Now Reading
Η κοινή μέθοδος δοκιμής δείγματος βαφής του σπιτιού μας που κάνουμε όλοι λάθος

Η κοινή μέθοδος δοκιμής δείγματος βαφής του σπιτιού μας που κάνουμε όλοι λάθος

Avatar photo
Η κοινή μέθοδος δοκιμής δείγματος βαφής του σπιτιού μας που κάνουμε όλοι λάθος

Όταν αποφασίζουμε να βάψουμε το σπίτι μας συνήθως όλοι κάνουμε το ίδιο λάθος στην επιλογή χρωμάτων.

Όταν αποφασίζουμε να βάψουμε ή να ξανά βάψουμε το εσωτερικό του σπιτιού μας είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στην εσωτερική διακόσμηση, αλλά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που κοινοποιήθηκε από το Yahoo!, περίπου το 15% των Αμερικανών, και όχι μόνο, μετανιώνουν για τις χρωματικές επιλογές τους. Συνήθως μετά από από όλη τη σκέψη που έχουμε κάνει για το τι χρώμα θα βάψουμε το σπίτι μας, όταν τελικά φτάνουμε στο χρωματοπωλείο γοητευόμαστε από την εμφάνιση των πολλών χρωμάτων βαφής. Αν και είναι δελεαστικό να αγοράσουμε μια ντουζίνα δείγματα μπογιάς, αυτά τα μικρά δείγματα χρωμάτων μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη μέθοδος για να προσαρμόσουμε σε ένα χρώμα τοίχου που θα λατρέψουμε μακροπρόθεσμα.

Η κοινή μέθοδος δοκιμής δείγματος βαφής του σπιτιού μας που κάνουμε όλοι λάθος

Το να κοιτάμε τα δείγματα βαφής από μακριά ή να τα κολλάμε με ταινία στον τοίχο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε πλήρως τους υποτόνους ή να καταλάβουμε την επίδραση που θα έχουν στο δωμάτιο. Αυτό συμβαίνει επειδή η αντίληψη μας θα επηρεαστεί από το μέγεθος των δειγμάτων, τον φωτισμό, την τοποθεσία και τυχόν χρωμάτων φόντου που υπάρχουν ήδη στο δωμάτιο. Υπάρχει τρόπος όμως για να βρεις την τέλεια απόχρωση.

Τα δείγματα είναι πολύ μικρά για να δούμε τη μεγάλη εικόνα

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους τα δείγματα βαφής δεν είναι ένα ακριβές εργαλείο για να αποφασίσουμε το χρώμα του τοίχου. Πρώτα από όλα είναι απλά πολύ μικρά για να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε την τέλεια απόχρωση χρώματος. Το χρώμα μπορεί να φαίνεται συναρπαστικό και μοναδικό σε ένα μικρό τετράγωνο, αλλά θα ήταν πολύ υπερβολικό ή πολύ βαρετό σε έναν ολόκληρο τοίχο; Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε από τα εκατοστά του χάρτινου δείγματος αν το χρώμα θα βγει αναπόφευκτα ελαφρώς διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε.

Η κοινή μέθοδος δοκιμής δείγματος βαφής του σπιτιού μας που κάνουμε όλοι λάθος

Επιπλέον το υπάρχον χρώμα του τοίχου σου μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματα σου για το χρώμα, ωθώντας σε σε μια επιλογή που μπορεί να μην είναι η καλύτερη για το όραμα σου για το χώρο. Εκτός από το βασικό χρώμα του τοίχου, το μικρό μέγεθος των δειγμάτων μπορεί να επισκιαστεί από προϋπάρχοντα έπιπλα, φωτισμό, αντανακλάσεις και υφές στο δωμάτιο. «Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτηση των ίδιων των δειγμάτων πολύ κοντά μεταξύ τους», κάτι που είπε στο House Digest ο πρεσβευτής της επωνυμίας Farrow & Ball, Patrick O’Donnell, «θα αποσπάσει το ένα το άλλο αλλά και εσάς, και θα κάνει πιο δύσκολο να κάνετε μια σαφή επιλογή».

Πώς να επιλέξεις χρώμα για το σπίτι σου

Καθώς βρίσκεσαι στο χρωματοπωλείο είναι  μια εξαιρετική ιδέα να συγκεντρώσεις κασι να αγοράσεις μερικά δείγματα μπογιάς και να τα δοκιμάσεις στο σπίτι. Χρησιμοποίησε τα για να περιορίσεις τις επιλογές σου, αλλά ποτέ μην πάρεις την τελική σου απόφαση με ένα δείγμα μόνο. Αντ ‘αυτού, πάρε δείγματα με αγαπημένα σου  χρώματα και βάψε τμήματα του τοίχου. «Εάν δεν θέλετε να βάψετε την περιοχή απευθείας, ζωγραφίστε το μήκος ενός μεγάλου φύλλου χαρτιού επένδυσης», συνέστησε ο Patrick O’Donnell «αυτό το μεγάλο κομμάτι μπορείτε να το δείτε σε διαφορετικούς τοίχους στο ίδιο δωμάτιο και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Εάν αποφασίσετε να βάψετε απευθείας στον τοίχο, μην βάψετε πολύ καλά τα σημεία, διότι μπορεί να δημιουργήσουν ένα παχύ στρώμα κάτω από το τελικό σας χρώμα βαφής». Όμως μην πετάξεις τα δείγματα βαφής γιατί μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις  έναν εμπνευσμένο διακοσμητικό πίνακα.

Η κοινή μέθοδος δοκιμής δείγματος βαφής του σπιτιού μας που κάνουμε όλοι λάθος

Διάβασε επίσης:

Με αυτή την diy κατασκευή από κορνίζες και λίγο χρώμα θα δεις τον τοίχο του σπιτιού σου αλλιώς

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να αλλάξουμε ριζικά πολλά πράγματα στη διακόσμηση του σπιτιού μας, όπως πράγματα που θέλαμε από καιρό να αφήσουμε πίσω μας, αντικείμενα που χρειάζονταν ανανέωση αλλά και να δώσουμε ένα φρεσκάρισμα σε όσα μας χαλούν τη διάθεση. Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη εποχή για να δώσεις μια νέα πνοή στον τοίχο του σπιτιού σου να τον αλλάξεις, με κάτι που εδώ και καιρό αναζητούσες αλλά δεν ήξερες τι.

Μεταμόρφωσε τον τοίχο σου με μια diy απλή τεχνική από κορνίζες και λίγο χρώμα
https://abeautifulmess.com/

Κι επειδή τα πάντα γύρω μας γεννούν ιδέες, μια DIY ιδέα είναι αυτή που μπορεί με μια και μόνο κίνηση να κάνει οποιοδήποτε τοίχο του σπιτιού σου να μεταμορφωθεί. Πώς; Με κορνίζες!

Εδώ θα δεις πώς να κάνεις την diy κατασκευή.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΛΑΤΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γλυκό που μας κάνει να επιστρέφουμε στις ρίζες μας, στην παράδοση και στη γευστική κουλούρα μαςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr