Now Reading
Χαλάνε οι αγαπημένες σου φράουλες; Να τι πρέπει να κάνεις για να απολαύσεις ακόμη και την τελευταία

Χαλάνε οι αγαπημένες σου φράουλες; Να τι πρέπει να κάνεις για να απολαύσεις ακόμη και την τελευταία

Avatar photo
φράουλα σε μπολ

Η εποχή της φράουλας ξεκίνησε κι αν κάποιες έχουν μούχλα να τι πρέπει να κάνεις.

Η εποχή της φράουλας ξεκίνησε επίσημα, άσχετα αν κάποιες τις αγοράζουμε και το χειμώνα ή τις τρώμε του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι αδύνατον να αντισταθούμε σε αυτόν τον γλυκό πειρασμό. Τι κάνεις όμως όταν αφού έχεις αγοράσει ένα κεσεδάκι με φράουλες διαπιστώνεις πως κάποιες έχουν μούχλα επάνω τους;

Είναι δύσκολο να εντοπίσεις μια μουχλιασμένη φράουλα ειδικά αν βρίσκεται στον πάτο της συσκευασίας. Όταν βρούμε μούχλα στη συσκευασία υπάρχει ο κίνδυνος να μην διαρκέσουν για πολύ χρόνο ή να μουχλιάσουν και τις διπλανές φράουλες. Όμως αληθεύει ότι μια φράουλα θα καταστρέψει και τις υπόλοιπες; Σύμφωνα με το womansworld.com, οι ειδικοί λένε όχι αρκεί να λάβουμε κάποιες προφυλάξεις.

φράουλες σε κεσέΓιατί είναι εντάξει να φάμε τις φράουλες που έχουν απομείνει χωρίς μούχλα

Σύμφωνα με τους ειδικούς για την ασφάλεια των τροφίμων, οι υπόλοιπες φράουλες που δεν έχουν ορατή μούχλα είναι ασφαλείς για κατανάλωση. Τα κεσεδάκια που βρίσκονται συνήθως οι φράουλες δεν είναι γνωστό ότι παράγουν τοξίνες. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα φρέσκα προϊόντα που τρώμε έχουν μικρές ποσότητες σπορίων μούχλας, επειδή η μούχλα εξαπλώνεται γρήγορα.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένες μούχλες παράγουν επιβλαβείς τοξίνες που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Η ανάπτυξη μούχλας σε ξηρούς καρπούς, δημητριακά και μήλα, για παράδειγμα, θα αποτελούσε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτοί είναι οι τύποι τροφών που πρέπει να πετάξουμε εάν μόνο ένα μικρό κομμάτι είναι μολυσμένο. Ωστόσο, οι φράουλες δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στην πραγματικότητα, η κατά λάθος κατανάλωση μιας μουχλιασμένης φράουλας δεν είναι πιθανό ότι θα μας πειράξει – αν και φυσικά, οι ειδικοί στην ασφάλεια των τροφίμων δεν το συνιστούν.

Πώς να αντιμετωπίσουμε τη μούχλα στις φράουλες

Αν βρούμε μια φράουλα με μούχλα, πρέπει να την πετάξουμε. Στη συνέχεια, πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά τις άλλες φράουλες για χτυπήματα ή και μαυρισμένα σημεία. Σε μια τέτοια περίπτωση κόβουμε αυτά τα σημεία και μπορούμε κανονικά να φάμε το φρούτο μας. Θα πρέπει να τρώμε γρήγορα τα φρούτα που έχουν μουχλιάσει γιατί όσο μένουν σπόρια μούχλας (αν και είναι ασφαλή για κατανάλωση σε μικροσκοπικές ποσότητες) θα εξαπλωθούν και θα καταστρέψουν και τα υπόλοιπα.

φράουλες σε μπολΠώς να σώσουμε τις φράουλες βουτώντας τες σε σοκολάτα

Αν και μπορεί να μην φαίνονται, οι φράουλες που εξακολουθούν να είναι ευπαρουσίαστες – χρειάζονται απλώς λίγη ωρίμανση. Βούτηξε τες σε σοκολάτα και φτιάξε ένα τέλειο σοκολατάκι.

  • Βούτηξε τις φράουλες σε λιωμένη σοκολάτα και άφησε τες να κρυώσουν. Στη συνέχεια, βούτηξε τες ξανά.
  • Δημιούργησε ψιλές γραμμές με λευκή σοκολάτα, την οποία έχεις ζεστάνει και περιχύνεις με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια βούτηξε τες σε νιφάδες καρύδας ή σε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
  • Χρησιμοποίησε τα μικρά περιτυλίγματα για cupcakes και βάλε από μια φράουλα με σοκολάτα μέσα κάθε περιτύλιγμα.

φράουλα σε μπολ

Διάβασε επίσης:

Δεν τρως το γκρέιπφρουτ γιατί είναι ξινό; Με 5 τρόπους θα το κάνεις το πιο γλυκό φρούτο

Το γκρέιπφρουτ είναι από τα εσπεριδοειδή που είναι γεμάτα σε βιταμίνες A  και C, και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Όμως κατά γενική ομολογία είναι από τα ξινά φρούτα και μάλιστα αυτός είναι ο λόγος που πολλοί δεν τα τρώνε. Ενώ θέλεις να τα απολαύσεις σου είναι δύσκολο. Κι όμως υπάρχει τρόπος να βελτιώσεις τη γεύση του χωρίς να συνοφρυώνεις το πρόσωπο σου όταν το τρως ή το πίνεις.

εσπεριδοειδήΤο γκρέιπφρουτ διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες, με ορισμένες να έχουν πιο έντονη γεύση από άλλες. Τα πέντε πιο κοινά είναι το oro blanco, το κόκκινο, το ροζ, το pomelo και το λευκό. «Υποτίθεται ότι όσο πιο κόκκινη είναι η σάρκα, τόσο πιο γλυκιά είναι η γεύση, αλλά βρίσκουμε ότι το κόκκινο γκρέιπφρουτ έχει λιγότερο περίπλοκη γεύση», λέει ο διευθυντής τροφίμων Bon Appétit, Chris Morocco στο womansworld.com.

Διάβασε εδώ τους τρόπους για να το φας.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μπακαλιάρος σκορδαλιά


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top