Now Reading
Teddy boy: Το νέο κοντό κούρεμα που θα γίνει η απόλυτη τάση για το 2023

Teddy boy: Το νέο κοντό κούρεμα που θα γίνει η απόλυτη τάση για το 2023

Avatar photo
Julia Garner

Το νέο κοντό κούρεμα που ακούει στο όνομα Teddy boy haircut θα είναι η τάση του 2023 στα γυναικεία κουρέματα. Ένα κούρεμα που αρέσει στις γυναίκες σήμερα, είναι ιδανικό γιατί βόηθα στο να τονίζουν τα χαρακτηριστικά τους.

Δεν υπάρχει κούρεμα που δεν επανέρχεται κυκλικά. Στην αυγή λοιπόν του 2023 -ίσως χάρη στο εμβληματικό στυλ της αξέχαστης Vivienne Westwood, η οποία έκανε το punk μόδα και πιο επίκαιρο από ποτέ- ένα συγκεκριμένο χτένισμα επιστρέφει για να καθορίσει την τάση του 2023. 

Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του κοντού κουρέματος Teddy boy, το οποίο δημιούργησε μια συγκεκριμένη υποκουλτούρα τη δεκαετία του 1950 και το οποίο η Vivienne Westwood – καθώς και η καλτ ταινία Grease – έκανε εμβληματικό στις πρώτες της εμφανίσεις στην εποχή του πανκ, οι οποίες εξακολουθούν να είναι της μόδας μέχρι σήμερα. 

Αυτό το κούρεμα, ή μάλλον αυτό που είναι τώρα στη μόδα το 2023, είναι εμπνευσμένο από το βρετανικό κίνημα της υποκουλτούρας και αποδεικνύει ότι μπορεί να πειραματιστεί για όλα τα μήκη και τις υφές των μαλλιών. Ωστόσο, απαλύνοντας τα σχήματα και κάνοντάς τα πιο εκλεπτυσμένα. 

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό το χτένισμα χαρακτηριζόταν από μια επιβλητική μπούκλα, με σχεδόν εδουαρδιανή σε γοητεία, που βρισκόταν στο μέσο μεταξύ του ράμφους μιας πάπιας και μπούκλες που καθορίζονταν από τη χρήση τζελ. Χωρίς αυτό το χτένισμα που αψηφούσε σχεδόν τη βαρύτητα, συχνά συνδυασμένο με μακριά γυριστά σακάκια και στενά παντελόνια, δεν θα μπορούσε να είχε γεννηθεί το στυλ που αποκαλούμε ακόμα πανκ.   

  Julia Garner

Αποτελείται από ένα ρετρό κόψιμο, διασκεδαστικό για να το διαμορφώσεις όπως σου αρέσει, το οποίο τονίζει τα χαρακτηριστικά. Το κούρεμα είναι κοντό στα πλάγια και μακρύτερο στην κορυφή, όπου ο όγκος γίνεται πλήρης, μόλις αναδημιουργηθεί η μπούκλα. Η σύγχρονη εκδοχή προσαρμόζεται σε κάθε υφή και μήκος, στην πράξη για να διαμορφώνεται ανάλογα με το άτομο. Το κούρεμα αυτό απεικονίζει ιδανικά η ηθοποιός Julia Garner -την ξέρουμε καλύτερα από τις τηλεοπτικές σειρές Ozark και Inventing Anna- η οποία το φοράει ως καταρράκτη από μπούκλες, πάντα σε συνδυασμό με κατακόκκινα χείλη για να του δώσει μια νέα αίγλη.  

Το αρχικό κούρεμα, που φορέθηκε για πρώτη φορά στην πασαρέλα από τη Vivienne Westwood όταν ξεκίνησε σχέση με τον Malcolm McLaren, τον μάνατζερ του συγκροτήματος Sex Pistols, αναβίωσε το αρχικό στυλ του Teddy boy, με τα μαλλιά πάντα ψηλά , αντλώντας έμπνευση από την κουλτούρα των μηχανόβιων.  

 

 Το ακριβές κούρεμα συνίστατο στο να μεγαλώσει η φράντζα μερικά εκατοστά, ρυθμίζοντάς την στα πλάγια και στο πίσω μέρος. Και σύντομα έγινε, πρώτα το χτένισμα των Beatles, στην πρώιμη Rockabilly εποχή τους, και στη συνέχεια των εφήβων, στις μέρες του Baby Boom. Ένα κόψιμο που, σήμερα όπως και χθες, είναι μια δήλωση στυλ και αποδεικνύεται τροποποιήσιμο. Στην πασαρέλα μιας επίδειξης της Vivienne Westwood τη δεκαετία του 1990 το είδαμε ακόμη και σε στυλ Mohawk, αλλά με μπούκλες υψηλής ραπτικής. 

Σήμερα οι πασαρέλες, για τις συλλογές Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022-23, το επαναπροσδιορίζουν, διατηρώντας το θρασύ αλλά με μια πιο διαμορφωμένη κόμμωση. Για παράδειγμα, ο Elie Saab το συνδέει με το στυλ του David Bowie, συνδυάζοντας την ελευθεριάζουσα κόμμωση με το Teddy boy cut, ενώ το Alter το διατηρεί σούπερ υγρό αλλά με μια πιο συγκρατημένη κόμμωση. 

 

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Άσε το κινητό όταν κουρεύεσαι γιατί σου κάνει κακό- Ο λόγος θα σε εκπλήξει

Για πολλούς από εμάς, τα τηλέφωνά μας έχουν γίνει σχεδόν ένα πρόσθετο εξάρτημα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η πλειονότητα των ανθρώπων στις αίθουσες αναμονής βασίζονται στο τηλέφωνό τους για να αποσπάσουν την προσοχή τους. Δυστυχώς το νιώθουμε σχεδόν οδυνηρό να καθόμαστε στην αίθουσα αναμονής χωρίς να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο με κείμενα, παιχνίδια ή γκουγκλάρισμα στο κινητό μας.

Ωστόσο, το να είσαι στο τηλέφωνό σου είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις ενώ κουρεύεσαι. Ένας από τους βασικούς παράγοντες για να εξασφαλίσεις ένα καλό κούρεμα που θα σου αρέσει πραγματικά εξαρτάται από την επικοινωνία μεταξύ εσού και του κομμωτή σου, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει όταν αποσπάται η προσοχή σου από το τηλέφωνό σου.Πέρα από αυτό, από στιλιστικής άποψης, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ένα τηλέφωνο μπορεί να επηρεάσει το κούρεμά σου.

Το να στέλνεις μηνύματα μπορεί να είναι ένα μεγάλο λάθος όταν θέλεις να αποκτήσεις το καλύτερο δυνατό κούρεμα. Αυτό συμβαίνει επειδή αν κοιτάζεις προς τα κάτω το τηλέφωνό σου, δεν ευθυγραμμίζεται σωστά το πίσω μέρος των μαλλιών σου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο κομμωτής σου να μην μπορεί να καταλάβει με ακρίβεια το μήκος ή την ομοιομορφία των μαλλιών σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πώς η σωστή αναπνοή επηρεάζει το δέρμα μας

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top