Now Reading
Όλα τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν κακοτυχία

Όλα τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν κακοτυχία

Avatar photo
Όλα τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας και σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν κακοτυχία

Θέλεις καλοτυχία; Αυτά τα 6 είδη σπιτιού θα μπορούσαν να λείπουν από το σπίτι σου σύμφωνα με τους ειδικούς του Feng Shui.

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεουμε το Feng Shui για να βελτιώσεις την ενέργεια του σπιτιού μας, πολλοί από εμάς εστιάζουμε στο τι να προσθέσουμε αλλά ξεχνάμε τι πρέπει να αφαιρέσουμε. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλά αντικείμενα στο σπίτι μας που φέρνουν κακοτυχία σύμφωνα με το Feng Shui .

Η έννοια του Feng Shui σχετίζεται με τον μεγάλο αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην τύχη μας ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ανάλογα με το πού βρίσκεται στον  χώρο. Η τοποθέτησή του στον ενεργειακό χάρτη του Feng Shui , θα μπορούσε να αντισταθμίσει τα θετικά βήματα που θα βελτιώσουν τις ροές των σπιτιών μας. Οι ειδικοί του Feng Shui μιλούν για 6 αντικείμενα που διώχνουν μακριά την καλοτυχία ακόμη κι αν έχουμε μια θετική ματιά στα πράγματα. Μήπως πρέπει να τα βγάλεις ευθύς αμέσως από τον χώρο σου;

ανοιξιάτικη διακόσμηση

1. Ξεραμένα και νεκρά φυτά

ξεραμενα φυταΤα φυτά εσωτερικού χώρου συχνά επαινούνται για την ικανότητά τους να εισάγουν τη φύση στο σπίτι και ακόμη και να καθαρίζουν τον αέρα μας, αλλά τα αποξηραμένα ή μαραμένα φυτά είναι ένα σκαλί για την κακοτυχία μας. Είναι καλύτερο να έχεις φρέσκα και ζωντανά φυτά στο σπίτι σου καθώς τα νεκρά ή αποξηραμένα μπορεί να συμβολίζουν τη στασιμότητα και την έλλειψη ανάπτυξης. 

2. Κάκτοι

Όλα τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας και σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν κακοτυχία
Δεν είναι μόνο νεκρά φυτά εσωτερικού χώρου που πρέπει να κρατάμε μακριά από το σπίτι, υπάρχουν πολλά ζωντανά φυτά που σύμφωνα με το Feng Shui πρέπει να αποφύγουμε  και οι κάκτοι είναι μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες για κακή τύχη. Η Michelle Justice, γιόγκι, πνευματίστρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του NatureSound Retreat εξηγεί ότι δεν πρόκειται για τον κάκτο καθεαυτό αλλά περισσότερο για τα αιχμηρά χαρακτηριστικά που έχει. «Στο Feng Shui , τα αιχμηρά αντικείμενα μπορούν να δημιουργήσουν μια μορφή επιθετικής ενέργειας γνωστής ως sha chi. Έτσι, αν είστε λάτρης αυτών των κατοίκων της ερήμου, καλύτερα να τους κρατήσετε σε εξωτερικούς χώρους ή σε χώρο όπου δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο», συνεχίζει.

Αντί για τον κάκτο, τι θα έλεγες για μερικά φυτά με στρογγυλεμένα φύλλα; Μπορούν να φέρουν μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας στον χώρο σου.

3. Σπασμένα αντικείμενα

Kintsugi τι είναι και πώς λειτουργείΌχι μόνο τα σπασμένα αντικείμενα φαίνονται άσχημα για τη διακόσμηση του σπιτιού μας αλλά είναι ο εχθρός της δημιουργίας καλού Feng Shui στο σπίτι μας.

«Το να έχεις σπασμένα ή πελεκημένα αντικείμενα στο σπίτι πιστεύεται ότι προσελκύει στάσιμη ή αρνητική ενέργεια», λέει η Δρ Jenelle Kim, ιδρύτρια των JBK Wellness Labs και συγγραφέας του Myung Sung: The Korean Art of Living. «Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να συμβολίζουν τη φθορά, την αστάθεια ή την έλλειψη φροντίδας. Είναι καλύτερο να τα αντικαταστήσετε ή να τα επισκευάσετε για να αποκαταστήσετε την αίσθηση της αρμονίας και της θετικότητας στον χώρο σας. Επιλέξτε άθικτα και καλοδιατηρημένα αντικείμενα που προκαλούν μια αίσθηση ολότητας και ζωτικότητας. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση και οπτικά ελκυστικά, καθώς αυτό προωθεί μια πιο θετική και αναζωογονητική ατμόσφαιρα», λέει η συγγραφέας.

Εάν έχετε κάποιο σπασμένο αντικείμενο, σκέψου τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να το διορθώσεις, όπως η ιαπωνική τέχνη του Kintsugi, για να τα κάνεις να φαίνονται ξανά καινούργια πριν τα πετάξεις.

4. Σταγμένο νερό ή βρύση που στάζει

σταγονες νερου
Αν και είναι πολύ πιο πιθανό να έχουμε στάσιμο νερό έξω στους κήπους μας (κάτι που είναι επίσης κακό για τον κήπο μας για το Feng Shui), το να έχεις νερό σε εσωτερικά σιντριβάνια ή ακόμα και σε δεξαμενές ψαριών και ενυδρεία μπορεί να προσελκύσει αρνητικές ενέργειες στο σπίτι σου. «Όπως υποδηλώνει το όνομα, το στάσιμο νερό πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τη στασιμότητα και την παγιδευμένη ενέργεια», εξηγεί η σύμβουλος του Feng Shui Τζόι Ταν στο Ηomesandgardens.com. «Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, είναι σκόπιμο να βεβαιωθείτε ότι τυχόν υδάτινα στοιχεία, όπως σιντριβάνια ή ενυδρεία, συντηρούνται καλά και ότι το νερό διατηρείται καθαρό και ρέον».

5. Καθρέφτες στα υπνοδωμάτια

ΚαθρέπτεςΟι καθρέφτες είναι απαραίτητοι σε κάθε σπίτι για να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε την εμφάνισή μας, αλλά υπάρχουν αρκετοί κανόνες για τον καθρέφτη του Feng Shui που πρέπει να ακολουθήσεις  για να διασφαλίσεις ότι δεν θα προσελκύσουν την κακοτυχία προειδοποιεί η ειδικός στο Feng Shui, Michelle Justice. Οι καθρέφτες στα υπνοδωμάτια, για παράδειγμα, θα πρέπει να τοποθετούνται με προσοχή και θα πρέπει να αποφεύγουμε να τους βάζουμε στραμμένους προς το κρεβάτι. Αυτό είναι ένα ΝΟ στο Feng Shui επειδή πιστεύεται ότι οι καθρέφτες αντανακλούν ενέργεια γύρω από το δωμάτιο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και να ενισχύσει τις ανησυχίες ενώ κοιμάστε», εξηγεί η Michelle.

Μπορείς να φανταστείς πόσο υπέροχο είναι να έχεις έναν ήσυχο, ξεκούραστο ύπνο; Εάν ξετρελαίνεσαι με την ιδέα , τότε δοκίμασε να τοποθετήσεις καθρέφτες σε άλλα μέρη του σπιτιού όπου μπορούν να σε βοηθήσουν να μετακινήσεις την ενέργεια χωρίς να διαταράξουν τον ύπνο σου. Για την κρεβατοκάμαρα, σκέψου να χρησιμοποιήσεις όμορφα έργα τέχνης αντί για καθρέφτες, που μπορούν να αντανακλούν την προσωπικότητά σου και να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

6. Άδεια βάζα

αδειο βαζο
Ζωντανά μπουκέτα λουλουδιών είναι ιδανικά για τοποθέτηση γύρω από το σπίτι μας για να κάνουν το Feng Shui χαρούμενο. Ωστόσο, το να αφήνεις αυτά τα άδεια βάζα χωρίς να έχουν μέσα κάποιο λουλούδι, ειδικά όταν τα αφήνεις γεμάτα νερό, μπορεί να ενθαρρύνει το κενό στη ζωή σου και να μειώσει την τύχης στις σχέσεις, λέει η Lauren Tessin, σύμβουλος  του Feng Shui. «Θα πρέπει πάντα να τοποθετούνται μακριά σε ένα ντουλάπι μακριά από το οπτικό σας πεδίο, ή να είναι γεμάτα με υπέροχα στρογγυλεμένα λουλούδια», προτείνει.

Όλα τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας και σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν κακοτυχία

Διάβασε επίσης:

Τα 7 αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις κάτω από το κρεβάτι σύμφωνα με το Feng Shui

κρεβατοκάμαρα και καθρέφτηςOταν φανταζόμαστε τα υπνοδωμάτια των ονείρων μας, είναι ευρύχωρα, είναι καταπραϋντικά και είναι πάντα τακτοποιημένα. Στην πραγματικότητα όμως πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε σαν αποθηκευτικό χώρο το σημείο κάτω από το κρεβάτι γιατί απλά δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πάνε τα πράγματά μας.

Οι σύμβουλοι του Feng Shui όμως θα μας πουν ότι για να ρέει ελεύθερα η ενέργεια ή το «chi» γύρω από το δωμάτιο μας, είναι προτιμότερο να διατηρούμε αυτό το σημείο εντελώς καθαρό. Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τι δεν πρέπει να αποθηκεύουμε κάτω από το κρεβάτι για έναν ξεκούραστο χώρο ύπνου που μπορούμε να πετύχουμε όλοι, ακόμη και σε μικρούς χώρους.

Τι δεν πρέπει να αποθηκεύουμε κάτω από το κρεβάτι

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα λάθη που κάνουμε στον φωτισμό των εσωτερικών χώρων και δεν το ξέραμε ποτέ 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυρωδικά στο σπίτιDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr