Now Reading
Έχεις φάει Σουηδικές τηγανίτες; Φτιάξε την απόλυτη συνταγή και απόλαυσέ τες στο πρωινό σου

Έχεις φάει Σουηδικές τηγανίτες; Φτιάξε την απόλυτη συνταγή και απόλαυσέ τες στο πρωινό σου

Avatar photo
Η συνταγή για δαντελένιες τραγανές Σουηδικές τηγανίτες που πρωταγωνιστούν σε ξεχωριστές περιστάσεις

Το ιδανικό πιάτο για ένα ξεχωριστό πρωινό ή brunch με τους αγαπημένους μας.

Οι σπιτικές σουηδικές τηγανίτες είναι ένα όραμα ομορφιάς με τις δαντελένιες τραγανές άκρες και το ελαφρύ, λεπτό κουρκούτι τους. Όπως και οι γαλλικές κρέπες, φτιάχνονται γρήγορα σε ένα ρηχό τηγάνι και διπλώνονται ή τυλίγονται για ένα απολαυστικό πρωινό ή σνακ με νόστιμα φρέσκα μούρα και μαρμελάδα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πιάτο που συνθέτει ένα ιδανικό πρωινό ή brunch, για μια ξεχωριστή ημέρα όπως η γιορτή της Μητέρας, ή μια συγκέντρωση οικογένειας και φίλων το πρωί του Σαββατοκύριακου. Είναι όμως εξίσου νόστιμες και ως σνακ. Αν έχεις παιδιά και τους προσθέτεις μέσα την αγαπημένη τους γέμιση, πραγματικά θα τις λατρέψουν!

Τι είναι οι σουηδικές τηγανίτες;

Η συνταγή για δαντελένιες τραγανές Σουηδικές τηγανίτες που πρωταγωνιστούν σε ξεχωριστές περιστάσεις
www.31daily.com

Οι σουηδικές τηγανίτες δεν είναι σαν τις τυπικές τηγανίτες που τρώμε συνήθως τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Οι σουηδικές τηγανίτες είναι λίγο πιο… εκλεπτυσμένες. Το λαμπερό χρυσό χρώμα τους και τις ανάγλυφες άκρες τους δημιουργούν ένα κομψό έργο τέχνης. Κι ενώ μοιάζουν πολύ με τις γαλλικές κρέπες, έχουν ευδιάκριτες διαφορές που τις κάνουν μοναδικές.

Πώς διαφέρουν οι σουηδικές τηγανίτες με τις γαλλικές κρέπες;

Το σουηδικό κουρκούτι για τηγανίτες περιέχει υψηλότερη αναλογία γάλακτος, βουτύρου και αυγών προς αλεύρι. Οι γαλλικές κρέπες είναι πιο βαριές, πιο πυκνές και μαστιχωτές από τις σουηδικές τηγανίτες. Επιπλέον, οι σουηδικές τηγανίτες σερβίρονται παραδοσιακά με μαρμελάδα (lingonberry ή φράουλα) και σαντιγί.

Η συνταγή για δαντελένιες τραγανές Σουηδικές τηγανίτες που πρωταγωνιστούν σε ξεχωριστές περιστάσεις
www.31daily.com

Τα υλικά της συνταγής

1.2 1/4 φλιτζάνια γάλα
2.2 μεγάλα αυγά
3.2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
4.1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5.1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6.2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
7.μαρμελάδα για το σερβίρισμα

Η συνταγή για δαντελένιες τραγανές Σουηδικές τηγανίτες που πρωταγωνιστούν σε ξεχωριστές περιστάσεις
www.31daily.com

Οδηγίες παρασκευής

1.Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

2.Προσθέτουμε το μισό αλεύρι στο μείγμα του γάλακτος και των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα.

3.Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25εκ. σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε γενναιόδωρα το τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι ή με βούτυρο.

4.Χρησιμοποιώντας ένα 1/3 φλιτζάνι, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνομε το κουρκούτι στο ζεστό τηγάνι και με το ένα χέρι και με το άλλο, στροβιλίζουμε το τηγάνι για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το κουρκούτι. Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Περίπου για 1 λεπτό. Με μια σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

5.Βγάζουμε την τηγανίτα από το τηγάνι και την ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κουρκούτι. Τυλίγουμε ή διπλώνουμε τις τηγανίτες και σερβίρουμε με μαρμελάδα.

Διάβασε επίσης:

Υπέροχο «ψωμί» με γλυκές φράουλες για ανοιξιάτικα απογεύματα

Οι φράουλες είναι από τα πρώτα ανοιξιάτικα φρούτα που βγαίνουν και μας βάζουν σε μια πιο χαλαρή διάθεση. Υπάρχει μια εύκολη και αρκετά ζουμερή συνταγή που θα φτιάξεις με αυτό το φρούτο και είναι το ψωμί με φράουλες. Με μερικά απλά βήματα θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τις φράουλες που μπορεί να σου έχουν περισσέψει και δε θέλεις να πετάξεις.

κέικ με φράουλες

Θα λατρέψεις το πόσο γευστικό και μυρωδάτο είναι αυτό το ψωμί από τον Preppy Kitchen, ειδικά όταν καλύπτεται με ένα λαχταριστό γλάσο φράουλας. Δε χρειάζεται να έχεις ειδικό εξοπλισμό για να φτιάξεις αυτήν την παρασκευή. Δε χρειάζεται ούτε καν μαγιά. Τρυφερό και γευστικό, θα το λατρέψεις είτε σα σνακ, σαν επιδόρπιο ακόμη και σαν πρωινό με τον καφέ σου.

Δες εδώ τη συνταγή

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείς αυτή τη στιγμή από το σπίτι σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST