Now Reading
Ωμοφαγική διατροφή: Τι είναι και πώς λειτουργεί η δίαιτα της Kate Middleton

Ωμοφαγική διατροφή: Τι είναι και πώς λειτουργεί η δίαιτα της Kate Middleton

Avatar photo
KATE MIDDLETON

Ανακάλυψε τα οφέλη αλλά και τις πιθανές παρενέργειες αυτού του είδους διατροφής.

Με τη σωματική διάπλαση που τη διακρίνει, η Kate Middleton  είναι ηγέτιδα των τάσεων όχι μόνο όσον αφορά στο στυλ: ακόμα και όταν πρόκειται για φυσική κατάσταση και διατροφή, αποτελεί πρότυπο από το οποίο μπορεί να σε εμπνεύσει.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε ότι προτιμά τις ωμές σαλάτες όπως καρπούζι, αβοκάντο, αγγούρι και φέτα για μεσημεριανό. Ωστόσο, ήταν ήδη γνωστό ότι ήταν πάντα υποστηρικτής του ωμού φαγητού : στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι τσιμπολογάει ωμά λαχανικά και φρούτα, όπως goji berry, μεταξύ του ενός γεύματος και του άλλου.

KATE MIDDLETON
@princeandprincessofwales

Η συνταγή για τη σαλάτα καρπούζι της Kate Middleton:

;ig_rid=c755abd0-977a-4e21-b640-9c1f7c817cb0

Υλικά για 4 άτομα:

1 μικρό καρπούζι
1 μερίδα φέτα
1/2 αγγούρι
1 αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λάιμ
1 μεγάλη χούφτα φρέσκια μέντα
Αλατοπίπερο

Παρασκευή:

1.Κόβουμε το καρπούζι, το αγγούρι, το αβοκάντο και τη φέτα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.

Χοντροκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε. Ρίχνουμε μέσα το ξύδι, το ελαιόλαδο και στύβουμε το χυμό λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε απαλά.

Τι είναι η ωμοφαγική δίαιτα και πώς λειτουργεί;

Βαλέ στην καθημερνή σου διατροφή τις 5 καλύτερες πηγές πρεβιοτικώνΗ ωμοφαγική δίαιτα είναι μια διατροφική προσέγγιση που προτείνει την πρόσληψη ωμών και μη επεξεργασμένων τροφίμων. Ο κύριος στόχος είναι να διατηρηθεί ανέπαφη η θρεπτική αξία και η ζωτικότητα των τροφίμων, δεδομένου ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά, που υπόκεινται σε υψηλές θερμοκρασίες, χάνουν τη δύναμη και την αποτελεσματικότητά τους, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με το φολικό οξύ . Το μόνο είδος «μαγειρέματος» που επιτρέπεται; Η θέρμανση πιάτων και ποτών σε θερμοκρασίες κάτω από 40-45C. Τα παστεριωμένα και αποστειρωμένα τρόφιμα όπως το γάλα και τα παράγωγά του και οι σάλτσες, οι έτοιμες σούπες, οι μαρμελάδες και οι κονσέρβες απαγορεύονται επίσης από τη ωμή διατροφή.

Ωμοφαγική διατροφή

Βουδιστική κουζίνα: Ο «κανόνας των 5» για ισορροπημένη διατροφή που διεγείρει το σώμα και το μυαλόΤρόφιμα που επιτρέπονται:

  1. Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα
  2. Ωμά ή ζυμωμένα λαχανικά (ξινολάχανο, kimchi)
  3. Ξηροί καρποί: αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια Βραζιλίας, κάσιους
  4. Σπόροι: κολοκύθα, ηλίανθος, λινάρι, σουσάμι, chia, κάνναβη
  5. Όσπρια (μόνο φρέσκα ή φυτρωμένα): μπιζέλια, κουκιά, λούπινα, φασόλια, φακές
  6. Φύκια: wakame, kumbu, spirulina, hijiki, nori, agar-agar (φρέσκο, αποξηραμένο, σε σκόνη ή σε νιφάδες)
  7. Φύτρα (μηδική, μηδική, σόγια, φακές, ρεβίθια)
  8. Βότανα: ρίγανη, βασιλικός, μαϊντανός, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κόλιανδρος
  9. Ρίζες: ginger, χρένο, topinanbur
  10. Μανιτάρια: μόνο σε σαλάτες, ωμά
  11. Φυτικά έλαια ψυχρής έκθλιψης: ελιά, αβοκάντο, καρύδα
  12. Νωπό γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα από νωπό γάλα (γιαούρτι, τυρί)
  13. Φυσικά γλυκαντικά: φύλλα στέβιας, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης
  14. Ωμά κρέατα (καρπάτσιο, ταρτάρ) και ωμά ψάρια (σούσι, σασίμι), αποξηραμένα ή μαριναρισμένα

Τρόφιμα που δεν επιτρέπονται

Βουδιστική κουζίνα: Ο «κανόνας των 5» για ισορροπημένη διατροφή που διεγείρει το σώμα και το μυαλό

  1. Όλα τα μαγειρεμένα φαγητά: κρέας, ψάρι, αυγά, όσπρια, λαχανικά και φρούτα
  2. Επεξεργασμένα τρόφιμα με αλεύρι: αρτοσκευάσματα, μπισκότα, κέικ, πίτσα
  3. Μαγειρευτά ζυμαρικά και δημητριακά όπως ρύζι, κινόα
  4. Παστεριωμένο και αποστειρωμένο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
  5. Κονσερβοποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα
  6. Εξευγενισμένα λάδια
  7. Επεξεργασμένα σάκχαρα
  8. Δεν συνιστάται τσάι και καφές και αλκοολούχα ποτά

Τα οφέλη της ωμοφαγικής διατροφής

π

  1. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά – τα φρούτα, τα λαχανικά, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί είναι τρόφιμα με υψηλές περιεκτικότητες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φυτικές πρωτεΐνες και «καλά» λιπαρά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.
  2. Μπορεί να αποτρέψει τη φλεγμονή – Αυτή η δίαιτα αποκλείει ραφιναρισμένα τρόφιμα, συχνά γεμάτα αλάτι, πρόσθετα σάκχαρα, συντηρητικά χρώματος και κορεσμένα λίπη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή.
  3. Έχει θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
  4. Μπορεί να έχει ενυδατική δράση – παρέχοντας μεγάλη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε νερό, η ωμοφαγική διατροφή μπορεί να έχει ενυδατική και αποτοξινωτική δράση.
  5. Μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κάποια περιττά κιλά.
  6. Έχει θετική επίδραση στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, κάνοντάς το να είναι και να δείχνει πιο υγιές και λαμπερό.

ψυγειο με λαχανικαΑντενδείξεις:

  1. Μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, λοίμωξη και βακτηριακή μόλυνση: Το ωμό κρέας και τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα άψητα αυγά και το μη παστεριωμένο και αποστειρωμένο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να περιέχουν επιβλαβή παράσιτα και βακτήρια (όπως σαλμονέλα στα αυγά και τα λάχανα και λιστέρια στο νωπό γάλα).
  2. Μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα: Ορισμένα τρόφιμα, όπως τα σταυρανθή λαχανικά, που καταναλώνονται ωμά είναι δύσκολο να χωνευτούν, μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και να επιδεινώσουν πεπτικά προβλήματα όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
  3. Μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις: Όσοι ακολουθούν δίαιτα με ωμές τροφές μπορεί να λαμβάνουν ανεπαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών όπως η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη D και μέταλλα όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο.
  4. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως η βήτα-καροτίνη σε πολλά λαχανικά και το λυκοπένιο στις ντομάτες, ενισχύονται πραγματικά με το μαγείρεμα.
  5. Είναι δύσκολο να την ακολουθήσεις με συνέπεια: δεν είναι μια εύκολη δίαιτα που μπορείς να ακολουθήσεις στα εστιατόρια, όταν ταξιδεύεις, όταν μένεις με φίλους ή οικογένεια και σε διάφορες κοινωνικές περιστάσεις.
KATE MIDDLETON
@princeandprincessofwales

Διάβασε επίσης:

Διατροφή των «30 φυτών»: Η δίαιτα αποτοξίνωσης που βάζει τέλος στον πόνο στο στομάχι

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν συχνά αντικείμενο της προσοχής των ειδικών σε θέματα διατροφής. Και για καλό σκοπό. Μια μελέτη από το Imperial College London , για παράδειγμα, έχει συνδέσει την υψηλή κατανάλωση αυτών των τροφίμων (τα οποία περιλαμβάνουν πολλά από τα προϊόντα που συνήθως αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ, όπως ανθρακούχα ποτά, έτοιμα γεύματα, δημητριακά πρωινού και συσκευασμένο ψωμί) με αυξημένο κίνδυνο της ανάπτυξης καρκίνου.

Διατροφή των «30φυτών»: Η δίαιτα αποτοξίνωσης που βάζει τέλος στον πόνο στο στομάχιΜια εκπομπή του BBC, Υπερεπεξεργασμένη τροφή: Η συνταγή για την κακή υγεία;, αντ’ αυτού διερεύνησε τη σχέση μεταξύ των comfort φαγητών και της αύξησης των χρόνιων ασθενειών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει ήδη υπογραμμιστεί από έναν από τους κορυφαίους Βρετανούς ειδικούς στην υγεία του εντέρου και τη γενετική επιδημιολογία, τον καθηγητή Tim Spector , ο οποίος έχει επιμείνει εδώ και καιρό στην ανάγκη να αρχίσουμε να θεωρούμε το φαγητό όχι μόνο ως ευχαρίστηση ή ανάγκη, αλλά επίσης και πάνω από όλα ως φάρμακο, απαραίτητο για την υγεία και την ευεξία μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Δες εδώ για τη διατροφή των «30 φυτών»

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST