Now Reading
Ξηρό σαμπουάν: Ο σύμμαχος που δίνει όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Ξηρό σαμπουάν: Ο σύμμαχος που δίνει όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Avatar photo

Το ξηρό σαμπουάν είναι ο σύμμαχος των λεπτών μαλλιών που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις όγκο στην στιγμή, αναζωογονώντας ταυτόχρονα τις ρίζες μαζί με ένα υπέροχο άρωμα.

Περίπου το 40% των γυναικών παραπονιέται για λεπτά μαλλιά. Τα μαλλιά χωρίς όγκο, που είναι λεπτά και άνευρα αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα, που οφείλεται κυρίως σε γενετικές συνθήκες, το οποίο όμως μπορεί να επιλυθεί με έναν σύμμαχο με άμεσο, ογκοποιητικό αποτέλεσμα.  

Το ξηρό σαμπουάν, στην πραγματικότητα, χάρη στα απορροφητικά συστατικά που περιέχει, και σε συνδυασμό με το κυματιστό styling που δίνει στα μαλλιά ένα πυκνωτικό αποτέλεσμα, ικανό να ανασηκώσει ακόμη και τα πιο επίπεδα μαλλιά.  

Ένας οπτικός όγκος είναι ικανός να αναδείξει ακόμα και τα λεπτότερα σημεία των μαλλιών, ειδικά για όσες αναζητούν πάντα ανάλαφρα, με όγκο χτενίσματα. Για αυτό, για όσες από εσάς έχετε άτονα μαλλιά που πέφτουν χωρίς καμία ζωντάνια η αποστολή σου είναι να τα «φουσκώσεις» δημιουργώντας ένα είδος φίλτρου ικανό να αυξήσει τη διάμετρο της τρίχας. 

Το «μαγικό» προϊόν λέγεται ξηρό σαμπουάν 

Στην Αμερική τα ξηρά σαμπουάν, τα αποκαλούν lifesaver. Βεβαία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το θεωρήσουμε υποκατάστατο του παραδοσιακού σαμπουάν, το οποίο πλένει το τριχωτό της κεφαλής και ουσιαστικά καθαρίζει τα μαλλιά και κυρίως το δέρμα που βρίσκεται στο κεφάλι. Στην πραγματικότητα, το ξηρό σαμπουάν απλώς απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα στις ρίζες, δίνοντας αμέσως την αίσθηση ότι τα μαλλιά είναι πιο καθαρά. Η μέγιστη διάρκειά ζωής του είναι 24 ώρες, η οποία ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα και το πορώδες του μήκους των μαλλιών.  

Αλλά πρέπει να ακούσουμε τους Αμερικανούς όσον αφορά τον όγκο: το ξηρό σαμπουάν έχει τη δύναμη να δώσει περισσότερο «όγκο και ένταση» στα μαλλιά, τα οποία φαίνονται πιο καθαρά και φρέσκα αλλά και πιο αέρινα και γεμάτα. Πρόσεξε, ωστόσο, να μην το χρησιμοποιήσεις υπερβολικά: οι απορροφητικοί παράγοντες που περιέχει, όπως ο πηλός ή το ταλκ, έχουν στοχευμένη ξηραντική δύναμη, γι’ αυτό και η προσωρινή του δράση πρέπει να χρησιμοποιείται για θεραπείες της τελευταίας στιγμής, όπως για παράδειγμα να έχεις αμέσως πιο ογκώδη μαλλιά, για ένα βράδυ.  

 

Η ομοιότητα μεταξύ ξηρού σαμπουάν και του χρωματισμού μαλλιών 

Για όσες θέλουν να τονίσουν τον όγκο των λεπτών μαλλιών τους, το ξηρό σαμπουάν είναι σίγουρα η λύση. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε έναν πιο μόνιμο σύμμαχο το χρωματισμό με λεύκανση. Η βαφή, στην πραγματικότητα, διογκώνει το στέλεχος της τρίχας και ανοίγει τα λέπια της, κάνοντάς την ελαφρώς παχύτερη.   

Πρόσεξε πώς στεγνώνεις τα μαλλιά σου 

Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει πάντα να έχουν καθαρά μαλλιά και εδώ το σαμπουάν και το κοντίσιονερ, κατά προτίμηση για όγκο, προϊόντα που βοηθούν ακόμα περισσότερο τη δράση του ξηρού σπρέι που θα χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια. Αφού λούσεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και τα ταμπονάρεις απαλά με μια πετσέτα για να απομακρύνεις την περίσσεια νερού, ξεκίνησε το ψέκασμα με ένα ξηρό σαμπουάν από τις άκρες προς τις ρίζες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ξηρό σαμπουάν στο χτένισμα, δίνοντας περισσότερο όγκο κάνοντας μασάζ ανάποδα. Στη συνέχεια, συνέχισε με το αγαπημένο σου χτένισμα όπως κάνεις κάθε φόρα.   

 

Όλα ξεκινούν από το κούρεμα 

Πριν εφαρμόσεις αυτές τις συμβουλές στην πράξη, στόχευσε σε ένα μεσαίο κούρεμα, όπως ένα bob ή ένα lob. Αυτά είναι τα πιο συνιστώμενα κουρέματα για να κάνεις τα μαλλιά σου πιο φυσικά και πιο γεμάτα. Αλλά για όσες θέλουν μακριά μαλλιά, τα καλύτερα κουρέματα είναι εκείνα με τα πολύ κλιμακωτά κοψίματα, όπως το Butterfly Cut ή το Top Model Cut. Και στις δύο περιπτώσεις το χτένισμα πρέπει να είναι κυματιστό, για να ενισχύσει τον όγκο.  

 Dry Sampoo how-to 

Δεν είναι όλα τα ξηρά σαμπουάν κατάλληλα για λεπτά μαλλιά. Η σπρέι μορφή του όμως είναι ο καλύτερος σύμμαχος επειδή, με το αεροζόλ, παρατείνει τον όγκο και το στυλ. Προσέξτε, ωστόσο, να μην το ψεκάσετε πολύ κοντά στο κεφάλι, η απόσταση που συνιστούν οι κομμωτές είναι περίπου 15 εκατοστά, ώστε να μην «βραχούν» οι ρίζες, δίνοντας ένα πιο «λιπαρό» αποτέλεσμα. Πώς να αξιοποιείς στο έπακρο τη δύναμη του ξηρού σαμπουάν, όσον αφορά την πυκνότητα; Χώρισε τα μαλλιά σου σε διάφορα τμήματα και, για κάθε τμήμα, ψέκασε το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες. Άφησε το να δράσει για λίγα λεπτά και, με τη βοήθεια των χεριών σου ή μιας χτένας με φαρδιά δόντια, αφαίρεσε την περίσσεια του προϊόντος, κάνοντας στο τέλος ένα καλό μασάζ ανάποδα και ανακινώντας τα μαλλιά σου με τα δάχτυλά

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top