Now Reading
Πώς να μειώσεις τις λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Πώς να μειώσεις τις λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Avatar photo

Οι λεπτές γραμμές που σχηματίζονται γύρω από το στόμα είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος για κάθε γυναίκα, διότι είναι πολύ δύσκολο να της αποχωριστείς. Ευτυχώς όμως υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές και οι δερματολόγοι έχουν τις λύσεις.

Όταν πρόκειται για τη γήρανση και την περιποίηση του δέρματος, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες αποτελούν κορυφαία ανησυχία για πολλές γυναίκες. Αλλά ενώ περιμένεις να εμφανίσεις γραμμές γύρω από τα μάτια, μπορεί να εκπλαγείς με την εμφάνιση λεπτών γραμμών γύρω από την περιοχή του στόματος. Στην πραγματικότητα, αυτή η περιοχή, με το ευαίσθητο δέρμα της, είναι επιρρεπής στα σημάδια της γήρανσης, με παράγοντες όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και το κάπνισμα να συμβάλλουν σε αυτά.  

cold girl beauty trend

Οι γραμμές γύρω από το στόμα είναι μια πολύ συνηθισμένη ανησυχία για πολλούς από τους ασθενείς μας. Αν και συνήθως αποκαλούνται «γραμμές των καπνιστών», η πλειοψηφία των γυναικών που ενοχλούνται από αυτές τις γραμμές είναι μη καπνιστές. Οι γραμμές που εμφανίζονται σε αυτές τις περιοχές συμβαίνουν με την ηλικία καθώς χάνουμε κολλαγόνο και ελαστίνη, πρωτεΐνες που προσδίδουν δομή στο δέρμα μας. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη υποβαθμίζονται φυσιολογικά με την ηλικία, αλλά οι στρεσογόνοι παράγοντες στο σώμα μας, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, η έκθεση στη νικοτίνη και το στρες, μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία προκαλώντας πρόωρη γήρανση σε αυτή την περιοχή.

Τοπικές θεραπείες

Υπάρχουν τόνοι προϊόντων περιποίησης του δέρματος στην αγορά, οπότε η επιλογή μεταξύ τους μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αλλά μπορεί να παρατηρήσεις ότι μερικά από τα ίδια ακριβώς συστατικά εμφανίζονται όταν μιλάμε για λεπτές γραμμές.

Η καθημερινή χρήση επαρκούς αντηλιακού μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική βλάβη της υπεριώδους ακτινοβολίας στα κύτταρα του δέρματός μας επιβραδύνοντας την εμφάνιση των γραμμών. Και αφού βγάλεις το μακιγιάζ σου και πλύνεις το πρόσωπό σου το βράδυ, το δεύτερο χρυσό πρότυπο προϊόν που θα θέλετε να χρησιμοποιήσεις είναι τα ρετινοειδή. Είτε η ρετινόλη που κυκλοφορεί χωρίς συνταγή είτε τα συνταγογραφούμενα προϊόντα που περιέχουν τρετινοΐνη. Αυτό μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή κολλαγόνου, αποτρέποντας την επιδείνωση αυτών των λεπτών γραμμών και ακόμη και την πιθανή αντιστροφή τους.  

Διαδικασίες που χρησιμοποιούν θερμότητα

Εκτός από τις τοπικές θεραπείες, υπάρχουν πολλές συσκευές αναζωογόνησης του προσώπου που μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης γύρω από το στόμα βελτιώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών. Οι συσκευές Fractional Laser Resurfacing, Ultherapy και Radiofrequency χρησιμοποιούν θερμότητα για να δημιουργήσουν μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Σε απόκριση, το σώμα ενεργοποιεί ένα τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζεται οδός επούλωσης πληγών, δημιουργώντας έτσι νέο κολλαγόνο. Ομοίως, το microneedling, μια διαδικασία όπου μικροσκοπικές βελόνες δημιουργούν τραυματισμούς, μπορεί επίσης να δημιουργήσει κολλαγόνο και ελαστίνη στο δέρμα βελτιώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα.

Κάλο είναι λάβεις υπόψη σου όταν προϋπολογίζεις αυτές τις διαδικασίες ότι συχνά χρειάζονται πολλαπλές διαδικασίες για να δεις ικανοποιητικά αποτελέσματα και οι βελτιώσεις εμφανίζονται σταδιακά κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.

Ενέσιμα

Δεν έχεις αρκετή υπομονή για να περιμένεις τις τοπικές θεραπείες και διαδικασίες να δράσουν και να δείξουν τα οφέλη τους; Για όσους θέλουν πιο άμεσες βελτιώσεις στις λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα υπάρχουν νεότερα πληρωτικά προσώπου που προορίζονται για να εγχυθούν με επιφανειακό τρόπο απευθείας στις γραμμές. Το Redensity by RHA και το Juvederm Volbella είναι δύο σπουδαία πληρωτικά που μπορούν να γεμίσουν άμεσα τις κοιλότητες για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Τα αποτελέσματα με αυτά τα προϊόντα μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα έτος.

Να θυμάσαι: οι λεπτές γραμμές – και η γήρανση – είναι απολύτως φυσιολογικά φαινόμενα που συμβαίνουν σε όλους. Με αυτό το δεδομένο, ΥΠΑΡΧΟΥΝ τρόποι για να μειώσετε αυτές τις γραμμές γύρω από το στόμα, αν σας ενοχλούν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω από τα μάτια με φυσικό τρόπο

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια μας είναι δέκα φορές λεπτότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο δέρματος στο σώμα μας, είναι κάπως ειρωνικό ότι συχνά φαίνεται το πιο παχύ και συνήθως πιο πρησμένο. Δυστυχώς, η πιο ορατή περιοχή του προσώπου μας είναι το σημείο που μαστίζεται από το μεγαλύτερο πρήξιμο, και ακόμη και το καλύτερο κονσίλερ στον κόσμο μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. 

Όσο κι αν θα ήθελα να μπορούσα να σου δώσω μια λίστα με πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις  προκειμένου να αποφύγεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια, η αλήθεια είναι ότι είναι αναπόφευκτες. Παράγοντες όπως οι αλλεργίες, το άγχος, η κούραση, η γενετική και η γήρανση παίζουν ρόλο στη δημιουργία σακουλών κάτω από τα μάτια, και αν δεν έχεις αντιληφθεί το μοτίβο, το μόνο κοινό που έχουν όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι ότι είναι απολύτως αναπόφευκτοι. Πλήρης αποποίηση ευθυνών: Αν αυτές οι σακούλες είναι καθαρά γενετικές, ο μόνος τρόπος για να τις εξαλείψεις εντελώς είναι με πληρωτικά υαλουρονικού οξέος ή με μια βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου. Μπορείς να εφαρμόσεις κάποιες τεχνικές για να ελαχιστοποιήσεις την εμφάνισή τους. 

Τα καλά νέα είναι ότι συμφώνα με τους δερματολόγους υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγούμε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια με φυσικό τρόπο, δηλαδή χωρίς ενέσεις, μακιγιάζ ή θεραπείες. 

  1. Κοιμήσου με το κεφάλι στηριγμένο σε μαξιλάρια 

Αν έπρεπε να τις κατηγοριοποιήσουμε τις αίτιες για την εμφάνιση των ανεπιθύμητων σακούλων κάτω από τα μάτια, αυτό γίνεται με δύο τρόπους: Αρχικά, το πρησμένο βλέμμα κάτω από τα μάτια μπορεί να προέρχεται είτε από υγρό είτε από ένα λιπώδες μαξιλάρι. Αν παρατηρήσεις ότι το πρήξιμο είναι χειρότερο το πρωί και καλύτερο το βράδυ, τότε το πρήξιμο σας προέρχεται πιθανότατα από υγρό. Θα πρέπει γνωρίζεις ότι η κατακράτηση υγρών θα κάνει τις γενετικές σακούλες κάτω από τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο αισθητές. Αν συμβαίνει αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιμόμαστε στηριγμένοι σε μερικά μαξιλάρια, ώστε το υγρό να μη μαζεύεται όλο στην περιοχή κάτω από τα μάτια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Να θυμάσαι επίσης ότι η κατακράτηση υγρών μπορεί επίσης να εκμηδενιστεί με την αναστολή της πρόσληψης αλατιού και την κατανάλωση τόνων νερού πριν από τον ύπνο. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κοκκινα χειλη
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
red lips

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top