Now Reading
Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

Avatar photo
Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

Οι νέες εργασιακές συνθήκες είναι πιο απαιτητικές, άρα και το βιογραφικό σου πρέπει να είναι ενημερωμένο και με τις σωστές πληροφορίες.

Οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει στο εργασιακό περιβάλλον και πλέον ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Οι δεξιότητες που απαιτούν οι εταιρείες να έχεις μπορεί να δείχνουν πιο απλές, αλλά είναι πιο δύσκολες σε τεχνικό επίπεδο. Το να έχεις extra δεξιότητες είναι μεγάλο ατού και ακόμη περισσότερο αν τις αναγράψεις στο βιογραφικό σου.

Όμως πλέον πρέπει να ξέρεις τι να προσθέσεις και τι να αφαιρέσεις από το βιογραφικό σου. Δεξιότητες που στο παρελθόν φάνταζαν εξαιρετικές πλέον θεωρούνται απαρχαιωμένες. Όπως για παράδειγμα το να γράψεις πως γνωρίζεις δακτυλογράφηση όταν πλέον θεωρείται από τις εταιρείες πως είναι στα βασικά προσόντα σου και δε χρειάζεται καν να το αναφέρεις.

Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

Τι να αφαιρέσεις

Αλλά η ανανέωση του βιογραφικού σου μπορεί να απαιτεί να αφαιρέσεις τις αναφερόμενες επαγγελματικές δεξιότητες που είναι παρωχημένες. Η αναγραφή αυτών των δεξιοτήτων μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τις πιθανότητες σου να βρεις μια πιθανή νέα θέση εργασίας. Έτσι, αν ελπίζεις να βρεις μια θέση που μπορεί να σου αποφέρει περισσότερα χρήματα, αφαίρεσε μερικές από αυτές τις επαγγελματικές δεξιότητες από το βιογραφικό σου.

1. Microsoft Word

Το Microsoft Word είναι ένα από εκείνα τα προγράμματα που υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό. Για την ακρίβεια, η πρώτη έκδοση του Microsoft Word κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έκτοτε έχουν γίνει αρκετές σημαντικές αλλαγές στο λογισμικό. Μέχρι τώρα, το Word έχει γίνει τόσο διαδεδομένο στο εργατικό δυναμικό που οι εργοδότες υποθέτουν ότι το γνωρίζεις ήδη. Η προσθήκη του στο βιογραφικό σου μπορεί να θεωρηθεί ως περιττή διόγκωση.

Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

2. Εισαγωγή δεδομένων

Κάποια κατανόηση της βασικής εισαγωγής δεδομένων αναμένεται για πολλές θέσεις εργασίας, χάρη στην αύξηση της χρήσης της τεχνολογίας στα γραφεία, στα καταστήματα και οπουδήποτε αλλού μπορεί να εργάζεσαι. Έτσι, μην αναφέρεις την ικανότητα που σχετίζεται με την εισαγωγή δεδομένων, εκτός αν η εργασία σου απαιτεί να προσθέσεις μεγάλο όγκο πληροφοριών σε μια βάση δεδομένων. Σε αυτή την περίπτωση, ανέφερε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα καταχώρησης βάσεων δεδομένων που κατανοείς σε βάθος.

3. Συσκευασία και αποστολή

Οι αίθουσες αλληλογραφίας ήταν κάποτε πολυσύχναστοι κόμβοι για τα γραφεία. Στο παρελθόν, μπορεί να ήσουν σε θέση να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις σου σε θέματα συσκευασίας και αποστολής. Όμως, οι δεξιότητες συσκευασίας και αποστολής έχουν γίνει πιο συνηθισμένες και πιο εύκολο να κατακτηθούν, χάρη στη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και στη διαθεσιμότητα διαδικτυακών προγραμμάτων που μπορούν να εκτυπώνουν ετικέτες ή να παρακολουθούν τα πακέτα.

4. Τηλεφωνική υποστήριξη

Κάποτε τα γραφεία ήταν γεμάτα με μεγάλα μαύρα τηλέφωνα που κάθονταν στα γραφεία κάθε εργαζομένου. Οι τεχνικοί τηλεφωνικής υποστήριξης έπρεπε να τρέχουν τηλεφωνικές γραμμές ή να συντηρούν νεότερα τηλέφωνα με ψηφιακές οθόνες. Τα εταιρικά τηλέφωνα δε χρησιμοποιούνται τόσο συχνά όσο παλαιότερα, ενώ ορισμένες εταιρείες έχουν εγκαταλείψει ακόμη και τα σταθερά τηλέφωνα και έχουν αντικαταστήσει τα smartphones στα χέρια κάθε εργαζομένου. Έτσι, η αναφορά δεξιοτήτων τηλεφωνικής υποστήριξης στο βιογραφικό σου μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι ξεπερασμένη.

Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

5. Πληκτρολόγηση

Στο παρελθόν, η ικανότητα δακτυλογράφησης επιτρεπόταν σε άτομα που κατείχαν θέσεις στις οποίες απαιτούνταν τακτικά δακτυλογράφηση. Τώρα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν υπολογιστές στα γραφεία τους, πράγμα που σημαίνει ότι η δακτυλογράφηση έχει γίνει μια καθολική δεξιότητα για όλους τους εργαζόμενους. Πολλοί μαθητές εκτίθενται επίσης στη δακτυλογράφηση σε νεαρή ηλικία στα σχολεία τους.

6. Διαδικτυακή έρευνα

Η εύρεση μιας συγκεκριμένης βάσης δεδομένων ή η γνώση του που να βρει κανείς δυσεύρετα δεδομένα σε μια γωνιά του διαδικτύου αποτελούσε κάποτε μια ζωτικής σημασίας δεξιότητα. Τώρα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης για να ανακτήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στην κατάκτηση δεξιοτήτων διαδικτυακής έρευνας.

Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

7. Αρχειοθέτηση

Ο υπολογιστής σου είναι πιθανότατα γεμάτος με φακέλους που περιέχουν όλα τα αρχεία σου. Η ιδέα βασίζεται στα συστήματα αρχειοθέτησης χαρτιού που κάποτε ήταν ο συνήθης τρόπος οργάνωσης των εγγράφων στα γραφεία. Η κατανόηση των συστημάτων αρχειοθέτησης και των φακέλων αρχειοθέτησης είναι μια δουλειά για το τμήμα τεχνολογίας, τώρα που τα εικονικά αρχεία έχουν αντικαταστήσει το χαρτί που κάποτε πήγαινε σε φυσικά ντουλάπια αρχειοθέτησης. Όσοι εργάζονται σε άλλα τμήματα δε χρειάζεται πλέον να υπερηφανεύονται για αυτή τη δεξιότητα.

8. Γλώσσες υπολογιστών

Οι γλώσσες υπολογιστών εξελίσσονται συνεχώς, καθώς οι προγραμματιστές προσπαθούν να αναπτύξουν νέα τεχνολογία για να συμβαδίζουν με τις αλλαγές στην αγορά. Μπορεί να έχετε εμπειρία σε πολλές γλώσσες υπολογιστών, αλλά είναι μάλλον καλύτερο να περιορίσεις το βιογραφικό σου να αναφέρει γλώσσες που αφορούν συγκεκριμένα μια θέση εργασίας. Ορισμένες γλώσσες πληροφορικής είναι πλέον ξεπερασμένες, οπότε η προσθήκη τους στο βιογραφικό σου μπορεί να σε κάνει να φανείς ότι δεν έχεις επαφή με τη σημερινή τεχνολογία.

Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

9. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κάποτε η κατανόηση του τρόπου σύνταξης, αποστολής ή λήψης ηλεκτρονικών μηνυμάτων ήταν μια νέα έννοια, αλλά αυτό προφανώς δεν ισχύει πλέον. Ξεφορτώσου κάθε αναφορά στην εργασία σου με το Microsoft Outlook, καθώς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που βασίζεται στον ιστό, όπως το Gmail.

10. Πτυχίο κολλεγίου

Αν και δεν αποτελεί ιδιαίτερη δεξιότητα, οι εργοδότες μπορεί να μην ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το πτυχίο σου όσο κάποτε. Ίσως έχεις σπουδάσει σε έναν τομέα που δεν έχει μεγάλη συνάφεια με την τρέχουσα θέση σου. Ή ίσως αποφοίτησες πριν από μερικές δεκαετίες, πράγμα που σημαίνει ότι οτιδήποτε έμαθες για να αποκτήσεις το πτυχίο σου μπορεί να είναι πλέον ξεπερασμένο. Επομένως, μη δίνεις υπερβολική έμφαση στο πτυχίο σου. Από την άλλη πλευρά, δεν πειράζει να τονίσεις πρόσφατα προγράμματα πιστοποίησης ή μαθήματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που έχουν σχέση με τη θέση σου.

Αν είσαι εργαζόμενη μεγαλύτερης ηλικίας και θέλεις να διατηρήσεις το πτυχίο σου στο βιογραφικό σου, μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι να αφαιρέσεις την ημερομηνία αποφοίτησης σου.

Αυτές τις 11 επαγγελματικές δεξιότητες μην τις βάλεις στο βιογραφικό σου- Δε χρειάζονται

11. Χρήση προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο

Αν δεν κάνεις αίτηση για μια θέση εργασίας για τον σχεδιασμό ιστότοπων, η κατανόηση των προγραμμάτων περιήγησης ιστού, όπως το Microsoft Edge, το Firefox ή το Google Chrome, πιθανώς δεν είναι χρήσιμο να αναφερθεί. Επίσης, διέγραψε τις αναφορές σε ξεπερασμένα προγράμματα περιήγησης όπως το Netscape.

Εν κατακλείδι

Η αγορά εργασίας έχει γίνει πιο ανταγωνιστική, καθώς οι άνθρωποι αλλάζουν θέσεις εργασίας για να βρουν καλύτερες θέσεις ή για να πάρουν μια αύξηση που θα ενισχύσει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αν θέλεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει, καλό είναι να το ανανεώσεις ή ακόμα και να το αναβαθμίσεις για να του δώσεις μια πιο μοντέρνα αίσθηση. Θα ξεχωρίσεις περισσότερο εστιάζοντας στις τρέχουσες επαγγελματικές δεξιότητες αντί για εκείνες που δεν είναι πλέον τόσο σημαντικές.



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST