Now Reading
Τα ιδιοφυή κόλπα που θα σε σώσουν από έκτακτα περιστατικά που παθαίνεις όταν ντύνεσαι

Τα ιδιοφυή κόλπα που θα σε σώσουν από έκτακτα περιστατικά που παθαίνεις όταν ντύνεσαι

Avatar photo
ψαλίδι, κλωστή και βελόνα

Σε όλες μας έχει συμβεί τελευταία στιγμή μια έκτακτη αναποδιά με τα ρούχα μας.

Σε όλες μας έχει συμβεί να ετοιμαζόμαστε το πρωί για να πάμε στη δουλειά και την τελευταία στιγμή να συμβαίνει μια αναποδιά! Σε τέτοιες περιπτώσεις δε χρειάζεται να πάθεις πανικό γιατί για όλα υπάρχουν οι λύσεις, αρκεί να έχεις την ψυχραιμία να το διορθώσεις.

Τα πιο συνηθισμένα που συμβαίνουν λίγο πριν ετοιμαστούμε για να βγούμε από το σπίτι, είναι να μας κολλήσει ή να μη μένει στη θέση του το φερμουάρ, συνήθως στο jeans παντελόνι συμβαίνει αυτό, να σπάσει η τιράντα από ένα βραδινό σου ρούχο ή το ακόμη πιο ενοχλητικό να σου πέσει κόκκινο κρασί στο ρούχο σου. Πολύ ενοχλητικά και τα τρία περιστατικά, αλλά υπάρχει ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις αυτά τα έκτακτες και δυσάρεστες καταστάσεις.

Το σπασμένο φερμουάρ

1. Αν έχει κολλήσει

Αν έχεις βρεθεί σε αυτή την κυριολεκτικά, δυσάρεστη εμπλοκή, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να ξεκολλήσει ένα φερμουάρ που είναι άκαμπτο ή έχει κολλήσει. Τα καλά νέα! Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται πραγματικά μόνο λίγη λίπανση για να κινηθεί και να τραβηχτεί το φερμουάρ, και δεν μιλάμε καν για κάποια ειδική λύση που απαιτεί μια βόλτα σε κατάστημα με ιδιαίτερα υλικά. Το lip balm που έχεις στην τσάντα σου θα κάνει το κόλπο. Επικάλυψε τα δόντια του φερμουάρ μπροστά και πίσω από το σημείο όπου έχει κολλήσει το φερμουάρ και με ένα σταθερό τράβηγμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση θα το επαναφέρει.

2. Αν γλιστράει και δε μένει στη θέση του

Το αντίθετο ενός κολλημένου φερμουάρ συμβαίνει εξίσου συχνά, δε μένει σταθερό επάνω και σου γλιστράει, με αποτέλεσμα να είναι συνέχεια ανοικτό! Για να αποφύγεις να περπατάς με το φερμουάρ σου κατεβασμένο, απλά βγάλε τον κρίκο που έχεις στα κλειδιά σου, στη συνέχεια πέρασε τον στην τρύπα που έχει το κλιπ του φερμουάρ για να το τραβάς. Βάλε τον κρίκο των κλειδιών γύρω από το κουμπί του παντελονιού σου και κούμπωσε τα μαζί. Το προβλημα λύθηκε!

Το σπασμένο λουράκι

1. Αν σπάσει από την τσάντα σου

Το άλλο ενοχλητικό που μπορεί να σου συμβεί είναι να σου σπάσει ο ιμάντας από την τσάντα σου! Συνήθως ο «υπαίτιος» για κάτι τέτοιο είναι η κακή ραφή αλλά που να βρεις εκείνη την ώρα τσαγκάρη για να στο γαζώσει; Λογικό! Η πιο προσωρινή λύση είναι να πάρεις τον ιμάντα και να τον περάσεις μέσα από τον κρίκο που τον συγκρατεί. Στη συνέχεια κάνε έναν καλό και γερό κόμπο. Τουλάχιστον είναι μια πρόχειρη λύση μέχρι να πας στο σπίτι και μετά να πας στον «γιατρό-τσαγκάρη» να σου ράψει τον ιμάντα.

2.Αν σου φύγει η τιράντα από το ρούχο σου

Έχεις ετοιμαστεί ή είσαι στη δουλειά σου κι άξαφνα το τιραντάκι σου φεύγει από τη θέση του. Πριν πάρεις την απόφαση να το αποσύρεις, ψάξε να βρεις αν έχεις μια παραμάνα (πάντα πρέπει να έχεις μέσα στην τσάντα σου) ή ζήτα από κάποια συνάδελφο σου. Με λίγη επιδεξιότητα, προσωρινά μπορείς να «επανακολλήσεις» την τιράντα σου.

3. Ο λεκές από κόκκινο κρασί

Αν δεν έχεις έναν αφαιρετή λεκέδων, είτε στην τσάντα σου, είτε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου, είτε στο συρτάρι στο γραφείο σου, πρέπει να αποκτήσεις αμέσως! Είναι αυτό το μικρό προϊόν που σε σώζει από τη δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο του καφέ αλλά και του κόκκινου κρασιού.

Αν σου χυθεί πάνω σου κρασί, τότε σκούπισε απαλά όσο το δυνατόν περισσότερο από το κρασί που χύθηκε με μια στεγνή πετσέτα (και με χαρτί μπορείς να το κάνεις). Σε καμία περίπτωση μην το τρίψεις γιατί θα βάλεις πιο βαθιά στις ίνες το κρασί. Έπειτα βάλε λίγο νερό στην πετσέτα για να αφαιρέσεις απαλά αυτό που έχει πέσει επάνω στο ρούχο σου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τον αφαιρετή λεκέδων (πολύ καλό αποτέλεσμα έχει το Chateau Spill Red Wain Stain Remover) ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες χρήσης. Για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, αν το ξεβγάλεις επί τόπου, το ρούχο σου θα είναι σαν καινούργιο.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ασημένιο κολιέ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
McQueen F23


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top