Now Reading
5 μυστικά για να διαμορφώσεις τη μικρή κουζίνα σου σε μοντέρνα και να κερδίσεις χώρο

5 μυστικά για να διαμορφώσεις τη μικρή κουζίνα σου σε μοντέρνα και να κερδίσεις χώρο

Avatar photo

Η κουζίνα θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία και αγαπημένα δωμάτια του σπιτιού. Δοκίμασε τις ιδέες διακόσμησης για μικρές κουζίνες που σου προτείνουμε και κέρδισε χώρο.

Πολλές από εμάς έχουμε μικρές κουζίνες και νιώθουμε απογοητευμένες από την έλλειψη χώρου. Οι περιορισμοί μιας μικροκαμωμένης κουζίνας σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πιο εφευρετικοί με τις ιδέες μας για την κουζίνα. Ο σχεδιασμός της σημαίνει επίσης λιγότερα χρήματα που δαπανώνται για ντουλάπια, αφήνοντας ενδεχομένως περισσότερο προϋπολογισμό για φωτισμό και συσκευές.

Η διάταξη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν σκέφτεσαι πώς να σχεδιάσεις μια κουζίνα που δεν έχει χώρο. Ο Ben Burbidge, Διευθύνων Σύμβουλος της Kitchen Makers λέει, «Όταν παρουσιάζεις μια μικρή κουζίνα, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η διάταξη για να βεβαιωθείς ότι κάθε εκατοστό της κουζίνας χρησιμοποιείται». Η παλιά συμβουλή να θεωρείς το ψυγείο, τον φούρνο και τον νεροχύτη ως σημεία σε ένα τρίγωνο και να διασφαλίζεις ότι η απόσταση μεταξύ τους δεν είναι πολύ περιορισμένη ισχύει ακόμη και σε μικρούς ή άβολους χώρους.

«Τα επιλεγμένα χρώματα και υλικά μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις την κουζίνα σου πιο ευρύχωρη», προσθέτει ο Ben Burbidge. «Σκέψου να χρησιμοποιήσεις καθρέφτες ή ανοιχτόχρωμες πινελιές ώστε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Όσον αφορά τους συνδυασμούς χρωμάτων, δεν είναι απαραίτητο να επιμείνεις σε μια φωτεινή παλέτα σε μικρές κουζίνες, επομένως μην φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις χρώμα.

1. Δοκίμασε το απλό ασπρόμαυρο

Διατήρησε το σχέδιο της κουζίνας πραγματικά απλό με μαύρο ντουλάπι από κάτω και ένα λευκό πίσω μέρος και ανοιχτά ράφια από πάνω. Συχνά περιγράφεται ως «κουζίνα σμόκιν», αυτή η μονόχρωμη εμφάνιση είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή και μοντέρνα.

2. Ανακάτεψε ξύλα και λευκά

Δοκίμασε ένα σχέδιο ξύλου και λευκού εμπνευσμένου από το Scandi για φωτεινή και ευάερη αίσθηση. Μεγάλες επιφάνειες από ξύλινο δάπεδο και λευκά ντουλάπια θα δημιουργήσουν μια ήρεμη και χωρίς ακαταστασία πρώτη εντύπωση. Θα μπορούσες πάντα να ενσωματώσεις μερικά ανοιχτά ράφια και να προσθέσεις χρώμα με φυτά ή χρωματιστά πιάτα και μπολ.

3. Πρόσθεσε μια λειτουργία διασκεδαστικού φωτός

Ενσωμάτωσε διασκεδαστικό φωτισμό όπως αυτή η βιομηχανική χάλκινη μονάδα ανοιχτών ραφιών με εκτεθειμένους λαμπτήρες. Αυτό δημιουργεί μια ξεχωριστή ζώνη και ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Οι μικρές κουζίνες μπορεί να αισθάνονται ήπιες, γι’ αυτό σκέψου τρόπους για να προσθέσεις ένα επίπεδο έκπληξης ή οπτικού ενδιαφέροντος για να μειώσεις το γεγονός ότι είναι ένας μικρός χώρος.

4. Κρέμασε γάντζους

Χρησιμοποίησε τους τοίχους και κράτησε τα πράγματα όμορφα και ανοιχτά κρεμώντας πολλά άγκιστρα αποθήκευσης, όπως αυτές οι μαύρες ράγες και γάντζοι που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση κούπες. Σημαίνει ότι έχεις όλες τις κούπες σου μπροστά και τις πιάνεις.

5. Πλακάκια σε απαλούς φυσικούς τόνους

Τα προσεκτικά επιλεγμένα πλακάκια είναι το μυστικό όπλο όταν σχεδιάζεις μικρές κουζίνες. «Τα ματ πλακάκια σε ανοιχτόχρωμους, σιωπηλούς και φυσικούς τόνους ή γυαλιστερά πλακάκια υψηλής ανακλαστικότητας είναι εξαιρετικοί τρόποι δημιουργίας αίσθησης χώρου», λέει ο Adrian Blundell, Διευθυντής Παραγωγής, Craven Dunnill Jackfield. Μην χρεισημοποιείς μικρά πλακάκια ή πλακάκια με έντονα σχέδια, καθώς ενώ μπορούν να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακό τοίχο, πιθανότατα θα υπερνικήσουν έναν μικρό χώρο.
«Οι μικτές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των συνδυασμών κεραμικού και πέτρας, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για τη δημιουργία γεωμετρικών διατάξεων εμπνευσμένων από τη σύγχρονη εποχή, ιδανικές για μοντέρνες ιδέες κουζίνας », συμπλήρωσε ο Adrian Blundell.

Καθάρισε τον φούρνο σου με οδοντόβουρτσα και άλλα φυτικά καθαριστικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου

Η καθαριότητα του φούρνου είναι ίσως από τα πιο βαρετά πράγματα που έχεις να κάνεις, αλλά πρέπει. Αφορά την υγεία σου και μόνο, οπότε δε χωράει λόγος να το αφήσεις για κάποια άλλη μέρα. Είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε πάρα πολύ και καλό είναι να την συντηρούμε.

Στην καθαριότητα του φούρνου συνήθως για γρηγοράδα χρησιμοποιούμε έντονα χημικά προϊόντα, τα οποία είναι βλαβερά για τον οργανισμό μας αλλά και μυρίζουν πολύ έντονα. Υπάρχουν τρόποι πιο φυσικοί να καθαρίσεις το φούρνο σου και είναι και αποτελεσματικοί. Ακολουθούν χρηστικά hacks για να κάνεις έναν πλανήτη πιο βιώσιμο!

1. Καθάρισε τον φούρνο σου με ηλεκτρική σκούπα, είναι η αρχή του παντός

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξεις για να καθαρίσεις το φούρνο σου, ξεκίνησε να καθαρίσεις με ηλεκτρική σκούπα από τη βρωμιά, τη σκόνη, τα ψίχουλα και τα υπολείμματα. Θα πρέπει επίσης να σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα και μετά την εκτέλεση του κύκλου αυτοκαθαρισμού.  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας ή αν αυτό σου φαίνεται πολύ ισχυρό, δοκίμασε το εξάρτημα για τις σχισμές.

2.Αγαπημένα ξίδι και μαγειρική σόδα

Αν ο φούρνος σου είναι βρώμικος, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις έναν συνδυασμό από ξύδι και μαγειρική σόδα. Ο Sean Parry της Neat Services προτείνει να αναμείξουμε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα με νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα. «Στη συνέχεια, απλώστε την πάστα σε όλο τον πυθμένα του φούρνου, τα πλευρικά τοιχώματα και το εσωτερικό της γυάλινης πόρτας του φούρνου, αποφεύγοντας τα θερμαντικά στοιχεία», λέει.

Άφησε το μείγμα για τουλάχιστον δύο ώρες ή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, γέμισε ένα μπουκάλι ψεκασμού με μισό νερό και μισό λευκό ξύδι και ψέκασε το πάνω από τη μαγειρική σόδα. «Το οξύ στο ξύδι θα αντιδράσει με τη μαγειρική σόδα, προκαλώντας της να αφρίσει», λέει. «Αυτή η δράση βοηθά στην απομάκρυνση των καμένων λεκέδων από τα τρόφιμα από το φούρνο».

Μετά από 30 λεπτά, χρησιμοποίησε μια λαστιχένια σπάτουλα κι ένα πανί για να αφαιρέσεις το μείγμα μαγειρικής σόδας. Ολοκλήρωσε σκουπίζοντας τα πάντα με ένα υγρό πανί.

3 .Αλάτι το θαυματουργό

Σύμφωνα με τον Nathan Ripley του Maid Just Right, η χρήση αλατιού είναι ένας γρήγορος, φθηνός και εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις έναν φούρνο. «Ενώ ψήνετε, μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν διαρροές από το φαγητό που ετοιμάζετε στην επιφάνεια του φούρνου», λέει. «Σε αυτή την περίπτωση, ανοίξτε γρήγορα τον φούρνο και πασπαλίστε με λίγο αλάτι τη διαρροή. Αφού κρυώσει ο φούρνος, θα έχετε ευκολότερο χρόνο να αφαιρέσετε αυτή τη βρωμιά».

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σαλόνι καναπές άσπρος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σαλόνι

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top