Now Reading
Kintsugi: Πώς να εφαρμόσεις την ιαπωνική τέχνη στη ζωή σου για να θεραπεύσεις την ψυχή σου

Kintsugi: Πώς να εφαρμόσεις την ιαπωνική τέχνη στη ζωή σου για να θεραπεύσεις την ψυχή σου

Avatar photo
Kintsugi στην ψυχη

Το Kintsugi, η ιαπωνική τέχνη της επιδιόρθωσης αντικειμένων με χρυσό έχει το συναισθηματικό αντίστοιχό της στην επιδιόρθωση των πληγών της καρδιάς μας.

Πώς μια τέχνη κεραμικής μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στην θεραπεία της ψυχής; Όπως έχουμε ξαναγράψει, το Kintsugi είναι η αρχαία ιαπωνική πρακτική επισκευής σπασμένων αντικειμένων με χρυσό. Αυτές οι χρυσές εγκοπές  μοιάζουν με ουλές που μεγεθύνονται και μεταμορφώνονται σε κάτι νέο που αποκτά έτσι μια ακόμη πιο πολύτιμη προστιθέμενη αξία. Πολλές φορές το Kintsugi έχει χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά για την τέχνη της επούλωσης των πληγών. Αλλά πώς ακριβώς αυτή η ιαπωνική τεχνική μεταφέρεται από το υλικό στο πνευματικό επίπεδο;

Το Kintsugi της ψυχής είναι η επίγνωση.!«Το Kintsugi μάς επιτρέπει να γεμίσουμε κάθε ρωγμή, κάθε ρυτίδα, κάθε πληγή της ψυχής μας και του σώματός μας με το χρυσό της επίγνωσης που αναβλύζει», λέει στη Vogue.it η Selene Calloni Williams, ψυχολόγος, ειδικός στη σαμανική γιόγκα και συγγραφέας του βιβλίου «Kintsugi. Διόρθωσε τις πληγές της ψυχής και κάνε κάθε στιγμή της ζωής σου πολύτιμη».

διαλογισμοςΤο Kintsugi της ψυχής

Η Selene Calloni Williams προσεγγίζει τις δυνατότητες της ψυχής μέσω της αφήγησης, με ιστορίες και αναφορές σε μύθους και σύμβολα που γίνονται θεραπευτικά εργαλεία για την κατανόηση της πραγματικότητας, την υπέρβαση των εσωτερικών τραυμάτων και την εξέταση του κόσμου με πολύ πιο ελεύθερο μυαλό. «Η ευθραυστότητα δεν πρέπει να αναγνωρίζεται ως κακή τύχη, αλλά είναι το κλειδί για την πρόσβαση στην ψυχή, η οποία μας μιλάει μέσα από κατάγματα και απώλειες. Αυτή είναι η γλώσσα του που σου επιτρέπει να το αναπληρώσεις με χρυσό και να ανακαλύψεις αυτό το επιπλέον κάτι που ανοίγει σε μια πιο λεπτή διάσταση».

Εάν ο χρυσός του Kintsugi είναι η επίγνωση, η πραγματική χειρωνακτική πρακτική της αποκατάστασης είναι ο διαλογισμός. Συγκεκριμένα, το μονοπάτι της συνείδησης για την επιδιόρθωση των πληγών με χρυσό που ονομάζεται Tomedo Kintsugi, αποτελείται από 9 νόμους, ο καθένας με τον δικό του διαλογισμό της μορφής (mudra) και έναν nyasa pitha, δηλαδή έναν διαλογισμό κατά τον οποίο επιτίθενται στο σώμα. μερικές συμβολικές εικόνες που έχουν έναν καθηλωτικό και απελευθερωτικό σκοπό, που θα εξασκηθούν για 9 εβδομάδες.

Ο πρώτος νόμος της επούλωσης πληγών με χρυσό

«Ο πρώτος νόμος είναι να επιδεινώσει το βάρος, δηλαδή να μάθει τη θετική λειτουργία του πόνου», λέει η Selene. «Οποιοσδήποτε πόνος δεν έχει σκοπό να μας κάνει να υποφέρουμε, αλλά να ταράξει την ψυχή, να δημιουργήσει έναν διάλογο, να δημιουργήσει αυτή την ακρόαση που μας επιτρέπει να κάνουμε το σωστό. Ο πρώτος πνευματικός νόμος για τη θεραπεία πληγών με χρυσό είναι να μη φοβόμαστε τον πόνο, να είμαστε προετοιμασμένοι για επίγνωση χωρίς κρίση ή ορισμούς. Η επίγνωσή του επιβαρύνει το βάρος, αλλά είναι επίσης το πρώτο βήμα προς τη θεραπεία και την εξέλιξη, που είναι μια ώθηση προς την ελευθερία». Τότε λοιπόν η επισκευή με χρυσό σημαίνει να έχεις πίστη, να κατανοείς την αρνητική κατάσταση και να αποδέχεσαι την αφύπνιση ενός νέου μέρους του εαυτού σου.

Kintsugi
https://www.instagram.com/mooiwatbloemendoen/

Πώς να βρεις τα εργαλεία του Kintsugi μέσα σου (ο έβδομος νόμος)

ΔιαλογισμόςΣτο Kintsugi χρειάζονται 3 κατηγορίες υλικών: για κόλλα και γέμισμα, για στολισμό και εργαλεία για στέγνωμα.  Κάθε ένα από αυτά μπορεί να μεταφραστεί σε πρακτική διαλογισμού. «Τα εργαλεία για το κόλλημα και το γέμισμα αντιστοιχούν στην ευχαρίστηση που δεν είναι η απουσία πόνου, αλλά η συνειδητή προσοχή σε μια αίσθηση που αντιστοιχεί σε όλα όσα είσαι εκείνη τη στιγμή, ο ενθουσιασμός αντιστοιχεί σε υλικά για στολισμό, αυτός ο ενθουσιασμός για όλα όσα δεν έχεις ζήσει Ωστόσο, τα υλικά στεγνώματος αντιπροσωπεύονται από τη μοναξιά, αυτή τη ζεστασιά που αντιλαμβανόμαστε όταν στρέφουμε την προσοχή μας προς το μέρος μας και όχι προς τα έξω, εκείνη τη στιγμή που νιώθουμε κοσμική μοναξιά», λέει η Selene.

1.Επικεντρώσου στην απόλαυση των μικρών πραγμάτων(ευχαρίστηση): Αφοσιωθείτε στις δυνατότητες να κάνετε όλα όσα δεν έχετε κάνει ακόμα: μην αναρωτιέστε πώς θα τα πετύχετε, κάτι που συχνά σας κάνει να χάνετε τον ενθουσιασμό σας, αλλά απολαμβάνετε την παρουσία τους.

2.Ο ενθουσιασμός εξαρτάται από την ύπαρξη νέων δυνατοτήτων (ενθουσιασμός).
3. Αξιολογήστε τη μοναξιά, μια πηγή ανθεκτικότητας για να πολεμήσετε στις μάχες σας (μοναξιά).

Εφάρμοσε την τεχνική Kintsugi κάθε μέρα

Οι 9 νόμοι του Tomedo kintsugi είναι ένας τρόπος να αλλάξεις το βλέμμα σου στον κόσμο. Ένας τρόπος ζωής που έχει θετική επίδραση στη συναισθηματική σφαίρα, για τη βελτίωση της σχέσης με τον εαυτό σου και με τους άλλους. Δες ποιον διαλογισμό μπορείς να δοκιμάσεις:

διαλογισμοςΗ αγκαλιά: Όρθια ή καθισμένη σε μια στάση διαλογισμού, με την πλάτη σου ίσια, ανάπνευσε από τη μύτη και τοποθέτησε το δεξί σου χέρι στον αριστερό σου ώμο και το αριστερό σου χέρι στον δεξιό σου ώμο. Αυτή η χειρονομία, με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά από το στήθος, ονομάζεται τριπλή μούτρα: το σχήμα του σώματος που εκφράζει τη θέληση να αγκαλιάσει το σώμα και τον κόσμο που βιώνεται. Μια αγκαλιά στην οποία θα βάλεις όλα τα πράγματα από το παρελθόν που μοιάζεις να έχεις χάσει. Το μέλλον εξαρτάται πάντα από τη σχέση με το παρελθόν: αν δεν έχει γίνει αποδεκτό και περιλαμβάνει συναισθήματα ενοχής, είναι ένας δρόμος που προορίζεται να επαναληφθεί στο μέλλον. Όσο περισσότερο έχει επισκευαστεί, τόσο πιο ελεύθερο είναι το μέλλον.

Kintsugi στην ψυχη
https://www.instagram.com/ooak_creation/

Διάβασε επίσης:

Kintsugi: Η αρχαία Ιαπωνική τέχνη που μοιάζει με διαλογισμό και ψυχοθεραπεία μαζί

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση «Μην κλαις για το χυμένο γάλα», αλλά τι γίνεται με το σπασμένο γυαλί; Πριν πετάξεις τα θραύσματα αυτού που κάποτε ήταν ένα πολύτιμο κομμάτι στον σκουπιδοτενεκέ, σκέψου την τέχνη (και τη φιλοσοφία πίσω από αυτό) του kintsugi. Αν μόλις διάβασες μια άγνωστη λέξη μη βιαστείς να βγεις από το κείμενο. Το Kintsugi, που μεταφράζεται σε  «χρυσές ραφές» επάνω σε ένα σκεύος, είναι η αρχαία ιαπωνική τέχνη της επανασυναρμολόγησης σπασμένων αγγείων χρησιμοποιώντας λιωμένο χρυσό.

Όχι μόνο η κεραμική kintsugi φαίνεται όμορφη, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος να διαλογίζεσαι και να κάνεις ψυχοθεραπεία μαζί. Οι μεταφορές πίσω από την τέχνη Kintsugi είναι πολύ δυνατές! Το Kintsugi ενθαρρύνει να μην επιδιώκουμε την τελειότητα γιατί το να αγκαλιάζουμε τα ελαττώματά μας είναι μια πολύ πιο υγιεινή προσέγγιση. Μεγαλειώδες; Ναι, σίγουρα καθώς βλέποντας τα όμορφα οικιακά είδη που υποστηρίζονται από προσεκτικά μηνύματα μπορούμε να πούμε πως αυτή η τέχνη πάει την ψυχολογία μας σε άλλη διάσταση.

Δες πώς μπορείς να εφαρμόσεις την τεχνική σε ένα σπασμένο αντικείμενο

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η προπόνηση που θα σου χαρίσει άμεσα δυνατό και γυμνασμένο σώμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σκέψη που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το άγχος σου για το μέλλονDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr