Now Reading
Έχει σημασία πότε κάνεις check-in για την πτήση σου! Δες τα προνόμια που έχεις και δεν το ξέρεις

Έχει σημασία πότε κάνεις check-in για την πτήση σου! Δες τα προνόμια που έχεις και δεν το ξέρεις

Avatar photo
check in αεροπλανο

Το πότε κάνεις check-in για το ταξίδι σου με αεροπλάνο, καθορίζει σε πολλές περιπτώσεις τις παροχές που θα απολαύσεις.

Η πτήση σου έχει κλείσει, οι αποσκευές γεμάτες και είσαι έτοιμος/η να ξεκινήσεις τις υπέροχες διακοπές σου. Όλα είναι έτοιμα για το ταξίδι σου στο αεροδρόμιο — αλλά περίμενε μισό λεπτό. Έκανες check-in στην πτήση σου;

Έχει σημασία πότε κάνεις check-in για την πτήση σου

Σύμφωνα με τον Scott Keyes, ιδρυτή της Scott’s Cheap Flights και συγγραφέα του Take More Vacations, θα πρέπει πάντα να ελέγχεις την πτήση σου τη δεύτερη φορά που η επιλογή είναι διαθέσιμη. «Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου είναι πολύ σημαντικό να κάνεις check-in νωρίς – και όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο», μοιράζεται ο Keyes με το Travel + Leisure.

Σύμφωνα με τον Keyes, εάν πετάς με συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, αυτό μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη σημασία. Για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, επισημαίνει τη Southwest, καθώς η αεροπορική εταιρεία εκχωρεί θέσεις με βάση τη σειρά προτεραιότητας.

«Αυτό το πρώτο σέρβις καθορίζεται από την ώρα που κάνεις  check-in για την πτήση σου», λέει. «Έτσι, αν κάνεις check-in για την πτήση σου, ακόμη και 5 ή 10 λεπτά μετά από αυτό το 24ωρο, πιθανότατα θα μπεις στις ομάδες Β, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να καθίσεις μαζί με την παρέα σου ή να είσαι σε μια θέση στον διάδρομο ή σε μια θέση στο παράθυρο δεν είναι υπέρ σου. Ειδικά αν πρόκειται για μια γεμάτη πτήση.»

Έχει σημασία πότε κάνεις check-in για την πτήση σου

Σύμφωνα με τον Keyes, κάθε φορά που παίρνει μια πτήση Southwest, φροντίζει να ορίζει ένα ξυπνητήρι ή μια υπενθύμιση ημερολογίου, ώστε να μπορεί να έχει την εφαρμογή του ανοιχτή και έτοιμη για check-in.

βαλίτσα σε αεροδρόμιοΈνας άλλος λόγος που ο Keyes προειδοποιεί ότι είναι σημαντικό να κάνεις check-in σε μια πτήση το συντομότερο δυνατό, οφείλεται στον κίνδυνο να καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο και να μην μπορείς να κάνεις check-in κατά την άφιξη. Για παράδειγμα, η American Airlines δεν σου επιτρέπει να κάνεις check in σε μια πτήση εάν φτάσεις εντός 45 λεπτών από την απογείωση για ένα ταξίδι εσωτερικού και εντός 90 λεπτών από την απογείωση για μια διεθνή πτήση, πράγμα που σημαίνει ότι είτε πρέπει να βεβαιωθείς ότι μπορείς πραγματικά να φτάσεις στο αεροδρόμιο νωρίς ή απλά ηρεμήσεις το μυαλό σου, κάνοντας check in εκ των προτέρων. Όσο για το check-in στο αεροδρόμιο το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Keyes λέει, «δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας καλός λόγος να το αναβάλεις μέχρι τότε».

Πέρα από τη διασφάλιση ότι μπορείς να μπεις στο αεροπλάνο, ο Keyes σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν και άλλα καλούδια που μπορείς να κάνεις κάνοντας check-in όσο το δυνατόν νωρίτερα στον ιστότοπο ή την εφαρμογή μιας αεροπορικής εταιρείας. «Μερικές φορές οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν την επιλογή θέσεων μετά το check-in ή τουλάχιστον έχουν την πρώτη επιλογή σε σύγκριση με τους ανθρώπους που κάνουν check-in αργότερα», λέει. «Είναι σπάνιο αυτές τις μέρες, αλλά κάθε τόσο, η ώρα του check-in μπορεί να είναι το κριτήριο για τον καθορισμό των αναβαθμίσεων.»

Έχει σημασία πότε κάνεις check-in για την πτήση σου

Ο Keyes λέει ότι, μερικές φορές, μπορεί να είναι ακόμη και το tiebreaker για το ποιος θα βρει θέση σε μια υπερπλήρη πτήση. Σημειώνει, και αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά , γιατί να ρισκάρεις; Καθώς έχεις ήδη κάνει check-in σαν υπεύθυνος ταξιδιώτης, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα , οπότε προχώρησε στο μπαρ του αεροδρομίου και απόλαυσε υπεύθυνα τις ταξιδιωτικές σου συνήθειες.

check in αεροπλανο

Διάβασε επίσης:

Πώς να πακετάρεις μια χειραποσκευή με το σωστό τρόπο για ένα ταξίδι χωρίς άγχος

Mια χειραποσκευή είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια αποσκευών που μπορείς να έχεις ενώ ταξιδεύεις. Μέσα εκεί μπορεί να έχεις τα τιμαλφή σου αλλά και τις συσκευές με τις οποίες μπορείς να διασκεδάσεις στο ταξίδι σου αλλά να έχεις μερικά αντικείμενα, όπως κάποιο extra ρούχο σε περίπτωση που κάτι συμβεί με τις αποσκευές σου. Το ταξίδι μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό, αλλά με τη σωστή τσάντα χειραποσκευής και τα σωστά βασικά αντικείμενα που είναι συσκευασμένα σε αυτήν, μπορείς να μην έχεις άγχος για το ταξίδι σου.

βαλίτσα με ρούχα

Οι καλύτερες χειραποσκευές ταξιδιού

Μέγεθος

Το πρώτο και το πιο σημαντικό που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι το σωστό μέγεθος. Οι κανονισμοί της Διοίκησης Αεροπορίας λένε ότι οι χειραποσκευές δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις διαστάσεις των 55×35εκ. και βάρος μέχρι 8 κιλά. Ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα ή στον κλειστό αποθηκευτικό χώρο που υπάρχει στο αεροπλάνο.

Δες εδώ πώς να πακετάρεις μια χειραποσκευή με το σωστό τρόπο

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν βάφεις το σαλόνι σου καλό είναι να αποφύγεις αυτά τα 3 χρώματα αν θέλεις να έχεις καλοτυχία
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ο χρόνος μπροστά στην οθόνη επηρεάζει τον ύπνο και την ψυχική υγεία των εφήβων







Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr