Now Reading
Πώς τα αντισυλληπτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες

Πώς τα αντισυλληπτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες

Avatar photo
Πώς τα αντισυλληπτικά θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες

Μια μελέτη δείχνει ότι τα από του στόματος αντισυλληπτικά χάπια θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού σε ένα δυνητικά απροσδόκητο όφελος του χαπιού.

Το εγκεφαλικό είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου για τις γυναίκες στις ΗΠΑ, αν και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι συχνά αποτρέψιμο, σύμφωνα με το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών). Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ορισμένες καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, το κάπνισμα και άλλες συνήθειες, όπως η διατροφή. Ορισμένοι κοινωνικοί παράγοντες όπως η φυλή, το φύλο και η ηλικία μπορούν επίσης να συμβάλουν στους κινδύνους εμφάνισης εγκεφαλικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Μαύροι Αμερικανοί και οι Ισπανοαμερικανοί παθαίνουν πιο συχνά εγκεφαλικά επεισόδια από τους λευκούς Αμερικανούς. Οι γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού στη διάρκεια της ζωής τους από τους άνδρες και οι πιθανότητες για εγκεφαλικό αυξάνονται με την ηλικία.

Υπάρχουν δύο βασικά είδη εγκεφαλικών επεισοδίων, τα ισχαιμικά και τα αιμορραγικά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά συμβαίνουν όταν αποφράσσονται τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου – αυτά είναι πιο κοινά από τα αιμορραγικά εγκεφαλικά, τα οποία συμβαίνουν όταν ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο σπάει. Για χρόνια, οι ερευνητές μελετούσαν τη σχέση μεταξύ των από του στόματος αντισυλληπτικών χαπιών (OCP) και των εγκεφαλικών επεισοδίων στις γυναίκες. Στη δεκαετία του 1970, χάπια με υψηλές δόσεις οιστρογόνων συνδέθηκαν με εγκεφαλικό, αλλά τέτοιες φόρμουλες έκτοτε διακόπηκαν, σύμφωνα με μια μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Πώς τα αντισυλληπτικά θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες

Σύμφωνα με το TheList, η μελέτη υποδηλώνει ότι ο κίνδυνος ισχαιμικού εγκεφαλικού είναι υψηλότερος σε γυναίκες που χρησιμοποιούν συνδυασμό αντισυλληπτικών (οιστρογόνα και προγεστίνη) όταν υπάρχουν άλλοι παράγοντες κινδύνου. Και ενώ τα αντισυλληπτικά μπορεί να είναι θαυμάσια για τη θεραπεία της ακμής και των κραμπών της περιόδου, για παράδειγμα, μια άλλη μελέτη διερευνά τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο ορμονικός έλεγχος των γεννήσεων στους εφήβους. Τώρα, ωστόσο, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα OCPs μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Νέα μελέτη δείχνει ότι τα OCPs μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

ΧάπιαΝέα έρευνα δείχνει ότι τα από του στόματος αντισυλληπτικά χάπια θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού σε ένα δυνητικά απροσδόκητο όφελος του χαπιού. Η έρευνα, που διεξήχθη στην Κίνα, παρακολούθησε μια ομάδα 123.000 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών «μεταξύ 40 και 79 ετών» για σχεδόν μια δεκαετία, αναλύοντας ολόκληρη τη διάρκεια των αναπαραγωγικών τους κύκλων, σύμφωνα με το USANEWS. Η μελέτη έλαβε υπόψη παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους αναπαραγωγικούς κύκλους των γυναικών και τη συνολική έκθεση στα οιστρογόνα — για παράδειγμα, την εγκυμοσύνη τους. Έλαβε επίσης υπόψη πόσο καιρό ήταν σε ορμονικό έλεγχο ή και καθόλου. Οι ερευνητές μέτρησαν τα περιστατικά εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες – συνολικά 12.000 ισχαιμικά εγκεφαλικά – σε σύγκριση με τα δεδομένα. Οι γυναίκες με μεγαλύτερη έκθεση σε οιστρογόνα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού κατά 5%, σε σύγκριση με εκείνες με τη μικρότερη έκθεση σε οιστρογόνα. Και τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων συνολικά σήμαιναν επίσης χαμηλότερο κίνδυνο, όχι μόνο μακροζωία.

Πώς τα αντισυλληπτικά θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκεςΈνας ερευνητής από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Zhejiang και ο συγγραφέας της μελέτης, Peige Song, σημείωσε ότι οι μέθοδοι δεν έλαβαν σε βάθος υπόψη τα αποτελέσματα της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης ή της HRT, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με το AHA Journals. Ως εκ τούτου, «δεν είναι σαφές εάν η θεραπεία υποκατάστασης οιστρογόνων θα ήταν τόσο προστατευτική όσο ένας φυσικά μακρύς αναπαραγωγικός κύκλος», είπε ο Song (μέσω των U.S. News). Αν και η έρευνα έλαβε υπόψη άλλους πιθανούς παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό, συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος, ο Song επανέλαβε ότι η έρευνα είχε «περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση από του στόματος αντισυλληπτικών».

Διάβασε επίσης:

Η ηλικία που αδιαθετείς για πρώτη φορά μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια ζωής σου

Ενδεχομένως έχεις ξεχάσει πότε ακριβώς αδιαθέτησες για πρώτη φορά. Αλλά αν κάνεις μια αναδρομή στο πέρασμα του χρόνου, πολύ σύντομα θα θυμηθείς την ημέρα που η περίοδοςέγινε η νέα μηνιαία σου φίλη. Καθυστέρησες να αδιαθετήσεις ή ήσουν το πρώτο κορίτσι στην παρέα σου που «έγινε γυναίκα»;

Η ηλικία που αδιαθετείς για πρώτη φορά μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια ζωής σου

Ενώ η ηλικία κατά την οποία απέκτησες περίοδό ήταν βέβαιο ότι θα επηρεάσει την εμπειρία σου στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, μπορεί να μην είχες ποτέ συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο και στην υγεία σου.

Δες τι λέει η μελέτη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γυναικα που υποφερει απο πονους περιοδου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γυναικα που κραταει φακους επαφης

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top