Now Reading
Κάνε την ανατροπή και φτιάξε το πιο κόκκινο Πασχαλινό τσουρέκι με κρέμα λεμονιού

Κάνε την ανατροπή και φτιάξε το πιο κόκκινο Πασχαλινό τσουρέκι με κρέμα λεμονιού

Avatar photo
κόκκινο τσουρέκι

Πάσχα χωρίς τσουρέκι γίνεται, όχι δε γίνεται όμως φτιάξε μια διαφορετική συνταγή.

Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά, κουλουράκια και τσουρέκι δε γίνεται. Παραδοσιακά το σπίτι πρέπει να μοσχομυρίσει τη Μεγάλη Πέμπτη από τα πασχαλινά εδέσματα αλλά πολλές από εμάς τα ετοιμάζουμε νωρίτερα. Και σίγουρα όλες λατρεύουμε το παραδοσιακό, κλασικό τσουρέκι αλλά τι θα έλεγες φέτος να έκανες μια διαφορετική version;

Ο Άκης Πετρετζίκης δημιούργησε ένα πολύ «yummy» κατακόκκινο τσουρέκι και το γέμισε με κρέμα λεμονιού. Τα υλικά για το τσουρέκι είναι τα κλασικά απλά προσθέτει μέσα και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να του δώσει αυτή τη διαφορετική εμφάνιση. Σου προτείνουμε να τη φτιάξεις καθώς οι συνταγές του Άκη είναι και νόστιμες αλλά και πολύ εύκολες για να τις φτιάξεις.

κόκκινο τσουρέκι
instagram@akis_petretzikis

Για το προζύμι

25 γρ. μαγιά φρέσκια
100 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

Για την κρέμα λεμονιού

400 γρ. Arla cream cheese
100 γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη ζύμη

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 γρ. μαστίχα
7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αυγά, μεσαία
100 γρ. γάλα πλήρες
440 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ

Για το σερβίρισμα

200 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Παρασκευή:

λεμόνια ζάχαρη

Κρέμα λεμονιού:

Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από τα λεμόνια και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι.
Καλύπτεις το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά.

Τσουρέκια:

Ρίχνεις σε ένα μπολ τη μαγιά και το γάλα, και ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτεις το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.

Αφού ετοιμαστεί το προζύμι το ρίχνεις στον κάδο του μίξερ και το αφήνεις στην άκρη.
Ρίχνεις στο multi τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το κάρδαμο, και χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί η μαστίχα.
Μεταφέρεις το μείγμα στον κάδο του μίξερ με το προζύμι. Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάς με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά, ανεβάζοντας σταδιακά την ταχύτητα. Κόβεις το βούτυρο σε κύβους και το ρίχνεις στον κάδο. Προσθέτεις το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και συνεχίζεις να χτυπάς σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Πασπαλίζεις ένα μπολ με το ελαιόλαδο, αποσύρεις τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρεις τη ζύμη στο μπολ. Καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και αφήνεις στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται πάλι από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 140°C στον αέρα.
Τοποθετείς τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, την πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα και την κόβεις με ένα μαχαίρι σε δυο ζυμαράκια για να φτιάξεις 2 τσουρέκια. Κόβεις στη μέση και τα δυο ζυμαράκια ώστε να έχεις 4 πιο μικρά ζυμαράκια.
Τοποθετείς σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας.
Ανοίγεις τα δύο ζυμαράκια με τα χέρια σου σε 2 φυτίλια μήκους 60 εκ. (Φυτίλια ονομάζονται οι λωρίδες ζύμης που δημιουργούμε για την παρασκευή των τσουρεκιών.) Τοποθετείς το ένα φυτίλι κάθετα στον πάγκο εργασίας και πιέζεις με τα δάχτυλά σου το κέντρο της για να δημιουργηθεί μια εσοχή. Παίρνεις το δεύτερο φυτίλι και το τοποθετείς οριζόντια πάνω από το πρώτο με τη μέση της να ακουμπάει στο σημείο της εσοχής, ώστε να δημιουργήσεις ένα σταυρό. Ξεκινάς να πλέκεις τα 2 φυτίλια, περνώντας το ένα σταυρωτά από την άλλη πλευρά, το δεύτερο από την άλλη πλευρά και αντίστοιχα, μέχρι να σχηματιστεί το τσουρέκι. Ενώνεις με το χέρι σου την άκρη από τα 2 φυτίλια και την περνάς από κάτω. Απλώνεις το τσουρέκι με τα χέρια σου ώστε να μακρύνει και το μεταφέρεις στο ταψί. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και για το δεύτερο τσουρέκι.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη τα τσουρέκια αφήνοντας άνοιγμα στο πλάι για να παίρνουν αέρα. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Βάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 30 λεπτά στην πάνω σχάρα. Αφού ψηθούν τα βγάζεις από τον φούρνο και τα αφήνεις 15 λεπτά να κρυώσουν.

Βγάζεις την κρέμα από το ψυγείο, κόβεις εγκάρσια τα τσουρέκια και απλώνεις την κρέμα λεμονιού με ένα κουτάλι.
Κλείνεις τα τσουρέκια και πασπαλίζεις με λευκή λιωμένη κουβερτούρα.

Διάβασε επίσης:

Πασχαλινά καλαθάκια από σοκολατένια cupcakes που τρώγονται- Τα κάνεις μια μπουκιά!

Τα πασχαλινά καλάθακια είναι ένα από τα αγαπημένα δώρα του αγαπημένου μας food blogger John Kanell (Preppy Kitchen). Του αρέσει τόσο να τα προσφέρει, όσο και να τα λαμβάνει τώρα την άνοιξη! «Γεμίζει» το δικό μου με σοκολατένια κουνελάκια, αυγά και διάφορες marshmallow λιχουδιές.  Αυτά τα πασχαλινά cupcake καλαθάκια είναι μια πεντανόστιμη μικρή απόλαυση για την επόμενη πασχαλινή συγκέντρωση ή ανοιξιάτικη γιορτή!

πασχαλινά cupcakes σε σχήμα καλαθιού με λουλουδακια

Αν τα φτιάξεις, θα απολαύσεις το πλούσιο και υγρό cupcake σοκολάτας στο εσωτερικό των καλαθιών, αλλά και τα όμορφα μικρά λουλούδια από βουτυρόκρεμα που κοσμούν τα πασχαλινά καλαθάκια, καθώς και τα σοκολατένια αυγά με επικάλυψη καραμέλας. Είναι πραγματικά χαριτωμένο και διασκεδαστικό να τα τσιμπάς!

Δες εδώ τη συνταγή.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημιούργησε ένα ζεστό δείπνο με κριθαράκι, σολωμό Harissa και dressing από ταχίνι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις ονομάστηκε το πιο πολυτελές στον κόσμο



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST