Now Reading
Sound Bathing: Η μέθοδος που προσφέρει ευεξία σε σώμα και πνεύμα και ισορροπεί το νευρικό σύστημα

Sound Bathing: Η μέθοδος που προσφέρει ευεξία σε σώμα και πνεύμα και ισορροπεί το νευρικό σύστημα

Avatar photo
λουτρό ήχων

Η αρχαία ευεργετική πρακτική που προσφέρει ολιστική ευεξία στον οργανισμό.

O σύγχρονος τρόπος ζωής είναι απαιτητικός με γρήγορους ρυθμούς, πολλές υποχρεώσεις ένταση και στρες. Οι στιγμές που έχουμε την πολυτέλεια να φροντίσουμε τον εαυτό μας είναι πράγματι πολύτιμες. Επομένως, στον ουσιαστικό αυτό χρόνο επενδύουμε σε ενέργειες και εμπειρίες που στόχο έχουν να επαναφέρουν μέσα μας την ισορροπία, τη γαλήνη και την ευεξία.
Μια εξαιρετική μέθοδος καταπολέμησης του άγχους και του στρες, αλλά και άλλων ψυχικών ή σωματικών παθήσεων είναι το Sound Bathing ή αλλιώς το λουτρό ήχων. Πρόκειται για μια ολιστική θεραπεία με αρχαίες καταβολές που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια εναλλακτική μορφή διαλογισμού.

μέθοδος διαλογισμού

Στο sound bathing χρησιμοποιούνται ήχοι, επαναλαμβανόμενες νότες σε διαφορετικές συχνότητες, που φέρνουν κάθε άνθρωπο πιο κοντά στο κέντρο του, στον εσωτερικό του κόσμο, στην παρούσα στιγμή, απομακρύνοντας για λίγο κάθε σκέψη και προβληματισμό που κατακλύζει το μυαλό του. Στόχος της ηχοθεραπείας είναι η ενεργοποίηση δονήσεων που προκαλούν τις θεραπευτικές και αναπλαστικές διαδικασίες, με σκοπό να ενισχύσουν το πνεύμα και το σώμα. Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένα γνωστό πόσο σημαντική αξία έχει η επίδραση του ήχου στο νευρικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού.

διαλογισμός

Η θεραπεία του sound bathing ξεκινά με τους συμμετέχοντες να είναι ξαπλωμένοι ή καθιστοί όσο το δυνατόν πιο άνετα γίνεται ώστε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Έπειτα από 10’ καθοδηγούμενης εστίασης στην αναπνοή (όπως ακριβώς συμβαίνει και στο διαλογισμό), ο εκπαιδευτής ή ο ηχοθεραπευτής πλημμυρίζει την αίθουσα με ήχους. Για την παραγωγή αυτών των ήχων χρησιμοποιούνται διάφορα όργανα, όπως δοχεία από κρύσταλλο, γκονγκ, κρεμαστοί κύλινδροι από ξύλο κ.α. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δύο διαφορετικοί ήχοι συνδυάζονται μεταξύ τους, δημιουργώντας τελικά έναν τρίτο. Οι ηχητικοί παλμοί διαπερνούν το ανθρώπινο σώμα, το ευθυγραμμίζουν και το συνδέουν με απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.

Η ηχητική εμπειρία που προσφέρεται μέσω του sound bathing, εστιάζει την προσοχή του ατόμου στην ακοή, επιτρέποντας στο μυαλό και κατ’ επέκταση στο νευρικό σύστημα να ισορροπήσει και να βρεθεί σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας. Συνθήκη ιδιαίτερα βοηθητική για τη θεραπεία ατόμων με προβλήματα ύπνου.
Ακόμη, το sound bathing βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και συμβάλλει στην επανόρθωση των ιστών.

λουτρό ήχων

Διάβασε επίσης:

Το θεραπευτικό μασάζ που ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου- 2 κινήσεις είναι αρκετές

Δυσμηνόρροια είναι ο ιατρικός όρος των πόνων περιόδου ή από τις κράμπες περιόδου. Όσο επιστημονικά κι αν το πούμε ή αν το γράψουμε, οι πόνοι περιόδου για όλες τις γυναίκες είναι ένα μεγάλο issue που πρέπει να συζητήσουμε.  Υπάρχουν δύο ειδών δυσμηνόρροιας: η πρωτοπαθής και η δευτεροπαθής. Όποιο είδος και αν έχουμε, όλες μας υποφέρουμε στην έμμηνο ρύση και ψάχνουμε τρόπους για να ανακουφιστούμε.

Οι κράμπες της περιόδου (δυσμηνόρροια) προκαλούνται από συσπάσεις στη μήτρα καθώς αποβάλλεται η επένδυση της μήτρας. Αν και η σοβαρότητα αυτού του πόνου μπορεί να ποικίλλει, δεν είναι ποτέ μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.

πόνοι περιόδου

Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος πρόληψης τους, αλλά έχουν αναπτυχθεί πολλές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του συμπτώματος. Η λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή  για τις κράμπες, είναι μια αρκετά κοινή λύση. Η κατανάλωση τσαγιού από βότανα ή το ζεστό μπάνιο είναι επίσης κοινές θεραπείες. Η θεραπεία μασάζ είναι μια λιγότερο διαδεδομένη αλλά επιστημονικά υποστηριζόμενη θεραπεία, με μελέτες από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Ισφαχάν και το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι να καταλήγουν σε θετικά ευρήματα.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ανθρακούχο νερό


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top