Now Reading
Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις τη ζωή πιο χαλαρά; Η νέα τάση του TikTok θα αλλάξει τη φιλοσοφία σου

Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις τη ζωή πιο χαλαρά; Η νέα τάση του TikTok θα αλλάξει τη φιλοσοφία σου

Avatar photo
Ευεξία - γυναίκα

Το κίνημα της «αργής ζωής» έχει να κάνει με το να παίρνεις τα πράγματα χαλαρά και να μην βιάζεσαι να κάνεις ό,τι κάνεις!

Η ευεξία έχει γίνει mainstream από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 με διάφορες μορφές. Έχει ενσωματωθεί στη ζωή μας με τη δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύοντας τις για την υγεία και την ευεξία, ιδιαίτερα σε πλατφόρμες που εστιάζουν στην αισθητική, όπως το TikTok και το Instagram. Ωστόσο έκπληξη δεν αποτελεί το γεγονός ότι οι μέθοδοι που δημιουργούνται για την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας ενός ατόμου μετατρέπονται εμπορικά από τις εταιρείες και τα άτομα που προσλαμβάνουν να τους προωθήσουν κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Παρά τις ασυνέπειες που εντοπίζονται στις τάσεις ευεξίας στο διαδίκτυο, η βιομηχανία εξακολουθεί να έχει πολλούς θαυμαστές, με το hashtag να συγκεντρώνει 9,4 δισεκατομμύρια προβολές και να βασίζεται στο TikTok. Με μια (συνεχιζόμενη) πανδημία που αποκαλύπτει τα ελαττώματα του καπιταλισμού, η στροφή προς την ευεξία – και η τάση για κεφαλαιοποίηση από αυτήν – δεν φεύγει σύντομα.

Ευεξία

Τι είναι η «αργή ζωή»;

Όπως οι περισσότερες «τάσεις» στο TikTok, η «αργή ζωή» δεν είναι καινούργια. Σύμφωνα με το Slow Living London , το κίνημα ξεκίνησε στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 ως ένας τρόπος διατήρησης των τοπικών διατροφικών παραδόσεων. Από εκεί, έφτασε σε άλλους παράγοντες της ζωής, όπως η φυσική κατάσταση, η κηπουρική και οι εσωτερικοί χώροι. Φαινομενικά «αργή ζωή» χαρακτηρίζεται από την ολοκλήρωση στη ζωή με το να είσαι πιο παρών με την κοινότητά σου, να αφιερώνεις χρόνο στις απολαύσεις της ζωής και να ενισχύεις τη σύνδεσή σου με τη φύση μέσω της οικολογικής ζωής.

Στον ιστότοπό του, το Slow Living LDN παρουσιάζει τις αρχές της «αργής διαβίωσης», κατηγοριοποιημένες σε τέσσερις ενότητες. Η διαμόρφωση και η εφαρμογή της έχει να κάνει με την εύρεση των δικών σου προσωπικών αξιών που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο και να ζεις σύμφωνα με αυτές. Αυτό μπορεί να συνίσταται στην αλλαγή των πραγμάτων στο σπίτι σου για να ταιριάζουν στον νέο τρόπο ζωής σου ή στην αφαίρεση περιττών περισπασμών από τη ζωή και τον χώρο σου.

Ευεξία - γυναίκα

Αφού ενσωματώσεις τις αξίες σου, βρες μια «εργαλειοθήκη» με συνήθειες και χόμπι που σε ενθαρρύνουν να επιβραδύνεις. Αυτό συνήθως αποτελείται από ανάγνωση, κρατώντας ημερολόγιο ή διαλογισμό. Ο στόχος αυτών των πρακτικών είναι η δημιουργικότητα που σου απομακρύνει από τις οθόνες και την ταραχώδη ζωή. Το τελευταίο βήμα συνίσταται στην εφαρμογή της μεθόδου αργής διαβίωσης σε άλλες πτυχές της ζωής σου. Αντί λοιπόν να εστιάζεις σε μια ζωή με γρήγορους ρυθμούς, η αργή διαβίωση σε ενθαρρύνει να απολαύσεις τη ζωή.

Αν και η αργή ζωή χαρακτηρίζεται από ιδανικά παρά από αρχές σχεδιασμού, η πρακτική είναι αισθητική στο TikTok . Με 535 εκατομμύρια προβολές, το hashtag είναι γεμάτο με κλιπ γυναικών με πανομοιότυπα πλάνα από την «αργή ζωή» τους σε μεγάλες φάρμες και γραφικά εξοχικά σπίτια.

Ευεξία

Διάβασε επίσης:

3 ερωτήσεις κι ένα ψυχολογικό τεστ που αποκαλύπτει πώς αισθάνεσαι για εσένα και τους γύρω σου

Είναι απολύτως φυσιολογικό να αναρωτιέσαι τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Και είναι ακόμη πιο συνηθισμένο στις μέρες μας οι άνθρωποι να σκάβουν βαθιά στην ψυχή τους για να καταλάβουν πώς αισθάνονται για τον εαυτό τους.

Διότι, ενώ μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, το υποσυνείδητό σου μπορεί να κρύβει τα αληθινά σου συναισθήματα για τον εαυτό σου και για όσους έχεις κοντά σου.  Αυτό το τεστ ψυχολογίας καθορίζει πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου.

Όλα ξεκίνησαν από την  Keila

Μια TikToker, ονόματι Keila μοιράστηκε ένα βίντεο με 3 ερωτήσεις που σκοπό είχαν να αποκαλύψουν ακριβώς αυτό. Η Keila αποφασίζει να  κάνει ένα «μικρό ψυχολογικό τεστ» που αποκαλύπτει πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου και τους άλλους, και στη συνέχεια προχωρά σε 3 ερωτήσεις.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top