Now Reading
Θέλεις να μάθεις αν είσαι υγιής; Κάνε αυτή την απλή άσκηση για να το εξακριβώσεις

Θέλεις να μάθεις αν είσαι υγιής; Κάνε αυτή την απλή άσκηση για να το εξακριβώσεις

Avatar photo
κοπέλα σε ένα πόδι

Υπάρχει μια απλή άσκηση με την οποία μπορείς να διαπιστώσεις εάν είσαι υγιής.

Μπορείς να κάνεις μια απλή άσκηση για να ελέγξεις αν είσαι υγιής. Αυτή η άσκηση σίγουρα δεν υποδηλώνει το 100% της σωματικής σου υγείας αλλά θα σου δώσει μια αρχική ιδέα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρυθμίσεις ένα χρονόμετρο για 20 δευτερόλεπτα και να σταθείς στο ένα πόδι.

Προσπάθησε να σταθείς στο ένα πόδι για 20 δευτερόλεπτα χωρίς να χάσεις την ισορροπία σου. Η έρευνα δείχνει ότι η ικανότητα να μπορείς να μείνεις στο ένα πόδι είναι ένα σημάδι σωματικής υγείας και ότι η βελτίωση σε αυτό μπορεί να βοηθήσει στη φυσική σου κατάσταση και ακόμη και να τονώσει το προσδόκιμο ζωής σου.

κοπέλα σε ένα πόδι
[email protected]

Η ικανότητα να στέκεσαι στο ένα πόδι σχετίζεται με αυξημένο επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και χαμηλότερο κίνδυνο πτώσης. Ως αποτέλεσμα, συνδέεται τόσο με το προσδόκιμο ζωής όσο και με την ποιότητα. Μάλιστα, η αδυναμία να σταθεί κανείς στο ένα πόδι για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο βλάβης στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και μειωμένες γνωστικές ικανότητες.

Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να μπορείς να σταθείς στο ένα πόδι χωρίς να ταλαντεύεσαι εάν έχεις ορισμένες ιατρικές παθήσεις όπως είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ, το εγκεφαλικό επεισόδιο ή η νόσος του Πάρκινσον. Η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση, καθώς και άλλες καταστάσεις, μπορούν επίσης να αλλάξουν την αίσθηση ισορροπίας και να βλάψουν την ικανότητα να παραμένει κανείς όρθιος.

Σύμφωνα με το jpost.com, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κιότο στην Ιαπωνία διαπίστωσε ότι το να μην μπορεί κάποιος να διατηρήσει την ισορροπία του στο ένα πόδι μπορεί να υποδηλώνει κίνδυνο εγκεφαλικού ή άνοιας. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Stroke, διαπίστωσαν ότι περίπου το 50% των ανθρώπων που υπέστησαν καρδιακή προσβολή στο παρελθόν και το 30% εκείνων που είχαν αιμορραγία στον εγκέφαλο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εγκεφαλικό, είχαν δυσκολία να διατηρήσουν την ισορροπία τους. Επιπλέον, τα άτομα που αγωνίστηκαν να διατηρήσουν την ισορροπία στο ένα πόδι εμφάνισαν επίσης σημάδια μειωμένης σκέψης και εξασθένησης της μνήμης.

κοπέλα σε ένα πόδιΓιατί είναι σημαντικό να στέκεσαι στο ένα πόδι

Όταν στεκόμαστε όρθιοι, είμαστε συχνά ασταθείς αφού το ανθρώπινο σώμα έχει μια μικρή βάση στήριξης σε σχέση με το ύψος και το πλάτος μας. Κανονικά, βασιζόμαστε στο κεντρικό και περιφερικό νευρικό μας σύστημα για να επεξεργαστούμε όλες τις εισερχόμενες πληροφορίες από τις αισθήσεις μας, όπως από τα μάτια και τα αυτιά. Στη συνέχεια ενεργοποιούμε τους απαραίτητους μύες (πόδια, αστραγάλους, πυρήνα και μερικές φορές τα χέρια) για να κάνουμε τις προσαρμογές που απαιτούνται για να παραμείνουμε όρθιοι.

Το να στεκόμαστε σε κάθε πόδι για ένα λεπτό 3 φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πυκνότητας στα οστά του ισχίου, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία. Ένα ισχυρότερο ισχίο σημαίνει μειωμένο κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο σε μεγαλύτερη ηλικία, έναν τραυματισμό που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο στην καρδιά και ταλαιπωρία. Όσο πιο δραστήριοι είμαστε σωματικά, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουμε καλύτερη ισορροπία, στο ένα πόδι, στο μυαλό και στη ζωή γενικότερα.

Διάβασε επίσης:

Η προπόνηση για «τεμπέλικα» κορίτσια συνδυάζει την άσκηση με την διασκέδαση- Δες πώς

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνιστά στις Οδηγίες φυσικής δραστηριότητας για τους Αμερικανούς ότι πρέπει κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης κίνησης κάθε εβδομάδα. Ενώ ο καθένας επιλέγει να ενσωματώσει την κίνηση στη ζωή του διαφορετικά, κάθε είδους άσκηση είναι καλή και πολύ καλύτερη από το να κάθεται ή να μην κινείται.

Η προπόνηση για «τεμπέλικα» κορίτσια συνδυάζει την άσκηση με την διασκέδασηΗ μετάβαση στο γυμναστήριο μπορεί να είναι αναζωογονητική. Μερικοί άνθρωποι σηκώνονται το ξημέρωμα, φορούν τα ρούχα προπόνησής τους και ξεκινούν τη μέρα τους με μια ωριαία συνεδρία. Ωστόσο, το πόσο καιρό θα ασκηθείτε πραγματικά στο γυμναστήριο είναι μια ατομική επιλογή. Άλλοι απλώς ξυπνούν, φορούν αθλητικά παπούτσια και πάνε για ένα γρήγορο τρέξιμο και κάποιοι αναζητούν γρήγορες προπονήσεις για να τους φέρουν μέσα και έξω από το γυμναστήριο σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Δες εδώ τις ασκήσεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζήσε περισσότερο κάνοντας αυτές τις απλές ασκήσειςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr