Now Reading
Τι να κάνεις για να προλάβεις τα πρώτα σημάδια γήρανσης στην εμμηνόπαυση

Τι να κάνεις για να προλάβεις τα πρώτα σημάδια γήρανσης στην εμμηνόπαυση

Avatar photo
Τι να κάνεις για να προλάβεις τα πρώτα σημάδια γήρανσης στην εμμηνόπαυση
Unsplash/ Look Studio

Μπορεί η εμμηνόπαυση να σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλο και την αρχή ενός νέου, όμως είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα πρώτα εμφανή σημάδια γήρανσης στο σώμα και τον οργανισμό. Δες πώς θα προνοήσεις.

Η εμμηνόπαυση, αποτελεί μια μεταβατική περίοδο για την υγεία και την νιότη της γυναίκας, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μια νέας εποχής. Ουσιαστικά, σε αυτή τη φάση η ενήλικη γυναίκα υφίσταται ορμονικές αλλαγές, κατά τις οποίες το σώμα και ο οργανισμός αρχίζει να αδυνατεί, ενώ τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο γίνονται σταδιακά πιο εμφανή.

Αναλυτικότερα, από τα μαλλιά – μέχρι και το δέρμα, παρατηρούνται αλλοιώσεις που έχουν συνδεθεί με τις μεγαλύτερες ηλικίες. Πληθώρα γυναικών δηλώνουν ευτυχισμένες και γεμάτες αυτοπεποίθηση κατά την εμμηνόπαυση και άλλες δηλώνουν το άκρως αντίθετο.

Όσον αφορά όμως την εμμηνόπαυση η αλήθεια είναι μια: δεν αποτελεί από μόνη της την αιτία γήρανσης. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η πορεία του οργανισμού μέχρι αυτή τη φάση και το αν προσαρμόζεις τελικά την αυτοφροντίδα στις νέες ανάγκες που προκύπτουν. Πολλά συστήματα του σώματος – όπως ο μεταβολισμός, η κυτταρική ανανέωση και η διαχείριση του στρες – τα οποία ευημερούσαν όσο υπήρχε ορμονική στήριξη, αρχίζουν να δείχνουν σημάδια κόπωσης καθώς αλλάζουν τα επίπεδα των ορμονών.

Τι να κάνεις για να προλάβεις τα πρώτα σημάδια γήρανσης στην εμμηνόπαυση
Unsplash/ Yichen Wang

Διάβασε επίσης: Μακιγιάζ στον καύσωνα: Τα μυστικά των ειδικών για να έχει διάρκεια

Πώς να προλάβεις τα σημάδια γήρανσης στην εμμηνόπαυση

Το ερώτημα είναι ένα: Πώς επηρεάζεται η παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό και πώς αυτό επιδρά στο δέρμα;

Μετά την εμμηνόπαυση, το δέρμα αρχίζει να αλλάζει σε βάθος, καθώς επηρεάζεται άμεσα από τη φθορά της δομής της στήριξης, της ελαστικότητας και της ομοιομορφίας. Η μείωση των οιστρογόνων επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, ενώ η αποδόμηση του υπάρχοντος κολλαγόνου επιταχύνεται.

Οι εν λόγω αλλαγές λοιπόν, μεταφράζονται σε: χαλάρωση, ξηρότητα, λέπτυνση και απώλεια σφριγηλότητας του δέρματος, ενώ η ανανέωση των κυττάρων παύει να γίνεται με τους ίδιους ρυθμούς.

Τι να κάνεις;

Το δέρμα σου πλέον, χρειάζεται βαθύτερη, πιο στοχευμένη φροντίδα, προσαρμοσμένη στις νέες του ανάγκες.

Τι να κάνεις για να προλάβεις τα πρώτα σημάδια γήρανσης στην εμμηνόπαυση
Unsplash/ Look Studio

Διάβασε επίσης: Βάλε αυτή την ουσία στη ρουτίνα σου για ενυδατωμένο και νεανικό δέρμα

• Επαναπροσδιόρισε την διατροφή σου:

Εστίασε σε καθαρές, ποιοτικές πρωτεΐνες και λαχανικά με μικροθρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η ζάχαρη τείνει να μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου.

• Δώσε προσοχή στην ενυδάτωση:

Μέταλλα όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το νάτριο βοηθούν στην ισορροπία υγρών και στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος σε βαθύτερα επίπεδα.

• Υποστήριξε την επιδερμική ανανέωση:

Η παραγωγή κολλαγόνου και η ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνονται με την πάροδο του χρόνου. Τα συστατικά που μπορούν να σε βοηθήσουν υπάρχουν σε ορισμένες κρέμες που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου: μελατονίνη, σπερμιδίνη και ισχυρά αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην ανάπλαση.

• Ένταξε στην καθημερινότητά σου την αερόβια κίνηση:

Κάτι τέτοιο ενισχύει την ανάπλαση και παραγωγή των κυττάρων από μέσα προς τα έξω.

• Ο καλό ύπνος είναι το φυσικό botox:

Τη νύχτα το δέρμα σου αναπλάθεται και ανανεώνεται. Φρόντισε να μένεις μακριά από οθόνες πριν τον ύπνο και φόρα την αγαπημένη σου ενυδατική που θα ενισχύσει την ανάπλαση το βράδυ.

Διάβασε επίσης: Σαν Botox: Πώς θα κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου για να σφιχτό δέρμα, σύμφωνα με δερματολόγο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο οδηγός του Χάρβαρντ για υγιή μαλλιά, χωρίς φάρμακα και θεραπείες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 3 στιλιστικά λάθη που κάνουν τα ρούχα σου να φαίνονται πιο φθηνά απ’ ό,τι είναι



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer