Now Reading
Οι προπονήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι απαραίτητες και μπορούν να σε ανακουφίσουν

Οι προπονήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι απαραίτητες και μπορούν να σε ανακουφίσουν

Avatar photo
κοπέλα που τρέχει

Οι προπονήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου ανακουφίζουν από τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα και ανεβάζουν τη διάθεσή σου.

Μερικές φορές οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι είναι επώδυνοι. Συμπτώματα όπως κράμπες, ευερεθιστότητα και λαχτάρα ρέουν εξίσου γρήγορα με το αίμα. Πάνω από το 90% των γυναικών εμφανίζουν κάποια μορφή PMS ( ) κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Το έντονο PMS μπορεί να καταστήσει αδύνατη την ολοκλήρωση εργασιών ρουτίνας, κρατώντας σε στο κρεβάτι συντροφιά με μια ζεστή θερμοφόρα-η μόνη συνθήκη που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα.

 

Ωστόσο, σε αντίθεση με μια κοινή άποψη, υπάρχουν πολλά πράγματα που η περίοδός σου δεν σταματά. Παρά το γεγονός ότι είναι η τέλεια δικαιολογία για εβδομαδιαίες διακοπές – και σε αντίθεση με ό, τι νομίζεις- μπορείς να είσαι σωματικά δραστήρια κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σου κύκλου. Στην πραγματικότητα, η άσκηση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την περίοδο του μήνα να είναι ομαλή.

Η άσκηση διπλασιάζει την πρόληψη του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

γυναίκα που τρέχει

Με πόνο και κράμπες που προκαλούν «θάνατο», η άσκηση είναι πιθανότατα το τελευταίο πράγμα που θέλεις ή αντέχεις να κάνεις μέσα στη μέρα σου. Ωστόσο, η ολοκλήρωση μερικών επαναλήψεων σε ασκήσεις μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις την πτώση του PMS. Μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στο BMC Women’s Health διαπίστωσε ότι η αερόβια άσκηση ανακούφισε από τα περισσότερα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα. Η γυμναστική για μόλις 20 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα λιγότερους πονοκεφάλους, εξάψεις και ναυτία.

Προπονήσεις εγκεκριμένες για την περίοδο

Υπάρχουν πολλά είδη προπόνησης κατάλληλα για την περιόδου που μπορείς να κάνεις στο σπίτι για να απαλύνεις τους πόνους και να φτιάξεις τη διάθεσή σου. Οι διατάσεις είναι μια εξαιρετική προπόνηση κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών του μήνα. Είναι φιλικό για εσένα που είσαι αρχάρια, χαλαρώνει τους μυς και κάνει το αίμα να ρέει.

Η στάση γιόγκα cat-cow είναι ένα τέντωμα δύο σε ένα εξαιρετικό για την πλάτη και τους κοιλιακούς. Θα ξεκινήσεις με τα τέσσερα, κρατώντας τον καρπό σου στην ίδια ευθεία με τους ώμους σου και τα γόνατά σου στην ίδια ευθεία με τους γοφούς σου. Για τη θέση της «αγελάδας», γείρε το κεφάλι και τον πισινό σου προς τον ουρανό ενώ βυθίζεσαι στην πλάτη σου. Για τη θέση της «γάτας», δέσμευσε το κεφάλι και τον πισινό σου προς τα κάτω ενώ λυγίζεις την πλάτη σου προς την οροφή. Οποιοσδήποτε συνδυασμός στάσεων γιόγκα λειτουργεί εξαιρετικά για διατάσεις.

Δοκίμασε επίσης την αερόβια άσκηση που απελευθερώνει ενδορφίνες. Η αερόβια άσκηση είναι προπόνηση cardio. Το περπάτημα, το τζόκινγκ και η ποδηλασία είναι δημοφιλείς υπαίθριες ασκήσεις. Ωστόσο, μετράνε και διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως ο χορός και το σχοινάκι.

Διάβασε επίσης:

Κι όμως αυτές οι απλές κινήσεις yoga ανακουφίζουν από τους πόνους περιόδου

Δυστυχώς οι πόνοι της περιόδου είναι κάτι που επηρεάζει τις περισσότερες από εμάς. Κάποιες βιώνουμε πόνο στην πλάτη και στο κάτω μέρος της κοιλιάς, ενώ κάποιες άλλες παρουσιάζουμε φούσκωμα και αλλαγές στη διάθεση, ενώ κάποιες άλλες από εμάς μπορεί να έχουμε δυσκολία στον ύπνο. ‘Οποιο κι αν έχεις από αυτά σίγουρα δεν είναι συναρπαστικό και δυστυχώς οι πόνοι της περιόδου είναι κάτι που επηρεάζει τις περισσότερες εμμηνορρυσίες.

Η τάση που έχεις κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι να θέλεις να κουλουριαστείς σε μια μπάλα και να κλειστείς μέσα στο σπίτι, αλλά η άσκηση είναι γνωστό πως είναι μια αποτελεσματική μορφή ανακούφισης από τον πόνο. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι πως γίνεται να σηκωθείς από το κρεβάτι και να καταπολεμήσεις την εξάντληση και το λήθαργο που συνήθως συνοδεύει τον πόνο, αλλά τα οφέλη είναι ξεκάθαρα και περισσότερα. Οι ελαφρές μορφές άσκησης έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη διάθεση, την απελευθέρωση ενδορφινών και άρα λιγότερη σωματική δυσφορία.

Δες εδώ τις κινήσεις yoga που ανακουφίζουν από τους πόνους περιόδου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο συχνά ζυγίζεσαι; Δες πώς μπορείς να έχεις μια υγιή σχέση με την ζυγαριά σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr