αφαίρεσε τη βρωμιά 

Για να αφαιρέσεις  τη βρωμιά από το τζάμι του παραθύρου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ηλεκτρική σκούπα ή ένα πανί μικροϊνών χωρίς χνούδι. Εάν χρησιμοποιείς σκούπα, σκούπισε την με ένα πανί μικροϊνών μετά από κάθε σκούπισμα για να απομακρύνεις την περίσσεια βρωμιάς και υγρασίας. Οι σκούπες λειτουργούν καλύτερα σε μεγάλα παράθυρα, αλλά δεν λειτουργούν καλά σε μικρά τζάμια.  

Ενώ καθαρίζεις το παράθυρο, δουλέψτε προς μία κατεύθυνση. Καθάρισε με οριζόντιες κινήσεις στη μία πλευρά του παραθύρου και κάθετες κινήσεις στην άλλη πλευρά, ώστε να μπορείς να καταλάβεις ποια πλευρά χρειάζεται φρεσκάρισμα, εάν συνεχίζουν να υπάρχουν ραβδώσεις. 

Η πιο σημαντική συμβουλή για το πλύσιμο των παραθύρων είναι να χρησιμοποιείς ένα προϊόν χωρίς χνούδι για τον καθαρισμό και το στέγνωμα. Οι χάρτινες πετσέτες και ορισμένες βαμβακερές πετσέτες, όπως η πετσετέ, μπορεί να αφήσουν ίνες στα παράθυρα. 

Καθάρισε τα περβάζια των παραθύρων 

Αφού καθαρίσεις το παράθυρο, σκούπισε το περβάζι με ένα υγρό πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε τις μουτζούρες. Ελέγξτε τα εξωτερικά τελειώματα των παραθύρων και το πλαίσιο για φθορές και τυχόν απαραίτητες επισκευές που θα πρέπει να γίνουν. 

Επανασυναρμολόγησε τα εξαρτήματα του παραθύρου 

Μόλις το τζάμι και το περβάζι είναι πεντακάθαρα, συναρμολόγησε ξανά τις εξωτερικές σήτες και τα εσωτερικά παραθυρόφυλλα. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θέλεις γλυκό; Ετοίμασε σοκολατένιο brownie σε 2' στον φούρνο μικροκυμάτων
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλεία σου

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top