Now Reading
5 tips για να ελέγξεις τα νεύρα και το άγχος σου πριν από ένα interview

5 tips για να ελέγξεις τα νεύρα και το άγχος σου πριν από ένα interview

Avatar photo
χειραψία

Μια συνέντευξη για εργασία μας δημιουργεί νευρικότητα, όμως με αυτά τα 5 tips θα ηρεμήσεις πριν πας να τη δώσεις.

Η αίσθηση της νευρικότητας δεν αρέσει σε καμία μας, όμως είναι μια φυσική αντίδραση σε κάποιες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα να συναντήσεις για πρώτη φορά τους γονείς του συντρόφου σου ή να κάνεις μια δημόσια ομιλία. Αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση, να απαντήσεις σωστά σε ερωτήσεις που θα σου κάνουν και σε ένα γενικότερο πλαίσιο να δείχνεις αυτοπεποίθηση, να είσαι συμπαθής και να μείνεις αξέχαστη.

Αλλά μερικές φορές τα νεύρα μπορούν να σου κοστίσουν αν δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Η νευρικότητα μπορεί να μας συμβεί και σε μια συνέντευξη για εργασία, προκαλώντας την επιτάχυνση του καρδιακού μας παλμού. Όμως για να αποτρέψεις τα νεύρα που μπορεί να σε πιάσουν αν έχεις να δώσεις συνέντευξη και να σου κοστίσουν τη δουλειά, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις. Σύμφωνα με το glam.com, όπως συμβαίνει με τη διαχείριση του άγχους των γνωριμιών, το κλειδί είναι να προετοιμαστείς πολύ εκ των προτέρων και να χρησιμοποιήσεις δοκιμασμένες τεχνικές μείωσης του άγχους.

αίτηση εργασίας 1. Κάνε μια εικονική συνέντευξη εκ των προτέρων

Εάν η επερχόμενη συνέντευξη σου είναι η πρώτη που κάνεις σε έναν συγκεκριμένο κλάδο ή αν έχει περάσει καιρός από τότε έχεις κάνει, μια εικονική συνέντευξη μπορεί να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς. Μια εικονική συνέντευξη είναι μια πρακτική που περιλαμβάνει μια λίστα κοινών ερωτήσεων κατά τη διάρκεια μιας πραγματικής συνέντευξης. Μπορείς να βρεις δεκάδες βίντεο YouTube που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, και κάποια από αυτά περιλαμβάνουν και συμβουλές. Επίσης μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός φίλου να σου βρει μια λίστα με συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης στο διαδίκτυο και να σου τις κάνει ο ίδιος.

2. Κάνε μια λίστα ελέγχου

Μία από τις παρενέργειες της νευρικότητας είναι ότι μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη μας. Είναι εύκολο να θυμόμαστε ορισμένα πράγματα μέρες πριν από τη συνέντευξη, αλλά μόλις τα νεύρα εμφανιστούν τη μεγάλη μέρα, είναι μια διαφορετική ιστορία. Φτιάξε μια λίστα (τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από τη συνέντευξη) με όλα τα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι να κάνεις εκ των προτέρων. Η λίστα σου μπορεί να περιλαμβάνει υπενθυμίσεις σχετικά με το τι να φορέσεις στη συνέντευξη σου, το βιογραφικό σου και την τοποθεσία της συνέντευξης. Σίγουρα δεν θέλεις να φτάσει η μέρα της συνέντευξης για να ανακαλύψεις πως το ρούχο που θέλεις να φορέσεις χρειάζεται  στεγνό καθάρισμα ή δε σου κάνει. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχεις αντίγραφα του βιογραφικού σου σε ένα χαρτοφύλακα και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πας στο χώρο της συνέντευξης νωρίτερα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είσαι σίγουρη πως ξέρεις την ακριβή τοποθεσία, πού να σταθμεύσεις, εάν υπάρχουν παρακάμψεις και πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσεις εκεί.

λίστα

3. Κάνε την έρευνα σου

Ερεύνησε την εταιρεία στην οποία θα σου πάρουν συνέντευξη. Πολλοί εργοδότες ρωτούν τους συνεντευξιαζόμενους γιατί θέλουν να εργαστούν στην εταιρεία τους ή τι γνωρίζουν γι’ αυτήν, επομένως η έρευνα σου μπορεί να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για αυτές τις ερωτήσεις. Όσο πιο σίγουρη είσαι για τις γνώσεις σου για την εταιρεία, είναι λιγότερες οι πιθανότητες να είσαι νευρική πριν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Μάθε ό,τι μπορείς για την εταιρεία διαδικτυακά και αυτοπροσώπως, εάν είναι δυνατόν. Μπορεί ακόμη και να βρεις χρήσιμες πληροφορίες σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Διάβασε, διάβασε, διάβασε μέχρι να φτάσεις στο σημείο όπου μπορείς να μιλήσεις με σιγουριά για την εταιρεία σε κάποιον άλλο με κλειστά μάτια.

συνέντευξη

4. Πάρε μια βαθιά ανάσα

Μια από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές για κάποιον που βρίσκεται σε αγχωτική ή νευρική κατάσταση ονομάζεται S.T.O.P. Είναι ένα ο σύντομος τρόπος γραφής που σημαίνει Stop, Take a breath, Observe, and Proceed ( σταμάτησε, πάρε μια ανάσα, παρατήρησε και προχώρησε). Αναπτύχθηκε από τον ερευνητή Jon Kabat-Zinn, και αυτή η δεξιότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά που αισθάνεσαι νευρική, αγχωμένη ή ανήσυχη, ακόμη και πριν από μια συνέντευξη για δουλειά. Κάθε φορά που αρχίζεις να αισθάνεσαι τα νεύρα πριν από τη συνέντευξη, σταμάτησε αυτό που κάνεις. Εάν ντύνεσαι για παράδειγμα, σταμάτα να ντύνεσαι. Σταμάτησε για λίγα λεπτά για να σταματήσεις να ανησυχείς. Στη συνέχεια, πάρε μια βαθιά ανάσα και εξέπνευσε, επανέλαβε μερικές φορές εάν χρειάζεται. Παρατήρησε το περιβάλλον, κοίταξε  γύρω σου, όπου κι αν βρίσκεσαι, και μετά συνέχισε αυτό που έκανες.

χειραψία

5. Κάνε κάτι που συνήθως σου δημιουργεί καλή διάθεση

Όλοι έχουν μια δραστηριότητα που τους αρέσει, είτε νιώθουν άγχος είτε όχι. Ακούγοντας μουσική, μια βόλτα, το πλέξιμο, η συζήτηση με έναν στενό φίλο, το μαγείρεμα και το ποδήλατο είναι μερικά παραδείγματα. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, κάνε όποια δραστηριότητα τονώνει τη διάθεση σου πριν από τη συνέντευξη, για να ηρεμήσεις τα νεύρα σου. Μια άλλη επιλογή είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Μερικές φορές μόνο το να κάθεσαι σε πλήρη σιωπή αρκεί για να κρατήσεις τα νεύρα μακριά. Μπορεί να μην σε φέρνει απαραιτήτως σε χαρούμενη διάθεση, αλλά τουλάχιστον, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ήρεμη καθώς πλησιάζει η συνέντευξη.

Διάβασε επίσης:

Φτιάξε σωστά το προφίλ σου στο LinkedIn και βρες «κρυφά» νέα εργασία

Το LinkedIn είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για εύρεση εργασίας, ενώ παράλληλα σε βοηθά στον επαγγελματικό σου προσανατολισμό. Αν ψάχνεις λοιπόν μια νέα δουλειά το LinkedIn είναι εδώ για σένα αρκεί να κάνεις τα σωστά βήματα.

κοπέλα σε γραφείοΗ Linda Pophal, ιδρύτρια της Strategic Communications, βοηθά τους πελάτες στο marketing και όλους τους τρόπους δίνοντας έμφαση στο ρόλο του LinkedIn. Λέει ότι δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσελκύσεις πελάτες και επιχειρήσεις, αλλά λειτουργεί καλά και για όσους αναζητούν εργασία. «Τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν να σκεφτούν το LinkedIn ως μηχανή αναζήτησης και στόχος τους θα πρέπει να είναι να εμφανίζονται σε αναζητήσεις που χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων, οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού και οι διευθυντές προσλήψεων για να βρουν ταλέντα», εξηγεί.

Δες εδώ τον τρόπο.



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST