Now Reading
Αυγά βαμμένα με την αρχαία τεχνική Shibori-Αυτο κι αν είναι πασχαλινό DIY

Αυγά βαμμένα με την αρχαία τεχνική Shibori-Αυτο κι αν είναι πασχαλινό DIY

Avatar photo
Αυγα μπλε βαμμενα με αρχαια Ιαπωνικη τεχνικη

Η ιαπωνική τεχνική βαφής Shibori θα εντυπώσει του καλεσμένους αλλά και εσένα που θα ανακαλύψεις έναν νέο ιδιαίτερο τρόπο για να βάψεις τα αυγά σου αυτό το Πάσχα.

Το Shibori είναι μία αρχαία πρακτική, – που χρησιμοποιείται και για να βάψεις τα Πασχαλίνα αυγά- όπου το ύφασμα στρίβεται, ράβεται ή δένεται με σπάγκο και στη συνέχεια βυθίζεται στο indigo για να παραχθούν ανθεκτικές βαμμένες εκτυπώσεις. 

Μπορείς να αγοράσεις μια βαφή αυγών στο ίδιο βαθύ μπλε χρώμα και να δημιουργήσεις τα μοτίβα χρησιμοποιώντας είδη γραφείου: Κάνε γραμμές με λαστιχάκια ή ταινία washi, ή εφάρμοσε αυτοκόλλητα με κουκκίδες για κύκλους, και στη συνέχεια βύθισε τα αυγά και αφαίρεσε τα και άφησε τα να στεγνώσουν πλήρως πριν τα ξεφλουδίσεις.  

Αυγα μπλε βαμμενα με αρχαια Ιαπωνικη τεχνικη
instagram.com/tatieloudesigns/

Πώς να φτιάξεις βαμμένα πασχαλινά αυγά εμπνευσμένα από την αρχαία πρακτική Shibori 

Εμπνεύσου από την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική βαφής για να δημιουργήσεις πανέμορφα ιδιαίτερα βαμμένα πασχαλινά αυγά.Ξέχασε τις μονότονες, μονοχρωματικές βαφές, αυτό το Πάσχα, χρησιμοποιούμε έντονα χρώματα για να βάψουμε τα αυγά μας και αντλούμε έμπνευση από το Shibori για να δημιουργήσουμε βαμμένα πασχαλινά αυγά που πραγματικά ξεχωρίζουν. 

Η κλασική τεχνική χρησιμοποιεί βαφή indigo για να δημιουργήσει ένα μπλε και λευκό μοτίβο που μοιάζει με τη σύγχρονη βαφή. Ενώ το Shibori χρησιμοποιείται συνήθως ως μέθοδος βαφής υφασμάτων, η εμφάνιση είναι εύκολο να αναπαραχθεί σε σκληρά βρασμένα αυγά. Αυτή την άνοιξη, πάρε αφορμή από τα χρώματα και τα μοτίβα αυτής της παραδοσιακής μορφής τέχνης για να διακοσμήσεις αυγά που θα κάνουν εντύπωση στο πασχαλινό τραπέζι. 

Αν χρησιμοποιήσεις μια βαφή που είναι ασφαλής για τρόφιμα, τα τελικά αυγά είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση. Έχε όμως υπόψη ότι αν σκοπεύεις να καταναλώσεις τα βραστά αυγά μετά τη διακόσμηση, δεν πρέπει ποτέ να παραμείνουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από δύο ώρες. 

Αυγα μπλε βαμμενα με αρχαια Ιαπωνικη τεχνικη
instagram.com/instahga/

Πώς να φτιάξεις πασχαλινά αυγά Shibori 

Απαιτούμενα υλικά 

Σκληρά βρασμένα αυγά 

Γυάλινο μπολ 

Μπλε και μαύρο χρώμα τροφίμων σε μορφή τζελ 

Ξύδι 

Λαστιχάκια 

Φίλτρα καφέ 

Ψαλίδι 

Χαρτοπετσέτες 

Οδηγίες βήμα προς βήμα 

Ακολουθήσε αυτές τις απλές οδηγίες για να φτιάξεις ένα σετ βαμμένα πασχαλινά αυγά. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να φτιάξεις μια ντουζίνα σε λιγότερο από μια ώρα. 

Αυγα μπλε βαμμενα με αρχαια Ιαπωνικη τεχνικη
instagram.com/birdpaper.co

Βήμα 1: Τύλιξε τα βραστά αυγά 

Ξεκίνησε βράζοντας πολύ καλά μια ντουζίνα αυγά. Όταν τα αυγά έχουν βράσει και παγώσει, άρχισε να τυλίγεις το καθένα με μερικά λεπτά λαστιχάκια, όπου το λαστιχάκι αγγίζει το αυγό, θα μείνει μια λευκή γραμμή στο τελικό αυγό. Φρόντισε να μην τυλίξεις τα αυγά τόσο σφιχτά ώστε να μην ραγίσει το κέλυφος. 

Βήμα 2: Τύλιξε τα αυγά με φίλτρα καφέ 

Στη συνέχεια, τύλιξε κάθε αυγό σε ένα φίλτρο καφέ. Θα χρειαστείς ένα φίλτρο για κάθε αυγό. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις χαρτί υγείας για αυτό το βήμα, αλλά η χρήση φίλτρων καφέ εξασφαλίζει ότι τα τελικά αυγά είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση. Τοποθέτησε το αυγό στο κέντρο του φίλτρου και συγκέντρωσε το υλικό που περισσεύει στο πάνω μέρος, στερεώνοντάς το με ένα λαστιχάκι. Πρόσθεσε περισσότερα λαστιχάκια στο εξωτερικό του τυλιγμένου αυγού. 

Πώς να φτιάξεις αβγά με βαμμένα υφάσματα 

Βήμα 3: Προετοίμασε το μείγμα βαφής 

Μπορείς να φτιάξεις δύο εκδοχές αυγών εμπνευσμένων από το shibori, ένα φωτεινό μπλε και μια πιο σκούρα. Για να προετοιμάσεις τη βαφή, γέμισε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους με μερικά φλιτζάνια ζεστό νερό. Για φωτεινά μπλε αυγά, πρόσθεσε 10-20 σταγόνες βαφής. Για πιο σκούρα μπλε αυγά, πρόσθεσε 10-20 σταγόνες μπλε τζελ τροφίμων και 5-10 σταγόνες μαύρο τζελ τροφίμων. Θα θελήσεις να χρησιμοποιήσεις τζελ αντί για υγρή βαφή τροφίμων, επειδή θα δώσει στο νερό με τη βαφή ένα πολύ πιο συμπυκνωμένο χρώμα. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Καλό θα ήταν να φορέσεις προστατευτικά γάντια για αυτό το βήμα, καθώς το τζελ θα λερώσει εύκολα τα δάχτυλά σου. 

Αυγα μπλε βαμμενα με αρχαια Ιαπωνικη τεχνικη
https://www.instagram.com/divakojasiva/

Βήμα 4: Μούλιασε τα αυγά στη βαφή 

Μόλις η βαφή είναι έτοιμη, χρησιμοποίησε λαβίδα κουζίνας για να τοποθετήσεις απαλά τα τυλιγμένα αυγά στο «λουτρό βαφής». Άφησε τα να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά -όσο περισσότερο τα αφήσεις, τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα-. Όταν είσαι έτοιμη να αφαιρέσεις τα αυγά, τοποθέτησε χαρτοπετσέτες κάτω για να προστατεύσεις την επιφάνειά σας και, στη συνέχεια, τοποθέτησε τα αυγά σε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσουν το περιττό υγρό βαφής. Αφαίρεσε προσεκτικά τα λαστιχάκια και τα φίλτρα καφέ για να αποκαλύψεις το σχέδιο Shibori που έχει δημιουργηθεί στα αυγά. Σκούπισε τα αυγά με μια χαρτοπετσέτα και, στη συνέχεια, άφησε τα να στεγνώσουν εντελώς. Να θυμάσαι ότι τα βραστά αυγά δεν πρέπει να βρίσκονται εκτός ψυγείου για περισσότερο από δύο ώρες, αν σκοπεύεις να τα φας. 

Διάβασε επίσης:

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου πασχαλινό έργο τέχνης με αυγά

Από το πέταγμα χαρταετού μέχρι τα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια και το βάψιμο των αυγών υπάρχουν πολλές σημαντικές πασχαλινές παραδόσεις που οι άνθρωποι εφαρμόζουν σε όλο τον κόσμο. Στη Γερμανία και την Αυστρία, όσοι γιορτάζουν κρεμούν κούφια αυγά από κλαδιά δέντρων. Αυτό ονομάζεται Ostereierbaum και μπορείς να το αναδημιουργήσεις με ένα απλό DIY. Για να φτιάξεις αυτό το πασχαλινό αυγόδεντρο , δες τον παρακάτω τις συμβουλές μας και δημιούργησε τη δίκη σου πασχαλινή ατμόσφαιρα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φυσητά και διακοσμημένα αυγά, κορδέλα και κλαδιά από ότι δέντρο σου αρέσει για να φτιάξεις αυτή τη χειροτεχνία, η οποία θα είναι επίσης ένα κομμάτι statement γιορτινής διακόσμησης στο σπίτι σου. 

 

Τι θα χρειαστείς: 

Υλικά 

Κουβά με πάγο (προαιρετικά) 

Floral foam (προαιρετικά) 

Χόρτο (προαιρετικά) 

Κλαδιά, όπως ιτιά, ανθισμένο κυδώνι, μανόλια ή άνθη κερασιάς 

Βάζο (προαιρετικά) 

Βότσαλα (προαιρετικά) 

Κορδέλα 

Βελόνα 

Ψεύτικα διακοσμημένα αυγά 

Δες εδώ πως θα φτιάξεις ένα δέντρο με αυγά 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τριαντάφυλλα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 εύκολες συνήθειες για να διατηρήσεις το σπίτι σου πάντα τακτοποιημένοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr