Now Reading
Το θεραπευτικό μασάζ που ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου- 2 κινήσεις είναι αρκετές

Το θεραπευτικό μασάζ που ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου- 2 κινήσεις είναι αρκετές

Avatar photo
πόνοι περιόδου

Οι πόνοι της περιόδου είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, με τις περισσότερες από τις μισές γυναίκες να αναφέρουν πόνο και κράμπες κατά την έμμηνο ρύση.

Δυσμηνόρροια είναι ο ιατρικός όρος των πόνων περιόδου ή από τις κράμπες περιόδου. Όσο επιστημονικά κι αν το πούμε ή αν το γράψουμε, οι πόνοι περιόδου για όλες τις γυναίκες είναι ένα μεγάλο issue που πρέπει να συζητήσουμε.  Υπάρχουν δύο ειδών δυσμηνόρροιας: η πρωτοπαθής και η δευτεροπαθής. Όποιο είδος και αν έχουμε, όλες μας υποφέρουμε στην έμμηνο ρύση και ψάχνουμε τρόπους για να ανακουφιστούμε.

Οι κράμπες της περιόδου (δυσμηνόρροια) προκαλούνται από συσπάσεις στη μήτρα καθώς αποβάλλεται η επένδυση της μήτρας. Αν και η σοβαρότητα αυτού του πόνου μπορεί να ποικίλλει, δεν είναι ποτέ μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.

Μασάζ που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο της περιόδου

Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος πρόληψης τους, αλλά έχουν αναπτυχθεί πολλές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του συμπτώματος. Η λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή  για τις κράμπες, είναι μια αρκετά κοινή λύση. Η κατανάλωση τσαγιού από βότανα ή το ζεστό μπάνιο είναι επίσης κοινές θεραπείες. Η θεραπεία μασάζ είναι μια λιγότερο διαδεδομένη αλλά επιστημονικά υποστηριζόμενη θεραπεία, με μελέτες από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Ισφαχάν και το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι να καταλήγουν σε θετικά ευρήματα.

Δες ποια τεχνική μασάζ μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη θεραπεία του πόνου της περιόδου σου: 

Ενώ τα περισσότερα μασάζ χορηγούνται από άλλους, δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ένα δεύτερο ζευγάρι χέρια για να αντιμετωπίσεις τις κράμπες της περιόδου σου. Η Rachel Richards Massage επιδεικνύει διάφορες τεχνικές αυτομασάζ στο video της στο YouTube, ξεκινώντας με κάποια μετρημένη αναπνοή και απαλή κοιλιακή πίεση για τη μείωση του σφιξίματος.

περίοδος

Στη συνέχεια προχωρά στην τεχνική του ήλιου και της σελήνης, η οποία αναφέρεται επίσης από το Massage Fitness Magazine ως αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του πόνου της περιόδου. Για αυτή την κίνηση, η μία παλάμη κάνει ένα κυκλικό σχήμα στην κοιλιά, ενώ η άλλη παλάμη κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, σηκώνοντας πάνω από το πρώτο χέρι για να χαράξει την εξωτερική καμπύλη μιας ημισελήνου.

Εκτός από αυτά, μπορείς επίσης να στοχεύσεις σημεία βελονισμού που συνδέονται με τον πόνο της περιόδου. Σε ένα βίντεο στο YouTube από το κανάλι Holden QiGong, ο Lee Holden προτείνει να στοχεύσεις τον μεσημβρινό της σπλήνας, ο οποίος μπορεί να βρεθεί πατώντας το ένα πόδι στο απέναντι γόνατο και νιώθοντας κατά μήκος της κάτω πλευράς του οστού της κνήμης. Εδώ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τους δύο αντίχειρες για να ασκήσεις πίεση πάνω και κάτω, δίπλα σε αυτό το οστό, στοχεύοντας τυχόν ευαίσθητα σημεία με πιο έντονη πίεση.

Διάβασε επίσης:

Ο λόγος που η σοκολάτα βοηθά στην ανακούφιση από τους πόνους περιόδου

‘Ολες μας έχουμε δώσει αυτή τη μάχη στον καναπέ με τις επίμονες κράμπες της περιόδου που μας διπλώνουν στα δύο και δεν λένε να περάσουν. Είναι αυτός ο ενοχλητικός πόνος που εύχεσαι να έκλεινες τα μάτια και να ήταν παρελθόν αλλά… μάταια. Κάθε μήνα για κάποιες γυναίκες ο πόνος στην αρχή της περιόδου μπορεί να είναι έντονος και αυτός είναι ο λόγος που αναζητάμε κάθε φορά έναν νέο «σύμμαχο» για να δώσουμε αυτή τη μάχη. Τα καλά νέα είναι πως όταν οι κράμπες περιόδου φαίνονται σαν μια χαμένη μάχη στην οποία πρόκειται να παραδοθείς, θυμήσου τον ιππότη με τη λαμπερή καφέ πανοπλία: τη σοκολάτα!

πόνοι περιόδου

Σύμφωνα με μια μελέτη της PLoS One, σχεδόν το 50% των γυναικών στην Αμερική λαχταρούν τη σοκολάτα ακριβώς πριν ξεκινήσει η περίοδός τους. Η λαχτάρα για φαγητό είναι μια απολύτως φυσιολογική πτυχή του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και της έμμηνου ρύσεως. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The FASEB Journal αποκάλυψε ότι η λαχτάρα για φαγητό και κυρίως γλυκό κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι αποτέλεσμα διακυμάνσεων των ορμονών. Η μελέτη έδειξε πως όλες οι γυναίκες λαχταράμε γλυκά ή τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες επειδή το σώμα μας προσπαθεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης για να αντιμετωπίσει τις εναλλαγές της διάθεσης και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
νο 1 εχθρος της καρδιας


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top