Now Reading
Τα 7 αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις κάτω από το κρεβάτι σύμφωνα με το Feng Shui

Τα 7 αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις κάτω από το κρεβάτι σύμφωνα με το Feng Shui

Ιωάννα Σαλαμουρα
feng και κρεβάτια

Αν θέλεις να έχεις έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο αυτά τα αντικείμενα καλό είναι να μην υπάρχουν κάτω από το κρεβάτι σου.

Όταν φανταζόμαστε τα υπνοδωμάτια των ονείρων μας, είναι ευρύχωρα, είναι καταπραϋντικά και είναι πάντα τακτοποιημένα. Στην πραγματικότητα όμως πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε σαν αποθηκευτικό χώρο το σημείο κάτω από το κρεβάτι γιατί απλά δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πάνε τα πράγματά μας.

Οι σύμβουλοι του Feng Shui όμως θα μας πουν ότι για να ρέει ελεύθερα η ενέργεια ή το «chi» γύρω από το δωμάτιο μας, είναι προτιμότερο να διατηρούμε αυτό το σημείο εντελώς καθαρό. Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τι δεν πρέπει να αποθηκεύουμε κάτω από το κρεβάτι για έναν ξεκούραστο χώρο ύπνου που μπορούμε να πετύχουμε όλοι, ακόμη και σε μικρούς χώρους.

feng και κρεβάτιαΤι δεν πρέπει να αποθηκεύουμε κάτω από το κρεβάτι

Η Suzanne Roynon, θεραπεύτρια εσωτερικών χώρων και ειδικός στο Feng Shui, υποστηρίζει ότι τα παρακάτω στοιχεία θα παρεμποδίσουν τη ροή του και θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο υποσυνείδητο μας όσο και στην ποιότητα του ύπνου μας. «Εάν έχετε ήδη κάποιο από αυτά τα αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι σας και ξυπνάτε τακτικά νιώθοντας κούραση, άγχος ή έλλειψη της φυσικής σας σπίθας, είναι ένα εξαιρετικό σημείο για αναθεώρηση», λέει στο homesandgardens.com. Σε τελική ανάλυση, η κρεβατοκάμαρα είναι ένας κρίσιμος χώρος για τη σωματική και συναισθηματική ευεξία καθώς και για ξεκούραση, χαλάρωση και ρομαντισμό.

Δεν πρέπει να υπάρχουν:

1. Παπούτσια και μπότες

2. Έγγραφα

3. Βιβλία

4. Οτιδήποτε σχετίζεται με την εργασία

5. Φωτογραφίες

6. Εξοπλισμός Άσκησης

7. Γενική ακαταστασία

feng και κρεβάτιαΕίναι εντάξει να αποθηκεύουμε πράγματα κάτω από το κρεβάτι μας;

«Ιδανικά, θέλετε το κρεβάτι από κάτω να είναι άδειο, έτσι ώστε το «chi» (η δύναμη της ζωής) να μπορεί να κυκλοφορεί ενώ κοιμάστε και το σώμα σας να βρίσκεται στη λειτουργία ξεκούρασης και αναζοωγόνησης», λέει η Amanda Gibby Peters. Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται από το πόσο χώρο έχουμε. Τα κουτιά με ετικέτες κάτω από το κρεβάτι μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό κομμάτι αποθήκευσης για μικρό υπνοδωμάτιο. Η Brenda Scott συνιστά τη χρήση ενός διαφανούς κουτιού με φερμουάρ ή που να κλείνει ως μια εύκολη ιδέα αποθήκευσης ρούχων για μικρό υπνοδωμάτιο.

«Αυτό κρατά τα αντικείμενα καθαρά από τη σκόνη και τα σκουπίδια που πέφτουν από το κρεβάτι και επίσης αν έχετε κατοικίδια, το να έχετε κλειστό το δοχείο δεν τα αφήνει να σκαρφαλώσουν μέσα σε αυτό και να κοιμηθούν αφήνοντας πίσω τους γούνα και μυρωδιά», λέει η Brenda. Η Suzanne Roynon συμφωνεί ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αντιμετωπίζουμε κάθε σπίτι με βάση τις ατομικές του ιδιότητες. «Τόσα πολλά σπίτια και διαμερίσματα δεν είναι χτισμένα με αξιοπρεπή αποθηκευτικό χώρο και έχουν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο, ακόμη και για τον πιο μινιμαλιστικό τρόπο ζωής», παρατηρεί. «Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το κρεβάτι είναι ένα εξαιρετικό σημείο για πράγματα, επομένως είναι σημαντικό να κρατάτε εκεί αντικείμενα που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα σε όποιον κοιμάται από πάνω».

feng και κρεβάτιαΤι μπορώ να αποθηκεύσω κάτω από ένα κρεβάτι;

Η σύμβουλος του Feng Shui, Amanda Gibby Peters, λέει ότι εάν η περιοχή χρειάζεται για αποθήκευση, τα «μαλακά» πράγματα είναι καλύτερα π.χ. εποχιακά ρούχα. Οι κενές τσάντες και οι βαλίτσες είναι επίσης μια χαρά, σύμφωνα με τη θεραπεύτρια εσωτερικών χώρων Suzanne Roynon.

Μπορούμε επίσης να αποθηκεύσουμε αντικείμενα που σχετίζονται με τον ύπνο, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια, κάτω από το κρεβάτι. Αν και μπορεί να μην ενοχλεί όλους, πιστεύουμε ότι το να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν όλα τα είδη ακαταστασίας από κάτω μας καθώς κοιμόμαστε θα κάνει τον χώρο λιγότερο ξεκούραστο. Τα κρεβάτια που έχουν ένα στρώμα που σηκώνεται με κρυφό αποθηκευτικό χώρο από κάτω είναι μια λύση, καθώς κανένα από τα αντικείμενα που έχουμε βάλει δεν εμφανίζονται στο οπτικό μας πεδίο. Αλλά σε έναν ιδανικό κόσμο, ο αριθμός των αντικειμένων κάτω από το κρεβάτι θα ήταν ελάχιστος.

feng και κρεβάτια

Διάβασε επίσης:

Vastu Shastra ή Feng Shui: Διάλεξε όποιο θέλεις για να ρέει σωστά η ενέργεια στον χώρο σου

Οι χώροι διαβίωσης μας έχουν σημαντική επίδραση στην ψυχική μας υγεία. Σίγουρα θα έχεις συνειδητοποιήσει πόσο περισσότερο αγχωμένη και ανήσυχη είσαι όταν βρίσκεσαι σε ακατάστατο χώρο. Επίσης πόσο εύκολα μπορείς να συγκεντρωθείς στη μελέτη ή την εργασία σου σε έναν καθαρό και οργανωμένο χώρο σε σύγκριση με έναν ακατάστατο;

σαλόνιΤο Science Direct ολοκλήρωσε μια μελέτη που αποκάλυψε τον άμεσο αντίκτυπο που έχει η ακαταστασία του σπιτιού στην ευημερία μας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι άκρως αρνητική.

Διάβασε εδώ κι επέλεξε ποιο από τα δυο θέλεις.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χάρτινο καλαμάκι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Super Blue Moon 2023: Τι πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτό το σπάνιο φαινόμενο που υπόσχεται μεγάλα νέαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr