Now Reading
Αν τα μαλλιά σου είναι άτονα και βαριά το double shampooing μπορεί να τα μεταμορφώσει

Αν τα μαλλιά σου είναι άτονα και βαριά το double shampooing μπορεί να τα μεταμορφώσει

Avatar photo
μπάνιο

Το double shampooing είναι η τεχνική που θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να ανακτήσουν τον όγκο τους.

Εάν τα μαλλιά σου είναι άτονα, βαριά και έχουν έλλειψη όγκου και λάμψης, τότε κατά πάσα πιθανότητα το σαμπουάν που χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό και την φροντίδα τους δεν εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες τους.

Όταν τα μαλλιά σου δείχνουν σε άσχημη κατάσταση ακόμη και αμέσως μετά το λούσιμο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ψεκάσεις τις ρίζες τους με ένα καλό hairspray ή με κάποιο άλλο προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει όγκο. Έστω και για ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχεις ένα καταφέρει να δώσεις μια προσωρινή λύση στο πρόβλημά σου.

Σε πρώτο στάδιο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι προσθέτοντας περισσότερα προϊόντα στα μαλλιά σου δεν διορθώνεις το πρόβλημα, καθώς η υπερβολική συσσώρευση συστατικών μπορεί να είναι και η αρχική αιτία του προβλήματος.
Για να θεραπεύεις τα άτονα κι αδύναμα μαλλιά σου πρέπει πρώτα απ’ όλα να τα απαλλάξεις τα από το περιττό βάρος και ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχεις αυτό είναι το διπλό λούσιμο.

Το διπλό λούσιμο καθαρίζει τα μαλλιά

περιποίηση μαλλιών

Η τεχνική του double shampooing ή αλλιώς του διπλού λουσίματος, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομά της, περιλαμβάνει το λούσιμο των μαλλιών δύο φορές πριν από τη χρήση άλλων θεραπειών. Το πρώτο λούσιμο αφαιρεί τη συσσώρευση προϊόντων, ενώ το δεύτερο καθαρίζει σε βάθος και θρέφει τις ίνες της τρίχας.

Για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το double shampooing, χρησιμοποίησε για το πρώτο λούσιμο ένα σαμπουάν ενισχυμένο με ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντές που απολυμαίνει τα μαλλιά και εξισορροπεί το PΗ στο τριχωτό της κεφαλής.
Τα καθαριστικά σαμπουάν είναι ιδανικά για την αποκατάσταση του όγκου των άτονων μαλλιών. Όταν καθαρίζεις τα μαλλιά σου με τον σωστό τρόπο, τότε θα μπορείς να αντιληφθείς καθαρά πότε είναι έτοιμα για το επόμενο λούσιμο. Βασικός παράγοντας βέβαια είναι να είσαι σίγουρη πως ξεπλένεις πολύ καλά το σαμπουάν με ζεστό νερό.

Για το δεύτερο λούσιμο, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τις ανάγκες του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής σου. Το τριχωτό της κεφαλής έχει περισσότερους αδένες λιπαρότητας από το πρόσωπο. Επομένως, εάν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και το τριχωτό της κεφαλής σου. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν.
Αν το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής σου εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα, τότε θα σε βοηθούσε να χρησιμοποιήσεις το ίδιο σαμπουάν που εφάρμοσες και στο πρώτο λούσιμο.
Εναλλακτικά, θα μπορούσες να επιλέξεις για το δεύτερο λούσιμο ένα σαμπουάν όγκου με σκοπό να τους προσδώσεις πιο γεμάτη εμφάνιση.
Το επόμενο στάδιο μετα το λούσιμο αφορά στο conditioner που λειτουργεί εξαιρετικά για την υφή και τον όγκο των μαλλιών. Αφήσε το conditioner στα μαλλιά και δώσε του τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να δεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα της δράσης του.

Το διπλό λούσιμο είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και η μετέπειτα φροντίδα

φροντίδα μαλλιών
Είναι σημαντικό να έχεις στο μυαλό σου ότι το διπλό λούσιμο αφήνει τα μαλλιά σε ευάλωτη κατάσταση. Επομένως, οι πρακτικές που εφαρμόζουμε για τη μετέπειτα φροντίδα τους επηρεάζουν σημαντικά τον όγκο τους.
Καλό θα είναι είναι να αποφύγεις τη χρήση θερμότητας ενώ τα μαλλιά σου στεγνώνουν, καθώς μπορεί να μειώσει τον όγκο τους και να τα αποδυναμώσει. Αντίθετα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιστολάκι με κρύο αέρα και να φορμάρεις τα μαλλιά σου από την αντίθετη φορά ώστε να αποκτήσουν περισσότερο όγκο. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι προσφέρεις στα μαλλιά σου την απαραίτητη θρέψη με τα κατάλληλα προϊόντα.

Το διπλό λούσιμο δεν ενδείκνυται για καθημερινή χρήση

μπάνιο

Καλό θα ήταν να αποφύγεις το διπλό λούσιμο όταν λούζεσαι καθημερινά, καθώς μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα σκληρό για τα μαλλιά και να επηρεάσει το τριχωτό της κεφαλής.
Σε περιόδους που λούζεσαι καθημερινά προτίμησε ενυδατικά σαμπουάν καθημερινής χρήσης που διατηρήσουν τα επίπεδα παραγωγής λιπαρότητας ισορροπημένα.

 

Διάβασε επίσης:

Μάθε πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, σύμφωνα με τους ειδικούς

Είναι γνωστό ότι το καθημερινό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα μαλλιά πολλών από εμάς: ξηρότητα, σπάσιμο, φριζάρισμα. Είναι πιο δύσκολο, όμως, να απαντήσουμε στο επόμενο φυσικό ερώτημα: Αν όχι κάθε μέρα, πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου; Οι κορυφαίοι κομμωτές και δερματολόγοι λένε ότι αυτό εξαρτάται από την υφή των μαλλιών, το στυλ των μαλλιών και την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής. 

Γιατί δεν πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα 

Το τριχωτό της κεφαλής παράγει έλαια που πηγαίνουν προς τα κάτω στον άξονα της τρίχας, κλειδώνοντας την ενυδάτωση. Το πολύ συχνό λούσιμο ξεπλένει αυτά τα έλαια πριν πάνε κάπου, αφήνοντας τα μαλλιά ξηρά. Η υπερβολική ξηρότητα οδηγεί στη συνέχεια σε σημαντικό σπάσιμο. 

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου με βάση την υφή τους 

Η απάντηση εξαρτάται τόσο από την υφή των μαλλιών όσο και από τον τρόπο ζωής. Τα μαλλιά του καθενός είναι μοναδικά. Αν πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο, αυτό θα επηρεάσει το πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι. Δοκίμασε μερικές διαφορετικές επιλογές και επίλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα μαλλιά σου και ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου. Επίσης, η υφή έχει σημασία. Όσο πιο σγουρά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο δύσκολο είναι για τα έλαια που δημιουργούνται από το τριχωτό της κεφαλής να ταξιδέψουν προς τα κάτω στον άξονα της τρίχας. Αυτά τα έλαια είναι φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες, διατηρώντας τα μαλλιά ενυδατωμένα και υγιή. Τα σγουρά και σγουρά μαλλιά είναι από τη φύση τους πιο ξηρά και επομένως πιο ευαίσθητα στο υπερβολικό πλύσιμο. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ανοιξιατικα νυχια
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top