Now Reading
Ξέρεις πόσο πρέπει να διαρκεί μια προπόνηση για να ωφελεί σώμα και μυαλό; 15′ είναι υπέρ-αρκετά

Ξέρεις πόσο πρέπει να διαρκεί μια προπόνηση για να ωφελεί σώμα και μυαλό; 15′ είναι υπέρ-αρκετά

Avatar photo
Ξέρεις πόσο πρέπει να διαρκεί μια προπόνηση για να ωφελεί σώμα και μυαλό; 15'είναι υπέρ-αρκετά

Ανακάλυψε το 15 λεπτό πρόγραμμα εκγύμνασης ποδιών που τονώνει τη σιλουέτα και ενισχύει τον νου.

Είναι παγκοσμίως γνωστό: η σωματική κίνηση κάνει καλό στην υγεία. Χάρη σε πρόσφατες έρευνες μπορούμε να είμαστε πολύ πιο ακριβείς για το τι και για πόσο καιρό η σωματική δραστηριότητα ωφελεί το σώμα και το μυαλό. Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Jama Internal Medicine, 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα θα ήταν αρκετά για να επιμηκύνουν τη ζωή και να αποτρέψουν εκατοντάδες ασθένειες κάθε χρόνο.

Ενώ η έρευνα που διεξήχθη από την Asics έχει εντοπίσει τον ακριβή αριθμό των λεπτών άθλησης που μπορούν να ανυψώσουν το μυαλό και να ενεργοποιήσουν ξανά την ενέργεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι χρειάζονται μόνο 15 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα άσκησης για να αρχίσεις να αισθάνεσαι οφέλη. Έδειξε επίσης ότι μια εβδομάδα αδράνειας έχει τις ίδιες συνέπειες με μια εβδομάδα διακοπτόμενου ύπνου, σημειώνοντας αύξηση 23% στην ταραχή.

Ξέρεις πόσο πρέπει να διαρκεί μια προπόνηση για να ωφελεί σώμα και μυαλό; 15'είναι υπέρ-αρκετά
@eleonora_pellegrin

Ο Dr. Brendon Stubbs, ένας από τους κορυφαίους ερευνητές σχετικά με τη σχέση μεταξύ σωματικής άσκησης και ψυχικής υγείας, από το King’s College του Λονδίνου, είπε: «Συνήθως πιστεύεται ότι για να βιώσεις τα οφέλη του αθλητισμού, είναι απαραίτητο να κινηθείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνοντας έντονη σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, η νέα μας έρευνα δείχνει ότι μόλις πάνω από 15 λεπτά κίνησης είναι αρκετά για να αισθανθείς όφελος. Με τον δείκτη κατάστασης του νου ελπίζουμε να εμπνεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν πώς μια τόσο μικρή κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα». Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κατάστασης του Νου συνέδεσε την ψυχική ευεξία με την κίνηση αναλύοντας 37.000 ανθρώπους από 16 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Προπόνηση ποδιών: 15 λεπτά είναι αρκετά

Για να τονώσεις το μυαλό και τη σκέψη σου σε 15 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, αρκεί ένα τρέξιμο, ένας περίπατος ή ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που συνδυάζει κινητικότητα και τόνωση για προπόνηση ποδιών και κορμού : Με αυτόν τον τρόπο το αίμα οξυγονώνεται χάρη στη βαθύτερη αναπνοή και συνειδητοποίηση, μακριά, απομακρύνεις την ένταση από το σώμα τεντώνοντάς το και δυναμώνοντάς το και μετά το γεγονός ότι έχετε χαράξει μια στιγμή για τον εαυτό σου αμέσως σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα», λέει η @eleonora_pellegrin, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια STOTT PILATES®, ειδικευμένη στο Reformer pilates .

Το 15′ πρόγραμμα που σχεδίασε η Eleonora Pellegrin για να ζεσταίνει το σώμα με ασκήσεις κινητικότητας, να συνδυάζεται με μια προπόνηση για τα πόδια και τον κορμό που τονώνει και επιμηκύνει τη σιλουέτα, καθιστώντας την πιο αρμονική.

Ξέρεις πόσο πρέπει να διαρκεί μια προπόνηση για να ωφελεί σώμα και μυαλό; 15'είναι υπέρ-αρκετά
@eleonora_pellegrin

Ζέσταμα: 1 σετ αποτελούμενο από 3 ασκήσεις
1. Τετράποδη κινητικότητα για γοφούς / καρπούς / ώμους x 5
2. Διάταση ενός ποδιού με κύκλο στον αστράγαλο x 10
3. Downdog – Split – Γόνατο στο στήθος + stretching x 2

Προπονήσεις που ταιριάζουν:

Κοιλιακοί και πόδια

– Αντίθετα χέρια και πόδια επέκταση 45 μοίρε
– Σανίδα
– Τροποποιημένο τέντωμα διπλού ποδιού
– Πλάγιοι κοιλιακοί
– Bird Dog με πλευρικά ανοίγματα
– Βear Ηold με λυγισμένο πόδι

6 ασκήσεις, 10 επαναλήψεις για κάθε άσκηση, που πρέπει να επαναληφθούν για 3 σετ.

Διάβασε επίσης:

Snacking: H καλύτερη προπόνηση για εσένα που έχεις μόνο 10′ στη διάθεσή σου

Θα έρθει η μέρα που θα ξεκινήσεις τη ρουτίνα εκγύμνασης που επιθυμείς, πράγματι θα έρθει—αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να βρεις τον χρόνο, το κίνητρο ή τη θέληση να φορέσεις τα αθλητικά σου ρούχα και παπούτσια. Γιατί λοιπόν να μην κάνει ένα είδος «σνακ» γυμναστικής αντί για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα;

Snacking: H καλύτερη προπόνηση για εσένα που έχεις μόνο 10' στη διάθεσή σουTο «τσιμπολόγημα» της άσκησης μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό στην τόνωση της υγεία και της ευεξίας του οργανισμού σου, καθώς και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις μια καλή προπόνηση, αν έχεις μόνο 10 λεπτά ελεύθερου χρόνου στη διάθεσή σου.

Δες εδώ την προπόνηση

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου αφού κλείσεις τα 25
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα λάθη που κάνουμε στον φωτισμό των εσωτερικών χώρων και δεν το ξέραμε ποτέ Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr