Now Reading
Ίσως πρέπει να αντικαταστήσεις το κλασικό τσάι που πίνεις με τσάι από μανιτάρια

Ίσως πρέπει να αντικαταστήσεις το κλασικό τσάι που πίνεις με τσάι από μανιτάρια

Avatar photo
Πρέπει να αντικαταστήσεις το κλασσικό τσάι που πίνεις με τσάι από μανιτάρια;!

Ανακάλυψε τα οφέλη του τσαγιού από μανιτάρια.

Με τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα των μανιταριών, οι άνθρωποι βρίσκουν περισσότερους τρόπους να συμπεριλάβουν αυτούς τους μύκητες στην καθημερινή τους ρουτίνα για να αποκομίσουν τα θεραπευτικά τους οφέλη και η κατανάλωση τσαγιού από μανιτάρια είναι ένας από τους πιο μοντέρνους και, στην πραγματικότητα, έναν από τους παλαιότερους τρόπους κατανάλωσης.

Τι είναι το τσάι με μανιτάρια;

Με απλά λόγια, το τσάι με μανιτάρια είναι ένα ρόφημα με ζεστό νερό, εμποτισμένο με μανιτάρια. Αλλά δεν μιλάμε για τα καθημερινά γαστρονομικά μανιτάρια όπως τα creminis, τα buttons, ή τα portobellos. Το τσάι με μανιτάρια είναι πραγματικά ένα μέσο για την ενσωμάτωση μανιταριών —που έχουν κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες για την υγεία πέρα από το διατροφικό τους προφίλ.

Πρέπει να αντικαταστήσεις το κλασσικό τσάι που πίνεις με τσάι από μανιτάρια;!

Οι πιο κοινές ιατρικές ποικιλίες μανιταριών που βρίσκονται σε αυτά τα θερμαντικά ποτά περιλαμβάνουν το reishi, το chaga και lion’s mane. Μπορείς επίσης να δείτε Cordyceps, tremella, και μανιτάρια shiitake που περιλαμβάνονται επίσης. (Υπάρχει κάτι σαν τσάι με μανιτάρια φτιαγμένο από ψυχεδελικά ή παραισθησιογόνα μανιτάρια – δεν μιλάμε για αυτό εδώ, ωστόσο.)

Το τσάι με μανιτάρια μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τρόπους. Μπορείς να βρεις μείγματα τσαγιού που περιλαμβάνουν ολόκληρα, αλεσμένα μανιτάρια, όπου χρειάζεται απλώς να προσθέσεις νερό, να ανακατέψεις και να απολαύσεις. Ορισμένες ποικιλίες περιλαμβάνουν πραγματικά φύλλα τσαγιού, ενώ άλλες όχι. Μπορείς επίσης να βρεις μερικές μάρκες που περιλαμβάνουν πρόσθετα συστατικά στο μείγμα τους, όπως μαύρο πιπέρι, γαρίφαλο, κανέλα, κουρκουμά, κάρδαμο, πικραλίδα κ.α.

Πρέπει να αντικαταστήσεις το κλασσικό τσάι που πίνεις με τσάι από μανιτάρια;!

Τα οφέλη του

Πρέπει να αντικαταστήσεις το κλασσικό τσάι που πίνεις με τσάι από μανιτάρια;!

1.Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του στρες και της φλεγμονής.

2.Είναι μια εξαιρετική πηγή μικροθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών.

3.Περιέχει μια βασική δόση φυτικών ινών για την υγεία της καρδιάς, του εντέρου και του ανοσοποιητικού.

4. Μπορεί να έχει λιγότερη καφεΐνη από άλλα τσάγια (ή καφέ).

Είναι ασφαλές να πίνεις τσάι από μανιτάρια;

Το τσάι από μανιτάρια θεωρείται συχνά συμπλήρωμα διατροφής, γι’ αυτό συζήτησέ το με το γιατρό σου πριν το δοκιμάσεις. Η κατανάλωση τσαγιού από μανιτάρια έχει μικρό κίνδυνο για τους περισσότερους ανθρώπους και μπορεί να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης ρουτίνας τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά και τακτικής σωματικής δραστηριότητας.

Ποικιλίες τσαγιού μανιταριών

Πρέπει να αντικαταστήσεις το κλασσικό τσάι που πίνεις με τσάι από μανιτάρια;!Ένας τρόπος για να δοκιμάσεις τσάι με μανιτάρια είναι να αγοράσεις οποιαδήποτε αποξηραμένα μανιτάρια επιθυμεί η καρδιά σου, να τα βάλεις σε ζεστό νερό και να τα απολαύσεις. Ένας άλλος θα ήταν να αγοράσεις μια προαναμεμειγμένη ποικιλία που χρειάζεται μόνο να τη βράσεις ή να την ανακατέψεις με ζεστό νερό.

Όσον αφορά στα προϊόντα, υπάρχουν μερικές επιλογές σε σκόνη που αναμειγνύονται απευθείας σε ζεστό νερό, με αποτέλεσμα την κατανάλωση του ίδιου του μανιταριού. Διαφορετικά, υπάρχουν πολλές ποικιλίες που βυθίζεις σε ζεστό νερό χωρίς να καταναλώνεις τον ίδιο τον μύκητα, όπως ακριβώς θα παρασκευάζεις το κανονικό τσάι.

Είτε απολαμβάνετε αυτά τα τσάγια το πρωί, είτε ω το βράδυ, είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με αυτά τα φιλόξενα ροφήματα.

Διάβασε επίσης:

Μανιτάρια Portobello: Αυτά είναι τα πολυδιάστατα οφέλη τους για την υγεία μας

Τα μανιτάρια έχουν μακρά ιστορία. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2017 στο Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα μανιτάρια μπορούσαν να δώσουν στους πολεμιστές δύναμη στη μάχη. Τα μανιτάρια πίστευαν ότι ήταν το μυστικό για τη διατήρηση της νεότητας στην αρχαία Κίνα. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ο Όσιρις τους έδωσε το δώρο των μανιταριών και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι τα μανιτάρια ήταν η τροφή των θεών και τα κρατούσαν για ειδικές περιστάσεις.

μανιτάριαΚαλλιεργήθηκαν τεχνητά το 1600. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-La Crosse, το μανιτάρι portobello είναι το ώριμο, καφέ στέλεχος του Agaricus bisporus. Μπορούν να αναγνωριστούν από το μεγάλο τους μέγεθος και τα εκτεθειμένα, ανεπτυγμένα βράγχια από κάτω πριν από τη συγκομιδή τους. Άλλα στελέχη αυτού του μανιταριού ονομάζονται επίσης λευκά μανιτάρια, crimini ή πίτσα. Ναι, είναι όλα τα ίδια είδη μανιταριών. Όποιο στέλεχος κι αν απολαμβάνουμε από το Agaricus bisporus, έχουν πλούσια οφέλη για την υγεία.

Δες εδώ τα οφέλη τους

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίπεδη κοιλιά: H θρεπτική και νόστιμη σαλάτα που δεν θα σου προσφέρει αίσθηση φουσκώματος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6 τροφές που δίνουν στο σώμα σου την ενέργεια που χρειάζεταιDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr