Now Reading
7 συμβουλές για να αποκτήσεις μια πιο υγιή σχέση με το τηλέφωνό σου

7 συμβουλές για να αποκτήσεις μια πιο υγιή σχέση με το τηλέφωνό σου

Avatar photo
ζευγαρι διπλα στη θαλασσα που κοιταζει το κινητο του

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο κόμματι της ημέρας μας κρατώντας το κινητό μας τηλέφωνο στο χέρι και δεν το αφήνουμε πάρα για συγκεκριμένους λόγους, έχει έρθει η στιγμή να αποκτήσουμε μία διαφορετική επαφή με το τηλέφωνο μας.

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου επτά ώρες την ημέρα στο τηλέφωνο του και  σε οθόνες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια έκθεση. Ενώ οι ψηφιακές συσκευές προσφέρουν οφέλη όπως η σύνδεση, η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία, οι πληροφορίες, όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας. 

Ακολουθούν 7 συμβουλές για το πώς να αναπτύξεις μια πιο υγιή σχέση με το κινητό σου τηλέφωνο 

Πόση ώρα περνάτε κοιτάζοντας μια οθόνη καθημερινά; Σύμφωνα με μια έκθεση, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου επτά ώρες την ημέρα σε οθόνες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Και ο αριθμός αυτός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος αν η δουλειά σου γίνεται κυρίως μπροστά από έναν υπολογιστή. 

φορητος υπολογιστης και τηλεφωνο

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε υπερβολική χρήση των ψηφιακών συσκευών, περνώντας πολύ ώρα είτε δουλεύοντας είτε απολαμβάνοντας την απόσπαση της προσοχής μας σε τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές ή ακόμη και σε ακουστικά. Οι ειδικοί μας κατηγορούν ότι είμαστε εθισμένοι στην τεχνολογία και μας προειδοποιούν για τους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. 

αντρας που φωτογραφιζει ενα τραπεζι με πρωινο με το τηλεφωνο του  

Ένα σημαντικό παράδοξο εδώ είναι ότι συχνά αποσυρόμαστε στον ψηφιακό κόσμο για να ξεφύγουμε από το άγχος του φυσικού κόσμου, αλλά μπορεί να καταλήξουμε απλά να συλλέγουμε άλλα είδη ψηφιακού και φυσικού άγχους στην πορεία.  

Οι ψηφιακές συσκευές, όπως τα τηλέφωνα και οι φορητοί υπολογιστές, έχουν οφέλη, αλλά η υπερβολική χρήση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευτεί μακροχρόνιες μελέτες σχετικά με το θέμα. Και αν τις πάρουμε μαζί, οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα αυξανόμενο και σημαντικό σώμα γνώσεων, το οποίο είναι δύσκολο να απορριφθεί ή να αγνοηθεί: η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας. 

 Καθημερινά γίνεται όλο και πιο έντονος ο κίνδυνος ότι η υπερβολική χρήση των ψηφιακών συσκευών είναι τοξική για την υγεία μας. Η καταπόνηση των ματιών, ο πόνος στον αυχένα, ο κακός ύπνος, το άγχος, οι τραυματισμοί από επαναλαμβανόμενη καταπόνηση κάθε είδους και η μειωμένη λειτουργία των χεριών είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που μπορεί να έχεις ή να αποκτήσεις από τη χρόνια και υπερβολική χρήση οθονών και συσκευών και οι έρευνες δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί αυξάνεται. 

γυναικα που βγαζει σελφι   

Πώς να ανακτήσεις τον έλεγχο 

  1. Εξασκήσου στο να κλείνεις συνειδητά τις ψηφιακές  συσκευές

Κράτησε τις μακριά από τα μάτια σου και άφησε τες στην άκρη όταν δεν τις χρησιμοποιείς, ειδικά τη νύχτα. Εξόρισε τες από την κρεβατοκάμαρα και πάρε ένα ξυπνητήρι ώστε να μην χρησιμοποιείτε το ξυπνητήρι του τηλεφώνου και θα κοιμάσαι σίγουρα καλύτερα χωρίς το scrolling αργά το βράδυ. Προσπάθησε να σταματήσεις τη συνήθεια να βλέπεις τηλεόραση με το τηλέφωνό  δίπλα. Απλά επικεντρώσου σε μια εργασία κάθε φορά χωρίς την απόσπαση της προσοχής από μια άλλη οθόνη. 

  1. Θέσε στον εαυτό σου όρια χρόνου οθόνης

Ο πολύς χρόνος στην οθόνη μπορεί να σας προκαλέσει πονοκεφάλους. Προσέξε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς την τεχνολογία και αξιοποίησε λειτουργίες όπως οι φωνητικές σημειώσεις, οι οποίες σου επιτρέπουν να επικοινωνείς χωρίς να κοιτάς για πολλή ώρα μια οθόνη. 

γυναικα που στελνει μηνυμα στο κινητο της τηλεφωνο   

  1. Σταματά να εκτίθεσαι σε ψηφιακούς περισπασμούς

Η συνεχής διακοπή μπορεί να προκαλέσει σωματικό και ψυχικό στρες. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις όταν θέλεις να επικεντρωθείς πλήρως σε κάτι και κράτησε το τηλέφωνό σου μακριά από το γραφείο σου. Έρευνες δείχνουν ότι το να έχεις το τηλέφωνό σου κοντά, ακόμη και αν δεν βουίζει ή δεν χτυπάει και ακόμη και αν είναι απενεργοποιημένο, μπορεί να βλάψει την απόδοσή σου. 

κινητο τηλεφωνο μεσα σε φυτα   

  1. Προγραμμάτισε κατάλληλο χρόνο χωρίς ψηφιακά μέσα

Η κατάθλιψη και το άγχος είναι ένα αποτέλεσμα της ψηφιακής υπερφόρτωσης. Επομένως, το να απομακρυνθείς για λίγο από τον ψηφιακό κόσμο είναι σημαντικό. Κάνε μια βόλτα στη φύση, διάβασε ένα βιβλίο, κάνε μια βόλτα με το ποδήλατο και οτιδήποτε άλλο σε απομακρύνει για λίγο από τις οθόνες. Είναι σημαντικό να βρεις χρόνο και χώρο για να απομακρυνθείτε από τις ψηφιακές συσκευές, όπως το κινητό τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή. 

  1. Κάνε τις οθόνες πιο εύχρηστες για τα μάτια

Η υπερβολική χρήση των οθονών μπορεί να καταπονήσει τα μάτια μας και να επηρεάσει την όρασή μας. Στάματα να προσπαθείς να δεις και να καταλήγεις να αλληθωρίζεις σε μικροσκοπικές οθόνες για να κάνεις εργασίες που θα ήταν καλύτερο να γίνουν σε φορητό υπολογιστή με μεγαλύτερη οθόνη. Μείωσε το μπλε φως στις συσκευές και κάνε χρήση όλων των άλλων χρήσιμων χαρακτηριστικών προσβασιμότητας. Άρχισε με την αντανάκλαση της οθόνης και βεβαιώσου ότι η ένταση του ήχου δεν θα σπάει τα τύμπανα των αυτιών σου. 

ζευγαρι διπλα στη θαλασσα που κοιταζει το κινητο του   

  1. Πάρε τον έλεγχο του χάους της υπερφόρτωσης πληροφοριών

Οργάνωσε σωστά το τηλέφωνο, τον υπολογιστή και το tablet σου, ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιείς πιο αποτελεσματικά. Ορισμένες εφαρμογές σας βοηθούν πραγματικά να πάρεις πίσω τον έλεγχο της ζωής σου και να εργάζεσαι πιο ήρεμα και αποτελεσματικά. Οι εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου μετρούν πόσο χρόνο ξοδεύεις μπροστά στην οθόνη και ναι η διάρκεια αυτή είναι ικανή να μας τρομάξει.   

  1. Κάθισε καλά και αναπαυτικά όταν ασχολείσαι με ψηφιακές συσκευές

Το να σκύβεις πάνω από ένα τηλέφωνο ή να καμπουριάζεις πάνω από το φορητό υπολογιστή θα βλάψει τον αυχένα και την πλάτη σου. Κάθισε σε όρθια, τεντώσου τακτικά και ασκήσου συχνά χωρίς το τηλέφωνό στα χέρια.  

Διάβασε επίσης:

Το κινητό σου μπορεί να σε αρρωσταίνεις χωρίς να το ξέρεις- Πώς θα το δεις και τι να κάνεις

Είναι πανεύκολο να παραμείνουμε κολλημένοι στα κινητό μας. Αν στο έλεγε αυτό κανείς πριν από 20 χρόνια θα γελούσες τόσο πολύ που θα έμοιαζε με αστείο… από άλλον πλανήτη!Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς κρατούν συνδεδεμένους με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα ενώ η αποστολή γραπτών μηνυμάτων καθιστά δυνατή τη συνομιλία με οποιονδήποτε σε μια στιγμή. Για να μη μιλήσουμε για τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που μας διασκεδάζουν για ώρες. Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε ακόμη και τα τηλέφωνά μας ως ξυπνητήρια για να ξυπνάμε το πρωί, καθιστώντας τα μια τεχνολογία στην οποία βασιζόμαστε πραγματικά καθημερινά. Έχεις σκεφτεί όμως πως το κινητό σου μπορεί να σε αρρωσταίνει;

Αν και η τεχνολογία είναι καταπληκτική και χρήσιμο εργαλείο, συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα laptop μπορεί να εκπέμπουν επιβλαβή κύματα (EMF) που μας κάνουν να νιώθουμε νωθροί και άρρωστοι. Η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό σου μπορεί να είναι πιο επιβλαβής για τον οργανισμό σου απ’ όσο νομίζεις.

το κινητο σου μπορει να σε αρρωσταίνει

Τι μας κάνουν τα EMF;

Σύμφωνα με άρθρο του Womansworld.com, πολλοί από εμάς είμαστε υπερβολικά εκτεθειμένοι σε ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες (EMF) που εκπέμπονται από τα ηλεκτρονικά. Οι άνθρωποι είναι συχνά κουρασμένοι από την οξεία, αθροιστική και χρόνια έκθεση στο EMF. Ο λόγος; Τα EMF έχει αποδειχθεί ότι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων.

Πώς μπορώ να περιορίσω την έκθεση σε EMF;

Νιώθεις νωθρότητα και ανησυχείς ότι φταίνε τα EMF;  Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υπερβολική έκθεση και να νιώσεις καλύτερα.

Δες εδώ τι κακό σου κάνει το κινητό σου 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST