Now Reading
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα scrub προσώπου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα scrub προσώπου

Avatar photo

Τα scrub προσώπου είναι απαραίτητα και πρέπει να τα συμπεριλάβεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου σε εβδομαδιαία βάση.

Ο βαθύς καθαρισμός μία ή δύο φορές την εβδομάδα με ένα scrub προσώπου είναι βασικός για την κυτταρική ανανέωση και αποτελεί ένα είναι δύο θεμελιώδη βήματα για την ευεξία του δέρματος μαζί με την ενυδάτωση. 

Η απολέπιση προσώπου, είναι ίσως ένα από τα πιο επιρρεπή σε λάθη βήματα της . Η πολύ ή πολύ λίγη απολέπιση είναι μια διαδικασία που γεννά πολλές αμφιβολίες, αν και δεν είναι καθόλου καινούργια υπόθεση.  

Καλύτερα το πρωί ή το βράδυ; Πόσο συχνά; Τι είδους καλλυντικό να επιλέξεις; Για να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν, ρωτήσαμε διάφορους ειδικούς για τη σωστή διαδικασία και τα καλύτερα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σου. 

Γιατί είναι σημαντική η απολέπιση του δέρματος; 

Όπως και με τα υπόλοιπα καλλυντικά, η απολέπιση απλώς ενισχύει μια διαδικασία που το ίδιο το δέρμα εκτελεί ήδη από μόνο του και της οποίας η ικανότητα χάνεται με τον καιρό. «Το πιο επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας (κεράτινη στιβάδα) αποτελείται από πολλαπλά νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται σαν λέπια στην επιφάνεια του δέρματος, συνέπεια της φυσικής κυτταρικής ανανέωσης», τονίζουν οι Drs Ana Crespo και Juana Coronado, από την ιατρική ομάδα της Clinica Mira+Cueto.  

«Αυτά τα νεκρά κύτταρα ή κερατοκύτταρα εξαλείφονται σταδιακά, αλλά μετά την ηλικία των 30 ετών ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται, καθιστώντας την κεράτινη στιβάδα πιο παχιά και την υφή του δέρματος πιο τραχιά. Επομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν απολέπισης για να ενθαρρύνετε αυτή την ανανέωση.» 

 

Επιπλέον, σε ένα δέρμα με φραγμένους πόρους ή νεκρά κύτταρα, οποιοδήποτε προϊόν εφαρμόζουμε στο πρόσωπο θα δυσκολευτεί να διεισδύσει σωστά και θα δούμε πιο θαμπό δέρμα λόγω αυτής της συσσώρευσης κερατοκυττάρων στην επιφάνεια, αναφέρουν οι γιατροί. Ενώ μια σωστή ρουτίνα που περιλαμβάνει απολέπιση «βελτιώνει και εξομαλύνει την υφή της πιο τραχιάς επιδερμίδας και την κάνει πιο λαμπερή». 

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται απολέπιση του δέρματος; 

Δεν θα πρέπει πότε να ξεχνάμε ότι με την απολέπιση είναι εξίσου σημαντικό να μην το παρακάνουμε, καθώς θα μπορούσε να αποδυναμώσει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και να το κάνει πολύ ευαίσθητο. Για αυτό αν μιλάμε για το κλασικό προϊόν απολέπισης – μπορεί να είναι μια μάσκα ή ένα καλλυντικό με κοκκώδη υφή – η Dafna Shaham, ειδικός στην κοσμετολογία και την αρωματοθεραπεία και δημιουργός της Dafna Skincare, τονίζει ότι καλό είναι να το κάνουμε «μία ή δύο φορές την εβδομάδα για κανονικό, ξηρό και λιπαρό δέρμα». 

 Στην περίπτωση του ευαίσθητου δέρματος ή του δέρματος με ενεργή ακμή, η ειδικός τονίζει ότι η απολέπιση «πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, διότι, αφενός, πρέπει να μειώσουμε την υπερκερατινοποίηση και την πάχυνση της κεράτινης στιβάδας, αλλά θέλουμε επίσης να αποφύγουμε την εξάπλωση της μόλυνσης και, επομένως, την ανάπτυξη άλλων σπυριών». 

Τι ενεργά συστατικά πρέπει να έχει ένα καλό απολεπιστικό; 

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι απολεπιστικών, οπότε τα ενεργά συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε κάθε ένα από αυτά θα είναι διαφορετικά για κάθε περίπτωση: 

  1. Φυσικά απολεπιστικά 

Πρόκειται για αυτά που περιέχουν μικροσωματίδια που απομακρύνουν τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα, πραγματοποιώντας μηχανική απολέπιση. Για το λόγο αυτό, είναι η πιο επιθετικά σε μορφή με το χόριο, γι’ αυτό συνιστάται πάντα η χρήση τους με απαλό μασάζ, ώστε να μην προκαλούν ερυθρότητα, ερεθισμό ή μικροελαττώσεις. «Θα πρέπει να αποφεύγονται σε πολύ ευαίσθητο δέρμα ή σε δέρμα με ευρυαγγείες, καθώς και σε δέρμα με τάση ακμής και ενεργές φλεγμονώδεις βλάβες, επειδή θα μπορούσαμε να μεταδώσουμε τη μόλυνση σε άλλες περιοχές του προσώπου», λένε οι Drs Crespo και Coronado. Όσον αφορά τη συχνότητα χρήσης, συνιστούν «περίπου δύο φορές την εβδομάδα, αν και υπάρχουν πολύ λεπτόκοκκες συνθέσεις που επιτρέπουν πιο συχνή χρήση σε παχύ, ανθεκτικό δέρμα». 

  1. Χημικά απολεπιστικά.

 Όπως εξηγούν οι γιατροί, «πρόκειται για καλλυντικά που λειτουργούν ως ήπια peeling στο σπίτι, επειδή περιέχουν χημικά συστατικά απολέπισης σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Τα δραστικά συστατικά αυτής της ομάδας είναι τα α-υδροξυοξέα (AHAs), όπως το γλυκολικό, γαλακτικό ή μανδελικό οξύ, και τα β-υδροξυοξέα (BHAs), όπως το σαλικυλικό οξύ”. Επιπλέον, τα πολυυδροξυοξέα (PHA), τα οποία είναι πιο ήπια από τα πρώτα, γίνονται επίσης δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Οι ειδικοί τα συνιστούν ειδικά για το ακάθαρτο ή το επιρρεπές στην ακμή δέρμα, επειδή. Μπορούν να χρησιμοποιούνται εβδομαδιαία ή ακόμη και καθημερινά μέσα σε τονωτικά ή λοσιόν και αποτελούν το πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, μετά τον καθαρισμό του προσώπου. Η μόνη προειδοποίηση: το ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να περιορίσει τη χρήση τους, καθώς και όσοι «πάσχουν από ροδόχρου ακμή ή ανεξέλεγκτη δερματίτιδα». 

3.Ενζυμικά απολεπιστικά.  

Παρόμοια με τα χημικά peeling, τα ενζυμικά απολεπιστικά «αποτελούνται από φυτικά ένζυμα που σπάνε το δεσμό μεταξύ των επιφανειακών κυττάρων, διευκολύνοντας την αποκόλλησή τους». Είναι η καλύτερη επιλογή για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς είναι συνήθως λιγότερο ερεθιστικά και συνήθως εφαρμόζονται με τη μορφή μάσκας», εξηγούν οι ειδικοί της Mira+Cueto. 

ΠΗΓΗ:PINTEREST

Απολέπιση την ημέρα ή τη νύχτα; 

Αν και εξαρτάται από το προϊόν, συνήθως οι οδηγίες υποδεικνύουν τον τρόπο χρήσης του, ως γενικό κανόνα, η Dafna Shaham συνιστά την απολέπιση το βράδυ, «επειδή αυτή είναι η ώρα που το σώμα προετοιμάζεται να αναγεννηθεί και, φυσικά, τα κύτταρα του δέρματος επίσης. Αυτή είναι η ώρα μέσα στην ήμερα που η επιδερμίδα είναι πιο χαλαρή και είναι πιο πιθανό να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια έξτρα περιποίηση, γι’ αυτό και το Σαββατοκύριακο είναι συνήθως ιδανικό για να το κάνουμε». 

Παρομοίως, οι Dr. Crespo και  Dr. Coronado συνιστούν νυχτερινή χρήση στην περίπτωση των χονδρόκοκκων φυτικών απολεπιστικών (όπως το πίλινγκ από πυρήνα ή σπόρους βερίκοκου) και των χημικών ή ενζυμικών πίλινγκ, ακολουθούμενων και στις δύο περιπτώσεις από μια ενυδατική και καταπραϋντική μάσκα.  

Η χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας ενδείκνυται σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις: «Εάν χρησιμοποιούμε ρετινόλη στη νυχτερινή μας ρουτίνα, καθώς η ρετινόλη επιταχύνει αυτόν τον νυχτερινό επιδερμικό κύκλο εργασιών και οι απαλές χημικές λοσιόν απολέπισης για καθημερινή χρήση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα». 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top