Now Reading
Hair Frosting: Είναι το απόλυτο χρώμα στα μαλλιά για τον φετινό χειμώνα

Hair Frosting: Είναι το απόλυτο χρώμα στα μαλλιά για τον φετινό χειμώνα

Avatar photo

Το «Hair frosting» είναι μια δημοφιλής τάση για το χρώμα των μαλλιών για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Το look ήταν μια τάση που μας έρχεται από την δεκαετία του ’90, αλλά έχει εκσυγχρονιστεί για το 2022 και έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του σήμερα.

 Η τεχνική χρώματος hair frosting, είναι αυτή που ενσωματώνει αναμεμειγμένα lowlights και highlights για να δώσει στο look σου μια διακριτική διάσταση. Όταν ακούσεις την φράση «hair frosting», τι είναι εκείνο που σου έρχεται στο μυαλό; Αν είναι ο Justin Timberlake στην εποχή των *NSYNC, τότε σου έχουμε πολύ καλά νέα.  Όπως και άλλες νοσταλγικές τάσεις για τα μαλλιά που μας έρχονται από το παρελθόν και πρόσφατα δέχτηκαν μία ανανέωση, θυμήσου για παράδειγμα  τις φαρδιές, ογκώδης ανταύγειες, το φουσκωτό χτένισμα και το κούρεμα shag, έτσι και η τάση του χρώματος των μαλλιών έχει λάβει μια αναγκαία ανανέωση για το 2022. Αντί για τις λευκές άκρες που είδαμε τη δεκαετία του ’90, αυτή η εμφάνιση είναι πολύ πιο διακριτική, γεγονός που την καθιστά απίστευτα trendy για το φθινόπωρο, το χειμώνα και όχι μόνο. 

 

ΠΗΓΗ: PINTEERST

 «Έχουμε να δούμε «παγωμένες άκρες» ( frosted tips) από τη δεκαετία του ’90, αλλά όπως όλες οι τάσεις είτε μιλάμε για μόδα, είτε για ομορφιά, κάνουν comeback», λέει η διάσημη hairstylist Jamie Wiley. Το look έχει ήδη γίνει ανάρπαστο, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο mushroom-brown χρώμα της Hailey Bieber από πέρυσι, το μοντέλο ενσωμάτωσε ξανθά babylights αναμειγμένα με μία καστανή βάση, σε όλο της το κεφάλι και κυρίως στα σημεία που πλαισιώνουν το πρόσωπο για ένα «παγωμένο» look. Άλλα αντίστοιχα παραδείγματα είναι η Sofia Richie και η Kaia Gerber, οι οποίες έχουν υιοθετήσει την τάση εδώ και αρκετό καιρό, καθώς και η Marsai Martin, η οποία επέλεξε μια λίγο πιο περίπλοκη εκδοχή του look φέτος. 

Αν πρόκειται να επισκεφθείς το κομμωτήριο σου και σκέφτεσαι μία φθινοπωρινή ανανέωση στα μαλλιά σου αλλά δεν είσαι σίγουρη τι να κάνεις, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθετε περισσότερα για την τάση hair frosting, δηλαδή των παγωμένων μαλλιών. 

Τι είναι το «Hair Frosting»; 

Το «Hair frosting» είναι μια τεχνική χρώματος που δημιουργεί διάσταση με την προσθήκη από πολλές ανταύγειες με φωτεινό έντονο χρώμα και ανταύγειες πιο χαμηλής έντασης με πιο σκούρες αποχρώσεις. «Τα μαλλιά με την ανοιχτή, φωτεινή απόχρωση μπερδεύονται και πέφτουν ακριβώς ανάμεσα στα πιο σκούρα μαλλιά, κάτι που μοιάζει με το πώς ο παγετός εγκαθίσταται στην κορυφή των δέντρων», λέει η hairstylist Wiley. 

 

Το χρώμα προστίθεται μόνο σε επιλεγμένες τούφες σε όλο το κεφάλι, δίνοντας μια εξαιρετικά ομοιόμορφα αναμεμειγμένη εμφάνιση. «Το hair frosting διαφέρει από τα παραδοσιακά foils και το balayage, καθώς τα μαλλιά φωτίζονται σε μεμονωμένες τούφες, ενώ οι διπλανές τούφες μαλλιών μένουν ανέγγιχτες, αναδεικνύοντας μια όμορφη διάσταση», λέει η Wiley. Αυτό βοηθά στην ανανέωση του συνολικού χρώματος χωρίς κατά ανάγκη να είναι μία μεγάλη μεταμόρφωση. «Η παγίδα είναι να προσέξουμε να μην δημιουργηθεί ένα υποτονικό, αλλά ένα διακριτικό αποτέλεσμα, οι τόνοι των αποχρώσεων που θα επιλέξουμε έχουν σκοπό να αναμειχθούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μια ήπια εμφάνιση». Για να προσαρμόσεις το look σου ακόμη περισσότερο πιο κοντά στο «frosting» μπορείς να τοποθετηθείς σε στρατηγικά σημεία ανταύγειες, που θα βοηθήσουν στο να τραβήξουν το βλέμμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως γύρω από το πρόσωπο, όταν μιλάμε για ανταύγειες που το πλαισιώνουν. 

Η απρόσκοπτη αναγέννηση του χρώματος είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής βαφής, είναι δύσκολο να παρατηρήσεις μια διαφορά μεταξύ των προηγουμένως βαμμένων μαλλιών και της νέας τεχνικής που έχει γίνει, χάρη στις ανταύγειες που είναι διασκορπισμένες στο κεφάλι. Η τεχνική αυτή μπορεί να λειτουργήσει σε όλους τους τύπους και τα χρώματα μαλλιών, καθώς οι τόνοι μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν με το αρχικό χρώμα της βάσης. 

 

Αν έχεις πειστεί ότι έχεις βρει το νέο σου στυλ, η Wiley έχει μερικές συμβουλές για το κομμωτήριο: «Συνιστώ πάντα να φέρνετε τρεις φωτογραφίες στο κομμωτήριο: την έμπνευση σας για το χρώμα, την έμπνευση σας για το κούρεμα και την έμπνευση σας για το στυλ». Αυτό βοηθάει να δώσετε στον κομμωτή σας μια ολοκληρωμένη ιδέα για το τι θέλετε. «Η φωτογραφία έμπνευσης χρώματος, στην προκείμενη περίπτωση θα έδειχνε το ήπιο look ενός frosted hair με κάποιον που έχει παρόμοιο χρώμα και υφή μαλλιών με το αποτέλεσμα που θέλεις να πέτυχεις».   

 

Αν σκέφτεσαι και εσύ να τολμήσεις το «παγωμένο» trend για την νέα σεζόν, ξεκίνα να εμπνέεσαι και κλείσε άμεσα το ραντεβού με τον κομμωτή σου για να συζητήσετε τις λεπτομέρειες.  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top