Now Reading
Τι θέλει να γίνει η Gen Z όταν μεγαλώσει

Τι θέλει να γίνει η Gen Z όταν μεγαλώσει

Avatar photo
generation z

Επιχειρηματίες, γιατροί και μηχανικοί είναι τα επαγγέλματα που βρίσκονται στο top 3 των επαγγελμάτων που προτιμά η Gen Ζ.

Παρά την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον εθισμό των νέων στο διαδικτυακό περιεχόμενο, οι περισσότεροι Gen Z-ers  φαίνεται πως βλέπουν την επαγγελματική μελλοντική τους πορεία σε ένα πιο «παραδοσιακό» πλαίσιο. Η γενιά των Gen Z στοχεύει σε μια σταδιοδρομία που όπως φαίνεται από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο axios.com δεν προάγει το διαδίκτυο και τα social media ως πρωταρχικό στόχο αλλά πιο παραδοσιακά επαγγέλματα.

Ποια είναι η Gen Ζ

gen zΗ Generation Z (κοινώς Gen Z για συντομία) είναι γνωστή και ως zoomers. Είναι η γενιά που διαδέχεται τους Millennials και προηγείται της Generation Alpha. Οι ερευνητές και τα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν ηλικιακά τη Gen Z  ως τα άτομα που έχουν γεννηθεί  στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2010. Θεωρείται ως η πρώτη κοινωνική γενιά που μεγάλωσε με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και τη φορητή ψηφιακή τεχνολογία από νεαρή ηλικία. Επιπλέον, οι αρνητικές επιπτώσεις του χρόνου οθόνης είναι πιο έντονες στους εφήβους σε σύγκριση με τα μικρότερα παιδιά. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, τα μέλη της Γενιάς Ζ τείνουν να ζουν πιο αργά από τους προκατόχους τους στην ηλικία τους,  έχουν χαμηλότερα ποσοστά εφηβικών κυήσεων και κατανάλωσης αλκοόλ (αλλά όχι απαραίτητα και άλλα ψυχοδραστικά φάρμακα).Οι έφηβοι της γενιάς Z ανησυχούν περισσότερο από τις παλαιότερες γενιές με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και τις προοπτικές εργασίας. Η γενιά Ζ συμπεριλαμβάνει άτομα από 11-26 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα οι νέοι σήμερα είναι πιο πιθανό να εργαστούν, αλλά αναζητούν επίσης σταθερότητα ακολουθώντας καριέρα ως CEO, γιατροί και μηχανικοί, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της  Axios/Generation Lab.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς

Η Gen Z-ers που ερωτήθηκαν δήλωσαν  ότι οι κορυφαίοι στόχοι σταδιοδρομίας τους ήταν να γίνουν επιχειρηματίες, γιατροί και μηχανικοί.

γενια z

-Οι τέχνες κατέχουν  την 4η θέση.

Οι Gen Z-ers τείνουν επίσης να προτιμούν μεγαλύτερες εταιρείες – με το 58% να λέει ότι θα προτιμούσε μια μεγάλη ή μεσαίου μεγέθους εταιρεία από μια startup ή μια δημόσια δουλειά.

Μόλις το 14% φιλοδοξεί να εργαστεί για την κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο κίνητρο των νέων καθώς προχωρούν στην καριέρα τους είναι η προσωπική ολοκλήρωση (49%), ακολουθούμενη από τον πλούτο (25%).

-Σε αντίθεση με τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι η Gen Z ενδιαφέρεται περισσότερο για τις θέσεις των εργοδοτών τους στα κοινωνικά ζητήματα περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές, μόλις το 9% των ερωτηθέντων είπε ότι ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι ο κορυφαίος μοχλός τους όσον αφορά την εργασία.

Η Gen Z οδηγεί επίσης την τάση της «ήσυχης παραίτησης», με το 82% από αυτούς να λένε ότι η ιδέα να κάνουν το ελάχιστο που απαιτείται για να διατηρήσουν τη δουλειά τους είναι όμορφη ή εξαιρετικά ελκυστική.

γενια ΖΤο συμπέρασμα

«Οι πιο δημοφιλείς σταδιοδρομίες μεταξύ των νέων είναι εκείνες με δυνατότητες υψηλού εισοδήματος… Βλέπουν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχουν προσωπική ολοκλήρωση και ευτυχία», λέει ο Matin Mirramezani, Chief Operating Officer της Generation Lab. «Δεν βλέπουν την καριέρα τους ως αυτοσκοπό, αλλά μάλλον ως μέσο για έναν σκοπό».

Να σημειώσουμε πως η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 11-18 Ιανουαρίου από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 824 ατόμων ηλικίας 18 έως 29 ετών σε εθνικό επίπεδο στην Αμερική. Το περιθώριο σφάλματος είναι +/- 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Διάβασε επίσης:

Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

ι εποχές πλέον έχουν αλλάξει στο εργασιακό περιβάλλον και πλέον ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Οι δεξιότητες που απαιτούν οι εταιρείες να έχεις μπορεί να δείχνουν πιο απλές, αλλά είναι πιο δύσκολες σε τεχνικό επίπεδο. Το να έχεις extra δεξιότητες είναι μεγάλο ατού και ακόμη περισσότερο αν τις αναγράψεις στο βιογραφικό σου.

Τι θέλει να γίνει η Gen Z όταν μεγαλώσειΌμως πλέον πρέπει να ξέρεις τι να προσθέσεις και τι να αφαιρέσεις από το βιογραφικό σου. Δεξιότητες που στο παρελθόν φάνταζαν εξαιρετικές πλέον θεωρούνται απαρχαιωμένες. Όπως για παράδειγμα το να γράψεις πως γνωρίζεις δακτυλογράφηση όταν πλέον θεωρείται από τις εταιρείες πως είναι στα βασικά προσόντα σου και δε χρειάζεται καν να το αναφέρεις.

Τι να αφαιρέσεις

Αλλά η ανανέωση του βιογραφικού σου μπορεί να απαιτεί να αφαιρέσεις τις αναφερόμενες επαγγελματικές δεξιότητες που είναι παρωχημένες. Η αναγραφή αυτών των δεξιοτήτων μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τις πιθανότητες σου να βρεις μια πιθανή νέα θέση εργασίας. Έτσι, αν ελπίζεις να βρεις μια θέση που μπορεί να σου αποφέρει περισσότερα χρήματα, αφαίρεσε μερικές από αυτές τις επαγγελματικές δεξιότητες από το βιογραφικό σου.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST