Now Reading
Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Αυτές είναι οι 5 ασκήσεις που βοηθούν να χάσεις λίπους

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Αυτές είναι οι 5 ασκήσεις που βοηθούν να χάσεις λίπους

Avatar photo
ασκήσεις για ώμους με kettlebell

Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος και να πέσεις ένα ή δύο νούμερα κάτω στα ρούχα σου, αυτές είναι οι 5 ασκήσεις που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις στο γυμναστήριο.

Όταν ξοδεύεις πολύτιμο χρόνο στο γυμναστήριο, είναι σημαντικό να έχεις σωστό πλάνο της ρουτίνας σου. Εάν προσπαθείς να μειώσεις, ένα ή δύο νούμερα κάτω, το μέγεθος των ρούχων σου, υπάρχουν συγκεκριμένες προπονήσεις που πρέπει να κάνεις για να το πραγματοποιήσεις άμεσα και με μεγάλη επιτυχία.

Για να ξεκινήσεις μια ολοκληρωμένη ρουτίνα απώλειας βάρους, ο Josh York, ιδρυτής της GYMGUYZ, λέει στο Eat This, Not That! «Κάθε άσκηση είναι ωφέλιμη, αρκεί να κινείς το σώμα σου. Η άσκηση θα σου δώσει καλύτερη σωματική διάπλαση και συνολικά καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ένας συνδυασμός καρδιαγγειακής άσκησης και προπόνησης ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικός για κάθε ρουτίνα φυσικής κατάστασης. Η άσκηση αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και βοηθά να κάψεις θερμίδες, και η προπόνηση ενδυνάμωσης μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις άπαχο μυ που θα βελτιώσει το μεταβολισμό σου και θα δυναμώσει το σώμα σου.»

Έτσι, όσον αφορά στην επιλογή των καλύτερων ασκήσεων για απώλεια βάρους που είναι ιδανικές για εσένα, σημείωσε ότι μπορείς να χάσεις βάρος εκτελώντας οποιοδήποτε είδος βασικής cardio προπόνησης. Αυτό περιλαμβάνει το τρέξιμο ή  το περπάτημα στον διάδρομο, κυκλική προπόνηση ή χρήση ελλειπτικού.

Σύμφωνα με επιστήμη έρευνα, η σωματική άσκηση πριν το διάβασμα ενισχύει τη γνωστική λειτουργία

Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

1.Squats

«Τα squatς χρησιμοποιούν πολλούς μεγάλους μύες στο κάτω μέρος του σώματος, επομένως είναι ιδανικοί για την ανύψωση του καρδιακού παλμού και την οικοδόμηση άπαχων μυών που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος», εξηγεί ο York.

Για να προετοιμαστείς κατάλληλα για squats (ή αλλιώς καθίσματα), κράτα σταθερά τα πόδια σου, ανοιχτά στο πλάτος των ώμων ή στο πλάτος των γοφών. Στη συνέχεια, λύγισε τα γόνατά σου και πίεσε τους γοφούς σου προς τα πίσω καθώς κατεβαίνεις σε ένα squat μέχρι οι μηροί σου να είναι παράλληλοι με το έδαφος (ή χαμηλότερα). Σπρώξε με πίεση και στα δύο πόδια για να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

2.Dumbbell Curls

Για τα Dumbbell Curls ξεκίνα κρατώντας σταθερά τα πόδια σου σε απόσταση ίση με το πλάτος των γοφών. Κράτησε έναν αλτήρα και στα δύο χέρια χρησιμοποιώντας μια ύπτια λαβή. Διατήρησε χαλαρούς ώμους και ενεργοποίησε τον πυρήνα σου. Βεβαιώσου ότι οι αγκώνες σου δεν απομακρύνονται από τα πλάγια σου καθώς κουλουριάζεις ένα από τα βάρη προς τα πάνω προς τον ίδιο ώμο. Επανάφερε σταδιακά τον αλτήρα στην αρχική θέση πριν επαναλάβεις την κίνηση από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με επιστήμη έρευνα, η σωματική άσκηση πριν το διάβασμα ενισχύει τη γνωστική λειτουργία

3.Rows

Σύμφωνα με τον York, μπορείς να εκτελέσεις μια καθιστή σειρά, μια σειρά σκυμμένη ή μια σειρά με αλτήρες. Για να ρυθμίσεις τη σειρά με αλτήρες με ένα χέρι, κράτησε έναν αλτήρα στο ένα χέρι και κράτα σταθερό το αντίθετο χέρι και το γόνατο σε έναν πάγκο προπόνησης. Τέντωσε τελείως το χέρι σου με το βάρος. Στη συνέχεια, κούνησε τον αλτήρα προς τα πάνω προς το ισχίο σου πριν τον κατεβάσεις ξανά προς τα κάτω.

4.Calf Raises

Μπορείς να κάνεις ανύψωση γάμπας με μπάρα ή αλτήρες. Έχε τα πόδια σου σταθερά στο έδαφος ή στο τέλος μιας εύρωστης πλατφόρμας ή σκαλοπατιού. Κράτησε αλτήρες και στα δύο χέρια στα πλάγια του σώματός σου. Ενεργοποίησε τον πυρήνα σου και φέρε σταδιακά τις φτέρνες σου από το έδαφος μέχρι να σταθείς στις μύτες των ποδιών. Στη συνέχεια, κατέβα ξανά στην αρχική θέση.

5.Planks

Τελευταία αλλά πολύ σημαντική στη λίστα με τις καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους είναι η σανίδα.  Αυτή η κίνηση με το σωματικό βάρος ξεκινά με την εκκίνηση σε μια ψηλή θέση σανίδας/pushup. Στη συνέχεια, λύγισε και τους δύο αγκώνες έτσι ώστε οι πήχεις σου να βρίσκονται στο έδαφος. Οι αγκώνες πρέπει να είναι κάτω από τους ώμους και το σώμα πρέπει να είναι ευθεία από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών. Διατήρησε έναν σφιχτό πυρήνα και εστίασε στο να παραμείνεις σταθερά σε αυτή τη θέση για μερικά λεπτά.

Οι 2 σε 1 ασκήσεις που σε απαλλάσσουν αποτελεσματικά από το επίμονο λίπος στο στομάχι

Διάβασε επίσης:

Οι ασκήσεις 2 σε 1 που σε απαλλάσσουν αποτελεσματικά από το επίμονο λίπος στο στομάχι

Υπάρχουν λίγοι στόχοι φυσικής κατάστασης που οι γυναίκες φαίνεται να εκτιμούν περισσότερο από την επίπεδη κοιλιά. Ένα τονισμένο στομάχι μπορεί να είναι ένα εξωτερικό σημάδι ότι ασκείσαι τακτικά και τρώw υγιεινές τροφές που αποβάλλουν το λίπος. Και, το σπλαχνικό λίπος είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο και η φλεγμονή.

Οι 2 σε 1 ασκήσεις που σε απαλλάσσουν αποτελεσματικά από το επίμονο λίπος στο στομάχι

Αυτή η φλεγμονή μπορεί στη συνέχεια να βλάψει τις αρτηρίες και να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο το σώμα διασπά τα λίπη και τα σάκχαρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να μειώσεις πραγματικά συγκεκριμένες περιοχές λίπους, αλλά η εστίαση στις σωστές βασικές ασκήσεις που διεγείρουν την κοιλιακή δραστηριότητα και ενισχύουν τους μύες αντανακλούν στην κοιλιά σου. Επιπλέον, όπως πιθανώς ήδη γνωρίζεις, η άσκηση από μόνη της δεν είναι ο μόνος τρόπος για να μειώσεις το λίπος στο στομάχι. Για να αποχαιρετήσεις οριστικά το λίπος της κοιλιάς, θα πρέπει να εστιάσεις σε έναν τακτικό συνδυασμό μιας δίαιτας ελεγχόμενης με θερμίδες και δημιουργικών ασκήσεων 2 σε 1.

Δες εδώ τις ασκήσεις

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-A
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST