Now Reading
Butterfly Haircut: είναι το όνομα της νέας τάσης στο κούρεμα που έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές

Butterfly Haircut: είναι το όνομα της νέας τάσης στο κούρεμα που έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές

Avatar photo

Το κούρεμα της πεταλούδας ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό «Butterfly Haircut» είναι η πιο trendy τάση τώρα και φαίνεται ότι όλες όσες το επιλεγούν το αγαπούν πολύ.

Όσο μακρύτερα είναι τα μαλλιά και τα κοψίματα, τόσο το καλύτερο. Έχουμε ακούσει για χτενίσματα που πήραν το όνομά τους από πλάσματα της θάλασσας – το κούρεμα μέδουσας, και έπιπλα σπιτιού, αφέλειες κουρτίνας – τώρα προχωράμε στα φτερωτά πλάσματα.

Με την ονομασία « Butterfly Haircut» (κούρεμα πεταλούδας), είναι η μόδα στα κομμωτήρια αυτές τις μέρες και είναι εκπληκτικά όμορφο. Το ευέλικτο, ογκώδες look επινοήθηκε από τη διάσημη κομμώτρια Sunnie Brook και  έχει κερδίσει δημοτικότητα επειδή επιτρέπει στους πελάτες να μεγαλώσουν τις κοντές τους τούφες σε μακρύτερα στρώματα.

Το look είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’90 και έχει συγκριθεί με το εμβληματικό κούρεμα «Rachel» από τα Φιλαράκια, καθώς και με τα μαλλιά της Pamela Anderson κατά τη διάρκεια των ημερών της στο Baywatch. Το κόψιμο έχει κάνει θραύση από το καλοκαίρι, και το #butterflycut έχει ήδη γίνει hashtag τουλάχιστον 17 εκατομμύρια φορές στο TikTok. Χρειάζεσαι περισσότερες αποδείξεις για τη δημοτικότητά του; Η Sabrina Carpenter και η Kaia Gerber φορούν το look αβίαστα, ενώ η Σουηδή social media influencer Matilda Djerf αποτελεί την επιτομή του πώς να το στυλιζάρεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Τι είναι το Butterfly Haircut;

Αν το ακραίο κούρεμα της μέδουσας δεν είναι για σένα, να είσαι σίγουρη ότι το τελευταίο στυλ εμπνευσμένο από το πανέμορφό έντομο, πεταλούδα, μπορεί να σου αρέσει περισσότερο. Το look έχει σκοπό να μιμηθεί το σχήμα μιας πεταλούδας που φτερουγίζει. Αλλά με τεχνικούς όρους, είναι ένα κούρεμα με πολλές στρώσεις, η πιο κοντή στρώση δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από το πλαίσιο του προσώπου. Σκέψου το ως μια εξωτερική εκδοχή του κουρέματος «Rachel». Τα μαλλιά είναι τραβηγμένα μακριά αντί προς τα εμπρός.

Αλλά το ογκώδες «hair do» δεν είναι ένα στυλ που ταιριάζει σε όλους. Μπορούν να υπάρξουν παραλλαγές ανάλογα με το πού θέλεις να ξεκινάει το πλαίσιο του προσώπου. Ανεξάρτητα από την εκδοχή που θα επιλέξεις, προτείνετε να σκεφτείς το πρόγραμμά σου πριν κάνεις το κούρεμα. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να τελειοποιηθεί κάθε πρωί, αν θέλεις να το έχεις όπως πραγματικά έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται.

Ποιοι τύποι μαλλιών είναι κατάλληλοι για το κούρεμα πεταλούδας;

Όταν πρόκειται για τις πλούσιες μπούκλες μας, οι διασημότητες είναι συχνά η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μας. Αλλά πριν κάνεις μια τρελή επιλογή για να έχεις τις στυλιζαρισμένες τούφες κάποιου άλλου, είναι σημαντικό να σημειώσεις ότι, όπως και τα περισσότερα κουρέματα, το κούρεμα πεταλούδας ταιριάζει σίγουρα καλύτερα σε κάποιες περισσότερο από άλλες.

Είναι καλό για μεσαίας υφής μαλλιά με ελαφριά τραχύτητα και για μαλλιά που απλώνονται αλλά δεν είναι τόσο φυσικά κυματιστά. Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά, τόσο το καλύτερο, προκειμένου να το πετύχεις καλύτερα. Και σίγουρα δεν το συνίσταται σε λεπτά μαλλιά, γιατί όταν κάνεις στρώσεις, θα φαίνονται μόνο πιο λεπτά.

Τι πρέπει να ζητήσεις από τον κομμωτή σου;

Είναι σημαντικό να θυμάσαι και πάλι ότι υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές αυτού του look. Θα πρέπει να ξεκινήσεις βρίσκοντας στο διαδίκτυο μια εικόνα κάποιας με το κούρεμα της πεταλούδας με παρόμοιο σχήμα προσώπου και μήκος μαλλιών και στη συνέχεια να ρωτήσεις τον κομμωτή σου πώς να επιτύχεις αυτό το look με τρόπο που θα συμπληρώνει καλύτερα το δικό σου πρόσωπο. Συνήθως αυτό το κούρεμα κολακεύει τα μακρόστενα ή ορθογώνια σχήματα προσώπου.

https://www.instagram.com/p/CT9gJjqJaUp/?utm_source=ig_embed&ig_rid=10e41053-da64-4601-ad3a-3fb2de321327

Πώς μπορείς να επιτύχεις το συγκεκριμένο κούρεμα

Για να επαναλάβουμε αυτό που αναφέραμε  παραπάνω είναι ένα κούρεμα που απαιτεί πολλή συντήρηση και στέγνωμα με το πιστολάκι.  Χρησιμοποίησε μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα και βούρτσισε μακριά από το πρόσωπο με ένα πιστολάκι.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top