Now Reading
Πώς να ηρεμήσεις το ανήσυχο μυαλό σου με αυτές τις 4 αυτοκαταπραϋντικές τεχνικές

Πώς να ηρεμήσεις το ανήσυχο μυαλό σου με αυτές τις 4 αυτοκαταπραϋντικές τεχνικές

Avatar photo
κοπέλα ακουμπάει σε τζάμι

Υπάρχουν 4 τεχνικές για να διαχειριστείς το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

Καθημερινά το άγχος και το στρες είναι οι αιτίες που μπορούν να αναστατώσουν το μυαλό μας. Μπορούμε να ηρεμήσουμε με κάποιον τρόπο το ανήσυχο μυαλό μας όμως; Υπάρχουν αυτοκαταπραϋντικές τεχνικές που με αυτές θα μπορέσουμε να ελέγξουμε ως ένα σημείο το άγχος; Σύμφωνα με το lifehacker.com υπάρχουν 4 τεχνικές που μας βοηθούν να διαχειριστούμε ενοχλητικά συναισθήματα όπως είναι ο θυμός, η λύπη και ο φόβος -και το καθημερινό άγχος – και μπορούμε να επωφεληθούμε από κάποιες δικές μας στρατηγικές που θα καταπραΰνουν τον εαυτό μας.

κοπέλα σε γραφείο Αυτοκαταπραϋντικές τεχνικές για ενήλικες

Την επόμενη φορά που θα περάσεις μια περίοδο άγχους ή θα βιώσεις συναισθήματα που θα σε αναστατώσουν, δοκίμασε μία από αυτές τις στρατηγικές που θα σε καταπραΰνουν:

1. Η τεχνική 5-4-3-2-1: Απόσπασε την προσοχή σου ονομάζοντας 5 πράγματα που μπορείς να δεις, 4 που μπορείς να αγγίξεις, 3 που μπορείς να ακούσεις, 2 που μπορείς να μυρίσεις και 1 που μπορείς να δοκιμάσεις.

2. Βαθιά αναπνοή: Εστίασε στην αναπνοή σου.  Εισέπνευσε από το στομάχι, τους κοιλιακούς μυς και το διάφραγμα. Εξέπνευσε με αργό, ελεγχόμενο τρόπο.

3. Ελέγξτε τον εαυτό σου: Εάν το μυαλό σου «τρέχει» ενώ προσπαθείς να προετοιμαστείς για το χειρότερο σενάριο μη δίνεις στις σκέψεις σου ονομαστική αξία. Σε τέτοιες στιγμές, μπορεί να μην σκεφτόμαστε καθαρά και μπορεί να μπερδέψουμε την αντίληψη μας για μια κατάσταση ως γεγονός, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ψευδή πεποίθηση.

4. Άλλαξε τοποθεσίες: Όταν κατακλύζεσαι από άσχημα συναισθήματα, σήκω και πήγαινε κάπου αλλού αν μπορείς. Βγες έξω και κάνε μια βόλτα, αυτό είναι το ιδανικό.  Η ιδέα είναι να απομακρύνεις τον εαυτό σου κυριολεκτικά από την κατάσταση και το άγχος ή τα ενοχλητικά συναισθήματα που βιώνεις

κοπέλα ακουμπάει σε τζάμιΕίναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι για μερικούς ανθρώπους, το άγχος δεν είναι ένα φευγαλέο αίσθημα νευρικότητας που μπορούν εύκολα να ρυθμίσουν. Εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ή αντιμετωπίζεις κι άλλες «προκλήσεις» ψυχικής υγείας, είναι καλύτερο να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο που θα μπορέσει να σε κατευθύνει.

Διάβασε επίσης:

Έχεις άσχημη ημέρα; 10 σκέψεις που θα στρέψουν την ενέργειά σου εκεί που πρέπει

Όλες μας έχουμε κακές ημέρες, ημέρες που ξεκίνησαν καλά και εξελίχθηκαν λάθος ή και ημέρες που απλώς δεν άρχισαν ποτέ όπως θα θέλαμε. Συνέπεια; Να γεμίζει το κεφάλι μας με χίλιες δυο σκέψεις και ανησυχίες που να φτάνουμε στο σημείο να «μπουκώνουμε» και να νιώθουμε πως θα εκραγούμε. Το κάνεις εικόνα ε;

δύσκολη μέραΑν θες να ξέρεις, ο μέσος άνθρωπος θα κάνει σχεδόν 30.000 σκέψεις μέσα σε μια μέρα. Οι περισσότερες από αυτές τις σκέψεις είναι φευγαλέες ή ανεξέλεγκτες. Ωστόσο, είτε το αναγνωρίζουμε είτε όχι, ορισμένες από αυτές τις σκέψεις επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία, τον τρόπο που ζούμε και τις αποφάσεις που παίρνουμε σε καθημερινή βάση. Το να πάρουμε τον έλεγχο της σκέψης μας θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο υγιή ζωή και τελικά μια καλύτερη εκδοχή μας. Και αν πεις «τι μπορώ να κάνω εγώ την ώρα που με κυριεύει το άγχος;», σου έχουμε 10 πράγματα που μπορείς να σκεφτείς που θα σε βοηθήσουν αμέσως να ελέγξεις τις σκέψεις σου. Είμαστε όλες συνηθισμένες και «εκτεθειμένες» σε κακές μέρες. Αλλά υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας με τα λόγια μας.

Διάβασε εδώ τις 10 σκέψεις.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είσαι άνω των 40 και θέλεις να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου;Δοκίμασε αυτές τις 3 πρωινές συνήθειες
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr